Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • iMaverick

    addikt

    válasz t72killer #1 üzenetére

    Az a baj, hogy nem mindenhol tudod kiváltani a személyes jelenlétet. Nálunk sem tudtak mindenkit elengedni sem HO-ba (pl. engemet sem).

    Akit meg igen, azoknak most ilyen 50%-kos HO/benti játék van (azt hiszem ezt hívják hibridnek).

    "Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

  • iMaverick

    addikt

    Ne etessétek már tovább a troll-t! Úgysem fogjátok tudni meggyőzni egyik oldalról sem.

    Nekem az tetszik, hogy az IPCC általi "tények" így meg úgy el vannak ferdítve. A másik oldalon (klíma tagadók) által felállított szakmai bizottság (persze az is amerikai volt) tagjai meg mind az olajiparban érdekelt emberkék voltak... Na ott meg mi jött ki a végén?

    Na ezért nem hiteles itt a dohánylobbira hivatkozni: ahogy említve is volt, azt hozták ki (az általuk fizetett kutatók), hogy nem ártalmas a cigizés... Aha, fejsze... :DD

    "Nincsenek klíma kutatók"... Persze... "Modellezgetnek"... Természetesen! Az időjárás jelentés is így működik: veszik a korábbi adatokat, meg a domborzati adatokat és futtatnak egy szimulációt. Aztán kb. 70-80%-os sikerrátával megjósolják, hogy mi lesz... Nyilván a Föld légköre egy olyan szinten összetett rendszer, hogy senki sem meri azt állítani: teljesen érti, átlátja az összes folyamatot. Én nem is találkoztam ilyesmivel eddig.

    Lehet itt vitatkozni, de az alap tényeken kár vitatkozni...
    - az ipari forradalom óta növekednek az üvegházhatású gázok (!! Nem csak a CO2!!!) koncentrációi a légkörben? Igen
    - mérhető egy lassú felmelegedés azóta? Igen
    - emelkednek az óceánok vízszintje az utóbbi 100 évben? Igen
    - "megbolondult" az időjárás? Igen (lásd nálunk: gyakorlatilag nincs már tavasz/ősz. A telek egyre enyhébbek. A nyarak meg olyan rohadt forróak, nem pár napig, hanem hetekig, hónapokig)

    Azt, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége, és hogy hogyan fogunk odáig eljutni, a modellekből saccolgatják. Biztosat persze senki sem tud. De ezeket a folyamatokat és azok jelenlegi hatásait vitatni és letagadni... Na ez már tudomány.

    "Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

Új hozzászólás Aktív témák