Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz devast #55 üzenetére

    Mármint a desktop APU piac... nem tudom milyen konfiggal vetted a 1340p-t ennyiért, de 200-ért ram/SSD nélkül 7840HS miniPC is van ami jóval gyorsabb. Akkor most merre megy az APU piac? (Nem inkább az árazással és a desktop megoldásokkal (és AM5-tel) van a gond? :F)

    @Francia91
    Nekem is hasonló van (4650G és gondolkodom a fejlesztésen... de minek :D), de kicsit általánosabb célokra. NAS/HTPC (média, játék nélkül) igazából brutálisan erős egy ilyen konfig. És még feature set-re sem biztos, hogy a legjobb. Lehet, hogy egy 10-20k-s lejátszó HTPC-ként vagy egy kisebb gép NAS-ként elég/jobb lehet.

    @Dragon3000
    Több dolog is van amit nem néztek, fentebb írtam egy regényt - talán ezért nem olvasta senki. Nem mindig az a prioritás amit leegyszerűsítve néz mindenki: legyen több gpu kraft és máris nyertünk. Vannak más szempontok is, lehet, hogy a +15%-ot a hajadra kenheted mert mondjuk kisebb gépet akartál, egyszerűbb hűtést (olcsóbb is lehet...). Ami elég a kisebb APU-ban azt kisebb fogyasztásból hozza. Esetleg AV1-et.

    Szerintem bármelyiknek van létjogosultsága, ha jó az ár/érték. Az egyik drágább és közben 15%-al jobb valamiben. A másik meg másban előnyösebb, vagy gyengébb ugyan de olcsóbb. Választási lehetőség van ahelyett szvsz, hogy az egyik megoldás szar és cska a másik lehet mindent ütő.

    Ár:
    A 8700G túlárazott, a 8600G alig lassabb, 85-90k vs 60-65k-s 1650 és akkor még nincs cpu-d... Ráadásul viszonylag erős és új (NPU).

    A sokszor bedobott ultimate RX 6600 is 80-90k boltban. Egy általános, játék nélküli vagy kocajátékos gépre én furcsán néznék, ha ilyen áron kéne indítanom csak a gpu-val kezdve a sort.

Új hozzászólás Aktív témák