Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    válasz djgeg #19035 üzenetére

    Én részben amiatt akarok KATA-ra átállni, mert azt gondolom, hogy jobb gazdája vagyok a pénzemnek (ezáltal a jövőmnek), mint az állam. Én a KATA bevételi oldalán jelentkező többletet teljes egészében megtakarítani és/vagy befektetni akarom. A fizetésemnek most is jelentős részét elrakom, az adóelőnnyel pedig ezt akarom növelni. Nem többet költeni akarok.

    Én minden hónapot úgy kezdek, hogy tudom mennyiből élek meg, a többit elutalom a használt számláról azonnal, egy részét megtakarítom, egy része megy célokra/váratlan kiadások gyűjtésre, de a havi normál költségnek a határa fix, akármennyi jön be (jutalom, túlóra, bármi), akkor is a fix összegből kell megélni. Van benne szórakozásra szánt összeg, az összeg túlléphetetlen. Akkor is ha vajaskenyeret kell enni (nem kell).
    Kata mellett is ezt akarom vinni tovább, csak növelve a megtakarítás részt, mert most úgy érzem egy feneketlen kútba megy (nem a közösségi dolgok a bajom, mint iskolál, utak stb, hanem a stadionok, és a magánnyugdíj beszántása, Lőrinc..., erre nem akarok fizetni).

Új hozzászólás Aktív témák