Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • morcosharcos

    tag

    válasz PuMbA #45 üzenetére

    RX6600 az valóban középkategória-gyilkos volt, amikor kijött, szóval azzal, amit írsz, messzemenőkig egyetértek.

    Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”

  • sb

    veterán

    válasz PuMbA #45 üzenetére

    Mármint használt árat nézünk a bányászláz után tonnaszám megmaradt dvga-kból és ez így korrekt összehasonlítás? Kicsit sántít szvsz, újan ha most ránézek akkor 81k a legolcsóbb, onnan felfelé már 90k-tól vannak RX 6600-asok.

    Aztán a másik aspektus kicsi kitágítva: vannak elérhető normális, alulárazott (értsd, a túlárazott mining és azóta előjött inflációs árszintekhez képest) dvga-k. Amikor elindultak az APU-k anno akkor épp a hatodik átnevezős, sokéves, feature listában szegényes belépő dvga-k kora volt, egy-egy üdítő kivételtől (GTX 750 és hasonlók...) eltekintve.

    Igazából lehet, hogy belépő szint most egy RX 6600 teljesítményben és árban is, de szerintem létezik casual gaming ahova ez is bőven sok, lásd, az APU gpu is elég sok mindenre (nem, nem csak képed ad), és ami árulkodóbb, hogy TDP-ben is magasan vagyunk, 130W... egy belépő hétköznapi gép+casual gaming ennél jóval lentebb volt. Közben cpu-ban overkill amit kapsz mondjuk 5 évvel ezelőtthöz képest is fele ennyi TDP-ből, és igazából gpu-ban is sokat léptek előre, simán van szerintem olyan réteg akinek sok 200W belépő netes/kocagamingre. És nem az áramszámlára gondolok, hanem az egészre, szokásosan.

    Az viszont biztos, hogy ha kell a kraft - tehát nem elég az APU gpu ereje, több kellene, akkor habozás nélkül választanél dvga-s konfigot. Úgy valóban nincs értelme az egész koncepciónak, és ez a vonal ha úgy nézzük megbukott.

    Akkor jó, ha konkrétan erre van szükség, ez viszont valóban egy leszűkült sáv lett:
    - Elég a gpu-ja vagy még sok is.
    - Cpu-ból kell a kraft.
    - És számít a méret: pl. mITX vagy mini PC kellene. Vagy ne felejtsük a notikat, oda szerintem értelmes TDP-re ezek a legjobbak a beleerőltetett 100W+ notikhoz képest.

    Sok sáv összecsúszott szvsz és valójában elég sok jó megoldás van attól függően, hogy ki mit preferál: egy kis plusz kraft, jobb perf/W, kisebb méret, stb... Ezért tűnik úgy, hogy hülye aki a másikat választja, hiszen van 50%-al jobb olcsóbban, a másik szemszögből meg minek 200W-os gép amikor alig lassabb a másik, bőven elég és befér a gép mögé egy kis dobozba. Vagy egy vékony notiba ami 10 éve nem létezett csak vmi alig használható formája.

    Az ára problémás, de itt is alapvetően az AM5 k* drága. Meg manapság minden. :U
    Lásd: 7600: 80k vs 8600G: 90k. 7700 120k vs 8700G 130k. RX 6600: 80-90k.
    Ill gyorsan végignéztem mit adnak még dvga-ban manapság újan, boltból:
    30-40k: 1030/RX 550
    50k: RX 6400
    60k: RX 6500XT
    75k: 3050

    Most kicsit sokkolódtam, kiestem már a fejlesztgetésből egy ideje.

  • M@cika

    őstag

    válasz PuMbA #45 üzenetére

    3-at adtam el 60 körül, egyszerűbb játékokra pont elég.

    Nasit a kis fehér medvének!

Új hozzászólás Aktív témák