Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joci86

    senior tag

    válasz dzsi23 #20049 üzenetére

    Az általad linkelt olvasmányok alapján az 5ATM is elegendő. :)

  • schawo

    titán

    válasz dzsi23 #20049 üzenetére

    Igen, jön schawo. :D

    Ez az egész vízállósági téma anakronisztikus, nem 2018-ba illik. Ezt a 80-as években találták ki, amikor kézzel esztergálták a tokokat AS szabvány szerint. Az Az óra, amit 100, de még inkább 300m szerint készítettek, több odafigyelést (szűkebb tűrést) kapott esztergáláskor, és vastagabb tömítést a maradék hibák kiküszöbölésére. A 30 bart csak tervezték, esetleg a mintapéldányt mérték is, tesztelni (szúrópróbaszerűen) az órákat csak 3-5 barra szokták, ha az megvan, akkor azzal mehetsz is vízbe.

    Egy 80-as évekbeli 30 méteres órát ne vigyél víz alá, mert garantáltan kinyiffan, az valójában sosem tudott annyit, utoljára csak a tervezőasztalon.

    De 2018-ban legfeljebb a 50000 dolláros árkategóriás órákat esztergálják kézzel. Egy precíziós kínai CNC gép köröket ver a kézi esztergált és csiszolt felületi pontosságra. A mai 3 baros tömítések a mai óratokokkal nem csak a tervezőasztalon bírják ki a 3 bar túlnyomást, hanem a tesztpadon és az uszodában is. Még senki sem látott olyat, hogy egy modern, 3 baros óra megadta volna magát a vízben. Akkor szokott gond lenni, amikor elöregszik a tömítés, illetve a szervizelés, vagy elemcsere után a kontár órás nem jól rakja vissza, és becsípődik. De ezen a 300 bar sem segít.

    Mai (10-15 éve módosított) ajánlások szerint az 5 barost is szabad víz alá vinni, a gyakorlat szerint meg a 3 barost is.

    Fall-N
    dinamikus
    Számolj nekem egy dinamikus terhelést uszodás közben. Nagyjából a nulla és a szinte semmi között félúton.

    A beázott óra mindig garanciavesztés, 3, 5 és 30 bar esetén is. A tok nyitható és rosszul visszazárható, vizes órával mindig elhajtanak.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák