Új hozzászólás Aktív témák

  • Pistabaaa

    aktív tag

    Hellósztok!

    Na, benéztem egy hozzászólás erejéig. :))
    Látom mióta nem voltam itt sem hagytátok abba az alkotó munkát, formálódtak a desktopok szépen. Helyes! :DD

    Na, de amiért írok: eleinte tetszett, hogy 1000féle ikon közül válogathatok pl. a dock-ba, sőt most is tetszik, semmi gond nincs vele. Csak nekem kétfelé van osztva a dock, egyik fele mappás, másik fele progis. Mappás részbe ugye nem nehéz ''egyenikonokat'' találni, progisba sem, feltéve, h nagyjából egy progamcsaládot használsz. Nálam most nem így van, így (politizálás nélkül) a bal oldalhoz képest kicsit összedobáltnak tűnt a jobboldal, mindazonáltal szép ikonok voltak/vannak jobb oldalon is.
    Találtam viszont most egy jó megoldást: a nagyonsokidejűeknek persze ez talán nem valami nagydurranás, de a kicsitkevesebbidejűeknek ám mégis kreatívkodni vágyóknak talán befutó lehet: adott már néhány ikon, egy színpadon. Az ötlet egyszerű, mégis nagyszerű: azonos színpadra pakolni az ikonokat, így olyan, mintha mindig is egy ''suit''-ba tartoztak volna. Mindenki kénye kedve szerint csinálgathatja, és megvan hozzá a színpad alap, ami elég jól sikerült sztem. Photoshop fájl, tehát csak azt nem változtatsz rajta, amit nem akarsz. :DD

    Akkor miről is van szó:

    [link]

    (amúgy ez a jelenlegi desktopom, múltkori óta nem sok változatás: háttér, ikonok, tálca*, dock ikonok)

    Dock-ban a jobboldali ikonokról van szó, a Photoshop kivételével mindegyiket én hoztam össze, és voila, elég rendezettnek hat (számomra legalábbis).

    Akik kedvet kaptak az ilyen nem túl nagy energiabefektetést igénylő ikongyártáshoz, itt az alap hozzá, sok szerencsét (amúgy talán a devianarton találtam, thx a készítőnek):

    [link]

    * tálcához is találtam egy jó progit: TransBar (teljesen ingyenes, [link]). Ezzel azt lehet csinálni, hogy átlátszó legyen a tálca. (engem pl. ez az átlátszóság fogott meg amikor betévedtem ide, a Touch of Glass skinnél, de végülis az nem jött be annyira a többi része miatt, és nem is volt ''real-time átlátszó'', így viszont már egy amúgy jó skinhez van igazi átlásztó tálcám! :C)

    Hm, bocsi, kicsit hosszúra sikerült, de hátha hasznát veszi valaki! :)

    Üdv,

    Pistabaaa

Új hozzászólás Aktív témák