Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vzozo

    senior tag

    válasz azbest #18023 üzenetére

    (#18022) vzozo
    a munkaidő tartása nem éppen deviancia. Ahol nem képesek munkaidőben elvégezni a munkát, ott valami komoly szervezési probléma van. Van, ahol rugalmasan lehet ezt kezelni, van ahol törvényi szabályozást maximálisan tiszteletben tartva csinálják. Máshol meg elvárják, hogy benn éjszakázzanak, vagy épp este ad-hoc meetingeljenek valami miatt, ami általában másnap is ráérne. Vannak akiknek nincs élete a munkán kívül és ezt másoktól is elvárják. Láttam már ebből konfliktust, amikor a munkavállaló szabadidejével is a cég akart rendelkezni és azt beosztani saját tetszése szerint. Ez nem igazán működik felnőtt embereknél, akár család, akár hobbi vagy netán másodállás miatt. De ez nem is tartozik a munkaadóra.

    Abszolút egyetértek, lehet nem jött le az eredeti kommentemből, hogy nekem ez így több, mint oké. :)

    Anno magyar cégnél dolgozva mindig nekem kellett "kifogást" keresnem, hogy miért nem akarok munkaidőn kívül dolgozni. Ez totál beteg dolog. Van a munkaidő meg a szabadidő!

    Itt most a németek eleve nem tesznek be semmit 5 utánra, ha pedig valamelyik nemzetközi kontakt fura időben akar mítingelni, akkor elég annyit mondani, hogy "német" meg "munkaidő". Valamiért mindenki tudja, hogy ez mit jelent, megvan a hírünk / hírhedtek vagyunk a nagyvilágban. :)) De nem kell magyarázkodni, elsőre értik.

    Persze ez nem jelenti azt, hogy teljesen rugalmatlan lennék. Ha éppen este 10-kor kell egy órára visszajönnöm online-ba, de cserébe le tudom csúsztatni (és igen, le tudom), akkor megoldjuk úgy, hogy mindenkinek jó legyen.

    Inkább azt tartom fontosnak, hogy a munkaidő szent, és minden, ami azon kívülre esik, az "appreciated" és kellően elismert / jutalmazott.

Új hozzászólás Aktív témák