Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Tegnap este átmentünk Csornai LIDL-be, havi bevásárlás. Hogyan-hogyan nem....Hát nem a kosárba került egy Crivit orsó! :B Még egy fél polcnyi maradt a 3 héttel ezelőtti akcióból.
    Megtekergettem itthon, gyanúsan ragadósan jár. Hm.....Bár félre tettem tartaléknak (Na jó, tartalék tartalékja.... :B )Nem nyugodtam, belekukucskáltam.
    Döbbenet....Az oldal levétele utáni látvány. Ennyi zsírt eddig az összes Crivit orsóban összesen nem láttam....... :Y

    Na, ezért ment ez ilyen ragadósan! Persze a bal oldali tányérkerék csapágyra nem igazán került..

    Zsíroznom nem kellett, az orsóházból vett zsírral lekentem a fotózott, és a nyakban lévő csapágyat. Nem igazán volt tennivaló, összeraktam.
    Megnéztem a felkapókar rugóját, ez is el volt látva zsírral, mármint a rúd, vagy mineve...

    Zsinórvezető görgőben 1 műanyagpersely, 1 csapágy. Tocsogott a kenőanyagtól, teendő nincs.... Ha szétszeditek a kis műanyag átlátszó alátétre vigyázzatok, elég meglátni. Ott a fém alátéten, ráragadt, legalább nem veszik el... :K


    Féket is szétszedtem, a filc lamellák le vannak zsírozva, alapból egész jó a fék. A fém lamellákat kicsit veri a vakrozsda. Hatalmas lamellák, stabil letapadásmentes féket adnak. Szerintem nem volt jó a lamellák sorrendje, 2 fém volt egymás mellett. De már megvan a rutin, így kell ezt kérem összerakni...



    A hajtókaron, a kis persely a csatlakozásnál fém. Ez műanyag az olcsó ( :D :D ) orsóknál, és ha valaki túlhúzza a rögzítőcsavart a túloldalon, eltöredezik. (Első szériás Döme orsók típushibája volt) Itt nem lesz vele gond.... :K



    Összeraktam, szépen fut. Csak fotóztam a telefonommal, gondoltam ha valakit érdekel egy 0km-es szerviz..Nálam.....Amire most igazából szükség sem volt, akkor megmutatom. :)
    6500ft-os orsó, eddig 5500ft volt. Nem fut olyan soká megtekerés után mint eddig, de láttátok az okát. Eddig nem így zsírozták, először látom én is a típust ennyi zsírral.
    Persze az orsóház vékony műanyag, azért kottyan minden, BogyóBP sporttárs azonnal harakirit követne el ha a kezébe adnák...... ;) (Bocsi spori..... :) )
    De egy fenekező pecához szerintem egy hobbi pecásnak tökéletes. Több szezont elfut, tutira.
    Úgy néz ki, idei évtől a zsírral sem spórolnak. Ez a széria már használható, ahogy a dobozból ki van véve. Ja, ez az ötezres nyeletős verzió volt, amit vettem. Fenekező botra, Heavy feederre jó a méret. :K
    Az eszközigény egy 12-es kulcs, meg egy csillagcsavarhúzó, a szereléshez. Zsír nem kell. ;]

Új hozzászólás Aktív témák