Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
senior tag
Van amelyikben odaég a tej, nekem régebbi Tchibo van és kaparászni kell a barna pillét a teflonos edény aljáról...
Leginkább csak habosítanak.
Cappuccinot lehet velük, lattét nem, úgy értem, olyan gőzölt tejhabot nem tudnak amivel mintát lehetne önteni.Egy belépőszintű automata árán lehet venni igazi tejgőzölőt. Tehát akkor már érdemesebb automatát.
Fém gőzcsővel rendelkező 100e körüli Philips modellekkel lehet lattéhoz is tejet gőzölni, az automatikus tejhabosítós LatteGo szerintem túl buborékos habot csinál.
A Delonghinak vannak LatteCrema típusú gőzölős típusai, 140 körül, ezeket be lehet állítani, hogy milyen jellegű tejhabot csináljanak. Ha nem kell szigorúan lattéra alkalmas tejhab, akkor jó bármelyik LatteGo-s Philips.Van olcsó megoldás is, habosító pálca, az az elemes, külön felmelegíted 60 fokra a tejet, belekavarsz kis levegőt, utána pedig már csak krémesíted a felszín alatt, zsírosabb tejjel még lattéhoz is jó lehet így a tej.
Van a french press is mint lehetőség, pillanatok alatt lehet vele tejet habosítani, ha van mikró, a kisebbik műanyag-üveg tesco-s french press a legjobb, ami belefér. Ki kell tapasztalni hány ml tej, hány másodperc alatt éri el a 60 fokot és lehet habosítani. Itt is van trükk hogy ne csak borotvahab legyen hanem lattéra alkalmas tej... Csak az elején keversz be levegőt, utána már csak felszín alatt krémesítesz.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ebbe nem ég bele a tej és külön van a gép a habosító egységtől (mágneses elven működik), úgyhogy könnyű elmosni. [link]
Azt nem tudom, hogy a minőség milyen, ugyanis van ilyenem, de igazi profit még nem próbáltam. Azt már kikísérleteztem, hogy tudok vele kemény tejhabot, folyósabb tejhabot, meg hasonlókat, de összehasonlítási alap nincs. -
-
RetepNyaraB
veterán
Lónak a szarát. Felrakod a főzőlapra és ha gőzölög leveszed. Túl sok a felesleges agymunka ebben az iparágban és túl drágán adják
Ja és persze nem habot készítünk, hanem krémet. Ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
Én külön melegítem egy acél tejkiöntőben (indukciós a lapom, a bialetti meg teflonos alu, ez az egyetlen bajom vele), amíg forró nem lesz az edény oldala. Ha felforralod nem jó, ha hideg, akkor a kávéd nem lesz jó. Legyen meleg . Utána igyekszem úgy pumpálni, hogy ne menjen bele levegő (nem emelem ki a tejből a pumpát, de ezt érzed húzogatás közben... ööö...). Ha már jelentős ellenállása van és olyan érzés, mint egy sima olajdugattyú, akkor jó. Utána párszor oda-vissza kell öntögetni pl. egy másik pohár és a habosító között, ettől lesz homogén.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
nagyúr
Teszkóban volt Beanies. De már csak a instant verziót láttam. Hál istennek!
Mondjuk piszok jók!
Anno decemberbe a munkahelyemen vittem be a vaniliásat. De csak magamnak. Az fincsi volt.
Amúgy aromás kávét csak a Freinél!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
viktorhu
veterán
Igaziból mindkettő közepes pörkölés. Általában tejes italokhoz a sötétebbeket is szokták használni, hogy a tej ne nyomja el a kávé ízét, de ha pont az ellenkezőjét szeretnéd, akkor a világos irányba érdemes menni, ha tudja a géped kezelni (automatával ne nagyon). A másik, amivel lágyíthatod a kávé ízét, az az lenne, ha mégis megbarátkoznál a robustával. Nem kell 100% robusta, de lényegesen lágyabb íze van, az arabicáé karakteresebb, szóval egy 30+ százaléknyi robusta csodát tud tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen