Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • morcosharcos

    tag

    válasz Soderes #103 üzenetére

    "Mert még abban a hitben vagytok, hogy annak idején 10-12 éve láttatok vagy használtatok AMD vagy Intel IGP-t, és nektek az akkor kifejezetten negatív élmény volt teljesítménye, képessége. Kialakult bennetek egy sztereotípia, hogy csak a diszkrét VGA a jó az APU pedig gagyi, gyenge ás csak irodai dolgokra jó."

    Nem, én abban a hitben vagyok, hogy teljesen fölösleges újonnan 140ezer ft-ot kiadni valamire, amikor ugyanazt meg tudod valósítani használtan 40ezer forintból (25 egy 1650, 15 egy i310100F), és talán egy kőkemény 10 éves használat után spórol neked egyszer ~15.000 ft-ot áramdíjban, de jó eséllyel sokkal, sokkal kevesebbet. Hát ilyesféle hitben vagyok, meg gondolom mások is.

    Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”

  • AxBattler

    félisten

    válasz Soderes #103 üzenetére

    Trinity-Kaveri APUkkal végigtoltam az FM2 korszakot (meg előtte IGPs deszkával és X4 Athlonnal az AM3-ast), nekem nem kell bemutatnod, nem hiába váltottam Haswell+Maxwell kombóra. ;)

    Mindig is szimpatikus volt az AMD integrált gpu koncepciója, és szvsz a Ryzenekkel ezen a területen is révbe értek.
    Csak hát ez egy ilyen műfaj, fapad CPU+GPU mindig erősebb lesz játékban, mint egy normális APU, ezt le kell nyelni. Illetve jövőre jön a még nagyobb APU, olvass utána, és ne keverd ide a konzolokat, az más kávéház.

    morcosharcos
    Használtat össze lehet hasonlítani az újjal, de nem szerencsés számonkérni.
    Hasonlítsd az ugyanilyen árú, új, 14genes Intelekhez, az már korrekt.

    [ Szerkesztve ]

    "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

  • Robitrix

    senior tag

    válasz Soderes #103 üzenetére

    A PS 5-ben nem APU van. Amúgy is is egy ZEN 2-es 3700 CPU van benne, aminek alapból nincsen beépített grafikája. Nagyjából 200 Mhz-el lejebb jár, mint az asztali gépekben használt 3700x. Egy RDNA 2-es dedikált grafikája van úgy a 10,2 TFLOPS teljesítménnyel. Az XBOS series X-ben is hasonló van, de ott feljebb jár a grafikai teljesítmény valamivel így az 12 TFLOPS 32 bites lebegő pontos számításban. Összehasonlításnak egy RTX 3060(12 Gb 192 bites) dedikált kártya tud úgy 12,6 TFLOPS-ot nyers számítási teljesitményben. Amúgy a vélhetően idén még megjelenő ráncfelvarrt konzol hívjuk PS 5 PRO-nak már egy RDNA 3-as grafikát fog kapni úgy 32-34 TFLOPS teljesítménnyel. Vagyis megháromszorozódik a grafikai teljesítmény nagyjából. valami AMD RADEOn 70XX verzió lesz benne vélhetően. A CPU marad nagyjából ugyan az a ryzen r7 3700-as annyi(8 mag 16 szál) változással hogy úgy 2-300 Mhzel magasabb lesz az órajel. Az XBOX vélhetően valami hasonlót fog lépni majd az ő feljavított konzolja esetében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák