Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Fall-N #248886 üzenetére

    Azt a részét értem, elég sokat váltogatok, hogy "optimális" legyen a pedálfordulat és kényelmes a hajtás - számomra, nyilván ez szubjektív. Azt értettem meg most, hogy "erőszakkal" próbáljak meg minél nagyobb pedálfordulatra átszokni annak érdekében, hogy kevésbé nyírjam a kevesebb "nagy" helyett a több "kicsi" erőbevitellel az izmaimat, és ezzel egyben javítsam az állóképességem. A többi úgyis alkati kérdés lesz, meg nyilván szokás, hogy állva taposok felfelé vagy gyorsan pörgetek, és így tovább. De a lényeg megvan: növelni a fordulatot, közben odafigyelve az alacsonyan tartott pulzusra.

    #248888 mauimagic: 3 tányér van elöl, a legkisebbet nem is használom, úgyhogy van bőven elég fokozat hozzá.

    #248890 parandroid: az, hogy mennyit tudok elérni, majd kiderül akkor, ha megpróbálom. Szerintem a 80-al nem lesz gond, emelkedőn most is szoktam könnyebb fokozatban ülve gyorsabban tekerni, de majd lemérem, és kiderül. Síkon szoktam inkább lassabb fordulaton izomból menni, azt kell akkor átszoktatnom pörgetésre. Figyelembe véve a pulzust. Átjött a lényeg, most már tudom mi a teendő: felmérni, hogy jelenleg hogy csinálom, és átszoktatnom magam a gyorsabb lábtempóra. Remélem az kevesebb terhelést ad az izmoknak is. Gyerekként 1 sebességes biciklijeim voltak, még kézbesítettem is újságosként diákkoromban, ráadásul nagyon dombos vidéken, és akkoriban a kempinggel meg a jó pár tucat kiló újsággal nem nagyon volt választásod. Valószínűleg innen a lassabb tekerős megszokás, és át kell szoknom.

    #248891 6030D: szoktunk túrázni, szóval tudom, milyen mászni meg hasonlók. Szerintem is túlbeszéltük, a lényeget megértettem, további kérdéseim úgyis csak akkor lesznek, ha kipróbáltam, milyen. A síkkal sem lesz gond, van hely hozzá. Kitapasztalom a számokat és a képességeimet, megnézem az eredményt, aztán lehet tovább finomítani.

    #248894 avl: valószínűleg be lehet, de tudom figyelni is, szerintem rá fogok érezni, és nyilván nem az a lényeg, hogy centire meglegyen, hanem az, hogy figyeljem, hogy milyen tendencia mit vált ki belőlem.

    #248899 szuszinho: biztos van jobb, de hozzávetőleges értéknek jó ez is, nem sokban szokott eltérni a felkarostól. És amúgy sem versenyezni készülök, csak megtanulni hatékonyan eltölteni a bringán töltött időt. Jelenleg nem tervezem, hogy a bringa árát még egyszer ráköltöm mindenféle felszerelésre, az ilyesmin majd akkor gondolkozom el, ha fél év múlva is csinálom ezt az egészet.

    @all: köszönöm mindenkinek a tippeket és tanácsokat, és valóban túlbeszéltük a témát, ami a többségnek úgyis unalmas. Egyelőre felesleges tovább vesézni ezt, jöjjön inkább most pár ebike, wax, valamicsörögabringán és minekmentoda thread, és majd pár alkalom után felfrissítésnek felhozom újra a témát, ha már lesznek gyakorlati tapasztalataim is a pörgetésről.

Új hozzászólás Aktív témák