Új hozzászólás Aktív témák

  • Meridian

    senior tag

    AZ EV-kkel az is a baj, hoyg egy normál autó 16-18 millió. Nem pedig 6-8 millió.
    A kisautók, azok hááát.. azok olyanok is. Nem érik meg az árukat.

    Majd akkor szóljanak, ha az árak harmadakkorák lesznek.
    Különben miről beszélkünk? Ez így nem innováció.

    Példaként mondom: 2012-ben vettem egy laptopot... 200-ért. Most összességében sokkal jobb laptopot tudok veni 145-ért mint 12 évvel ezelőtt, és itt nem arra gondolok, hoyg hú, hát a CPU 10x gyorsabb lett. Nem. A régi laptop üzemideje akksiról: 3 óra volt... a mostani meg 7 óra (mivel a régi CPU 45W, az új meg csak 15W-ot fogyaszt). A régi laptop 2,6kg, a mostani 1.4kg. Ilyenekre is gondolok. A régi laptop képernyője az újhoz képest szemmel láthatóan sokkal gyengébb. (a régi egy vacak TN panel, az új meg IPS paneles).

    Szóval a lényeg: az időközben kevesebbet érő (infláció miatt) pénzemből összegszerűen kevesebbért sokkal használhatóbb terméket tudok venni. Az meg hab a tortán, hogy a CPU-k nyers számítási teljesítménye meg 10x akkora - ez igazából alig számít, mert a feladatok is 10x erőforrásigényesebbek lettek időközben.

    Ennek alapján én azt várnám el, hogy az EV-k - amelyek ugye sokkal kevesebb alkatrészből gyárthatóak azok olcsóbbak legyenek mint az "elavultnak számító" belsőégésű motorral gyártott autók. De ez nem így van. És ez a baj.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák