Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GhanBuri Ghan

    őstag

    válasz Alaaf Pi #48 üzenetére

    Oké, akkor csak ismételni tudom magam:

    "Illetve kaptak bizony direktben is állami pénzeket az autógyártók, sőt, elég hosszú a lista, ha most elkezdeném bevágni.
    Egy példa: Biden-Harris Administration Announces $15.5 Billion to Support a Strong and Just Transition to Electric Vehicles, Retooling Existing Plants, and Rehiring Existing Workers | Department of Energy
    Akárhogy olvasom ezt a cikket, sehol nem találom benne, hogy ezt a vásárlókon keresztül kapta volna meg a cég.
    De igazából mindegy, az amerikai gyártáshoz kötött vásárlói támogatás is olyan, ami ellen tíz éve még tiltakoztak volna a szabad kereskedelem nevében."

    #49 tranceplanet
    Az LFP szabadalomra a kínaiaknak kizárólagos használati joguk volt/van (nem tudom, mikor jár ez le, talán a közeljövőben), annyira nem kellett senkinek, a kis energiasűrűsége miatt. Aztán kiderült, hogy az NMC/MCA-hoz képest érezhetően olcsóbb, jóval hosszabb élettartamú és sokkal kevésbé sérülékeny, direkt átszúrásnál sem hajlandó kigyulladni.
    A BYD meg klasszikus kapitalista alapon minden lehetőséget megragadott a költségek lefaragásához, gyakorlatilag a bányáktól a kereskedésig az összes fázis az övék. Ez nagy kockázat, mert hatalmas befektetést igényel, azaz hatalmas tőkét, nagyon könnyű becsődölni vele, mert bevétel még alig, de a hitelek kamatait már fizetni kell - de siker esetén nagyon gyors a felfutás is. Két éve vagy veszteségesek voltak, vagy minimális volt a profit, talán megmaradnak, és akkor viszont a konkurenciának van félnivalója.
    Igen, az Intel is ilyen volt, amíg a többiek nem gyárthattak 486-os procit, addig csak reszelgették azt, mihelyst kijött az AMD, a Cyrix és társai a saját verzióival, valahogy egyből lett Pentium.

    #51 nemlehet
    "De ettől még nem lefetyelek mindent lelkes kiskutyaként, főleg nem amikor állami pénzből nyomott marketing maszlagot próbálnak lenyomni a torkomon.
    Ha neked bejön a BYD vegyél nyugodtan, ha igazad van akkor te leszel a nevető early adopter, ha meg rád gyullad, hát ez van..."

    Ugye nincs harag, ha inkább nem süllyednék le erre a személyeskedő szintre?

    #58 M.Úr
    "arról nem is beszélve, hogy az utánpótlás folyamatos"

    Nem, az NMP semmiképpen nem juthat ki a gyártócsarnokból, az nem normális dolog, amit minél hamarabb el kell hárítaniuk.

Új hozzászólás Aktív témák