Új hozzászólás Aktív témák

  • paljani

    aktív tag

    válasz Shadowbull #26 üzenetére

    Mondom hogy nem érted mi folyik körülötted. Teljesen lényegtelen hogy jelenleg mennyi hidrogént használnak, és az jelenleg miből készül.
    --- :N :N :N

    Ha nem tűnt volna fel, éppen az időjárás függő megújulók kiépítése zajlik Európában, brutális tempóban. 10 évvel ezelőtt az EU teljes energiatermelésében 3,3% volt a napenergia, tavaly már 9,1%, és folyamatosan emelkedik. Szélenergia tavaly 17,6% volt. A kettő együtt 26,7%.
    --- Valóban így van (mi magyarok meg éllovasok vagyunk a napenergiában BTW) és ezeknek rohadtul semmi köze nincs a ződhidrogénhez... :K

    Ez persze azt is jelenti, hogy vannak időszakok amikor túltermelés van, a jövőben még több ilyen időszak lesz. A túltermeléssel pedig kezdeni lehet valamit, például hidrogént lehet gyártani vele.
    --- Aztán meg mégse csinálják, hanem inkább csöveket építenek afrikába, hogy majd onnan jöjjön inkább (SoutH2 Corridor)... hidrogén, ugye-ugye? Rafkós EU? (Amúgy nincs többlet, napközben az ipar mindent felszív).

    Nyilván ez nem váltja ki az EV-ket. Személyautóban nem fog nagyon elterjedni a hidrogén, de közúti teherszállításban, iparban nagyon is van keresnivalója.
    --- Nem, nincs keresnivalója. Ami megy hidrogénnel az megy sima, egyszerű snassz LPG-vel is, amihez már van minden (infra, töltők, csövek, 20 éves szerződések stb.).

Új hozzászólás Aktív témák