Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz cettlee #185026 üzenetére

    Itt se vagy rossz helyen, befogad ez a topic minden bringást.

    A bringa kapcsán: boltban 150mm-es fox 34 nem létezik (max 140mm), az ilyen verziókat csak a bringa gyártóknak szállítják budget megoldásnak. A mostani felállás szerint a fox 36 létezik 150 és 160mm rugóúttal (gyártók bugdetben szintén kapnak 170-est, de külön ilyet már nem árulnak a 170 már a fox 38 terepe).
    A súlyodat figyelembe véve egy túlnyújtott villa nem egy ideális megoldás, hajlonghat alattad. A te súlyod az, akiknek igazából kitalálták a fox38 és rs zeb modelleket.
    A fox 34-től erősebb és neked ajánlottabb a fox36 vagy a másik oldalon akár az RS lyrik.

    A dpx2 már rendelkezik piggyback-el. Mivel a csillapító rendszer a mozgási energiát hővé alakítja, ezért a plusz tartály ezen hő elvezetésében segít, nem vagy később melegszik túl a csillapítás rendszer. Nagyobb súly esetén erősebb csillapítás kell és persze nagyobb hőterhelést kell tudni kezelni. Ha túlmelegszik a hátsó tag, akkor az felkeményedik és nem mogzog rendesen, amíg vissza nem hűl, ami azt is okozhatja, hogy adott terepen a viselkedése nem konzisztens, néha kellően aktív, néha beáll, újra puhul, újra keményedik.
    Ezekre a hűtésrekre akkor van szükség, ha nem vízszintes terepen közlekedsz, hanem érdemi nem 1 perces lejtőkön és nem erdészeti sima utakon mész le, hanem van dolga a felfüggesztésnek. Tehát nincs mindenkinek szüksége erre.

    Nálad a saját súlyod és persze az e-bike eleve nagyobb súlya is a komolyabb felfüggesztés mellett szól (elől hátul)

    A végső konklúziót meg majd neked kell az alapján levonnod, hogy valójában hol és mire akarod hasznáni a bringát.

Új hozzászólás Aktív témák