Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FLx

    addikt

    válasz amargo #10050 üzenetére

    Bank? Minek az ide? Konyvelo kell ehhez, nem mas. Amugy a szabadsagot ne keverd ide, mert vallalkozokent az nem tema. Tudom, most kiszamolod a napokat amire nem fizetnek blabla, de ne alkalmazotti szemmel gondolkodj, mert ez nem az..

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    válasz amargo #10050 üzenetére

    jó vagy matekból, nem csoda, hogy ilyen jól érted. Irigylem a fizetésedet, ha havi 250 ezeret ér nálad az az évi 20-40 nap szabadság.

    Egyedül te hablatyolsz fekete meg tiszta katáról. Ember, olvasd már el azt a kiszabott nav tájékoztató füzetet. Fix díjas a kata, mi a lónak a lengetező sörényéért ne írná be valaki a kata bevallásba, meg miért ne adna valaki számlát a kifizetett munkáról, mikor ugyanannyiba kerül.

    Senki nem mondja, hogy mindenkinek jó a kata. Szellemi munkához, távmunkához, aminek nincs rendszeres és magas anyag, valamint eszközigénye, arra ideális. Ahol sok nyersanyag és folyamatos költség van, oda más vállalkozási forma való.

    Vagy ha valaki képtelen értő olvasásra, akkor sokkal biztosabb, ha megmarad alkalmazottnak és végzi a munkát. Szükség van erre is, hiszen valamiből a vállalkozásnak is kell profitálni, aki foglalkoztatja.

    Te dobálóztál a szakértő kollégáid általt bemondott számokkal, azokról volt szó. De látszik, hogy nem érted, mert némileg kétkedve hiszem, hogy havi 1 millió körül havi 250 ezer kiesés, hogy nincs fizetett szabadság, hanem ha nem dolgozol, akkon nem keresel. Egyszerűen nem érted a számokat és másoktól követeled, hogy írák le a képzeletbeli misztikus fekete katádat, s hogy mellette mennyivel lenne rosszabb a fehér kata. Hülyeség.

    De persze gondolom nettó 1 misit álmodik az alkalmazott, ami szuperbruttó 2 misi. Mert bruttó 1 misiből 666 marad neki, kivéve, ha nagycsaládos. Vállalkozóként meg a bedobott 1.2 misiból 1 körül megmarad nettóban az adók és jellemző költségek után... áh felesleges, már többször le lett íra, és minden számoláshoz szükséges dolog ott van a nav tájékoztatójában is.

    A bakárodnak meg ha rosszul mondod mit akarsz, nem csoda, ha hülyeséget beszél. Ne kft-s tulajdonosként add elő magad, hanem katásként, ha katás feltételek érdekelnek. A jövedelemigazolást kapja a bank, amit a nav állított ki. Nem hasraütésre találják ezt ki. Vagy talán a bankárod szerint a nav (adóhatóság) hazudik?

    Neked az kell hogy valaki más azt mondja, nem jó a kata, pfuj, nem is akarsz te olyat, a gonosz műve. Leírtam, nem neked való, továbbléphetünk.

    szerk: kár leállnom vitatkozni úgy, hogy fogalom nélküli hülyeségek, utánajárás nélküli zagyvaságok vannak a másik oldalon. Sajnálom, legközelebb veszek egy nagy levegőt és elengedem. A PC világ a hülyék paradicsomához vezet :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák