Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paljani

    aktív tag

    válasz azbest #31 üzenetére

    Jogos, költői túlzásba estem. Évekkel ezelőtt néztem utoljára, hogy pontosan hogy megy ez a hidrogéncellás történet az autókba és már elfelejtettem. Mea culpa.

    Nincs már olyan, hogy negatív áram árak. Az egy rendszerszintű anomália volt, amit azóta többé-kevésbé teljesen megszüntettek. Gyakorlatilag az EU-ban a legtöbb ország össze van kapcsolva áramhálózatilag és 15 perces etapokban mérik a várható igényeket (és az alapján tekergetik az erőműveket). Ezt majd valaki aki komolyan ért hozzá, leírja pontosabban. Lehet az én napelem wattjaim éppen valami holland gyárban kerülnek felhasználásra. Ne felejtsük el, hogy a legtöbb gyár 0-24-ben termel.

    Nincs olyan, hogy majd maradékból “műbenzin, meg hidrogén” ugyanis ha én ezeket gyártom akkor én valamennyi (áram)igénnyel jelen vagyok amit pontosan belekalkulálnak rendszerirányítói oldalon, hogy most kell menjen egy gázturbina valahol vagy nem. Tehát én nem tudom “maradékból” vagy “többletből” termelni hidrogént, mert ha nem kell annyi áram, akkor letekerik a termelést és hoppá nincs többlet (nagy vonalakban). Remélem érhetően írtam le. Bonyolult ez a téma a gyakorlatban.

Új hozzászólás Aktív témák