Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jackbacsi87

    senior tag

    válasz Zola007 #16722 üzenetére

    10+ éve, amikor elkezdett érdekelni a számtech, bütykölgettem a gépet, ha néha elromlott valami, ismerős rakta rendbe. ő mondta mindig:
    Nem baj, ha valami baja lesz, csak kísérletezgess, abból tanulsz. :):):)
    Ehhez tartom magam, azóta sok mindent magamba szívtam:
    Haveroknak pc-ken oprendszerek karbantartása, hibás hardver kiszűrése, csere, telefonokon rom csere, rootolás, néha kijelzőcsere.
    Kerékpár szerelés is így jött anno:
    Láncot kellett cserélni. A régit kidobtam, azt hittem, a láncok egyforma hosszúak, csak felteszem, és jó lesz.:):) Irány a kert laptoppal, biciklivel, szerszámokkal: kis fórumolvasgatás, youtube videó, és más meg is volt, hogyan kell lánchosszt mérni.
    Egyszerűbb dolgok simán mennek otthon most már.
    Teló,agyváltó, kerékfűzés még kimaradt eddig. Kerékből már gyűjtöttem össze párat, mert a fűzés érdekel, esős őszi napokon majd kipróbálom. Meg elkezdtem országútizni tavaly, a fékváltókar felépítése is érdekes, múltkor majdnem lett egy hibás, azon kísérletezhettem volna.:)
    Persze, fórumoktól meg youtube videóktól nem lesz valaki 5 perc alatt guru, meg vannak olyan dolgok, amik tényleg bonyolultak, de azért sokat jelent.

    [ Szerkesztve ]

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Zola007 #16722 üzenetére

    Nem maszekolok. :) Pedig valóban jó lenne egy itthoni műhely, de sajnos nincs hozzá hely, panelban lakom, ez itt körülményes lenne. Ehhez egy kis garázs kéne, az meg nincs.
    Viszont tudok ajánlani jó kerékpárboltokat. :)

    jackbacsi87: Tulajdonképpen részben igazad van, anno én sem az iskolában tanultam meg számítógépet szerelni, pedig rendszergazdának tanultam.
    Egyszerűen érdekelt, nekiálltam, tapasztaltabb ismerősöket kérdeztem és belejöttem.
    A kerékpár meg régi szerelem, :) 1993-óta tart.
    Rengeteg mindent meg tudsz tanulni önszorgalomból a kerékpár szerelésről is, alap gépeket simán tudsz magad is szervizelni, ha vannak megfelelő szerszámaid és meg van a kellő műszaki beállítottság, utána olvasol. Viszont komolyabb gépekkel gondba lehetsz, én nem ajánlanám, hogy például egy fox telót vagy egy rock shox sid-et 0 tapasztalattal nekiállj szervizelni, az bizony drága mulatság lehet. Ezeket sajnos csak tapasztalt szakiktól tudod megtanulni, erre pedig kevés embernek van lehetősége. A hidraulikus fék az még megoldható házilag, egy kis utána olvasással, de a komolyabb villák, rugós/levegős tagok már kemény diók.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák