Új hozzászólás Aktív témák

  • AND1

    őstag

    válasz Blaise #746 üzenetére

    Tapasztalat meg referencia, ami manapság szükséges, illetve az idegen nyelv elengedhetetlen, hisz a vezetőség mindig rotálódó külföldiekből áll nagyrészt.
    Szerencsére világcégek honi képviseleténél tudtam elhelyezkedni eddig. Ez a második munkahelyem. Amúgy a diploma csak a vezető pozicióhoz kell, persze van kivétel.

    Egyébként:

    Én azt javaslom mindenkinek, hogy felsőoktatási intzéményt levelezőn végezze, ha van rá mód. Legtöbb esetben nehezebb elhelyezkedni diploma után. Végigseggelsz 4-5-6 évet, kijössz az egyetemről/fősuliról 23-24 évesen és nem láttál még egy nagyobb céget pl. egy FMCG céget működés közben, ill. nincs tapasztalatod. Sokkal könyebb manapság ha elmegy az ember gyakornoknak, vagy elvállal egy sima melót valahol egy nagyobb cégnél, tapasztalatot szerez, megy feljebb a létrán és mire a diplomához ér meglesznek a kapcsolatai, referenciája, tapasztalata. Sajnos vagy nem sajnos, de efelé tendál a világ.

    Nagyon tisztelem azokat, ettől függetlenül akik végigharcoltak éveket, lediplomáztak és 80-100e HUF-al akarják kiszúrni a szemüket. Szánalmasnak érzem a honi viszonyokat, hogy ennyire becsülik meg a tanult embereket, de sajnos ilyen a helyzet. Én örülök, hogy van munkám és, hogy megbecsülnek, viszont annak is örülök, hogy mindenfajta hátszél és segítség nélkül értem el ezeket. Egyedül a szüleimnek vagyok hálás amiért gyermekkoromban megpróbáltak a lehetőségeikhez képest minden megadni és neveltetni engem.

    [ Szerkesztve ]

    Egy régi PH-s.

Új hozzászólás Aktív témák