Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vzozo

    senior tag

    válasz Soak #5022 üzenetére

    De hát erre írtam, hogy minden eset egyedi.

    Ha koncertekre, színházba szeretsz járni, akkor lehet egy nyugati nagyvárossal jobban jársz, mert több előadó, előadás jön "helybe", mint pl. Budapestre.

    Ha bulizni szeretsz, akkor nyilván a magyar vidéken a legolcsóbb a sör-bor-feles, aztán Budapest, majd végül nyugaton azért már jelentős érvágás lesz ez az életmód.

    Ha kirándulni, utazni szeretsz, akkor kb. mindegy, de talán jobb ajánlatokat csíphetsz meg egy német-osztrák utazási irodával, mint egy magyarral.

    A példákat lehetne a végtelenségig sorolni, de kezded már kapisgálni, hogy miről beszélek?

    A dupla fizut pedig sohasem abszolútértékben kell kezelni, hanem úgy, hogy mi marad a hónap végén. Azzal lehet utána sakkozni.

  • tehPwnerer

    csendes tag

    válasz Soak #5022 üzenetére

    Személyesen nem vagyok érintett, így első kézből nem tudok információval szolgálni, csak ismerős útján, bocs ha így nem érdekel.
    A lényeg az, hogy ha Budapesten keresel X pénzt, Bécsben meg 2X-et, akkor kb ugyan azt az életszínvonalat tudod elérni, max egy hangya-lábujjkörömnyivel jobbat. Ezt úgy, ha egyedülálló vagy. Ja és a kézhez kapott pénz értendő ezalatt, nem a levonások előtti, mert azok különbözhetnek, meg általában egyénfüggő is.
    Ha mondjuk asszonnyal mész, lehet, hogy neki időbe telik állást találni, így őt is el kell tartani. Arról se feledkezz meg, hogy a legritkább esetben fordul elő az, hogy egy kész kis életbe csöppensz bele, berendezett lakással, stb. Az indulás mindig pénzigényes, lakásra kaució, bútorok, mindenféle hivatali ügyintézés költsége, meg amit még el tudsz képzelni. Így egy darabig mindenképpen mínuszos leszel, az itthonról vitt megtakarításaidból élsz.
    Ezzel mindenképpen számolni kell, az általad emlegetett "bónusz" hónapokkal, évekkel később jelentkezik csak (ha azt vesszük, hogy előbb vissza akarod termelni a megtakarításaidból befektetett összeget), ne hidd, hogy abból hirtelen sportautók meg világkörüli utak lesznek. (Tudom, nem hitted ezt, csak úgy mondom :) )

Új hozzászólás Aktív témák