Új hozzászólás Aktív témák

  • doc

    nagyúr

    John Scalzi: Old man's war
    Az alapsztorit szerintem kb. mindenki ismeri akit érdekel a SF: 75 éves öregembereket soroznak be a hadseregbe hogy a világűrben nem kis számban előforduló ellenséges idegenekkel harcoljanak. Ehhez egyfajta módon újra fiatallá teszik őket.
    A regény olvasása közben nehéz nem a Starship Troopersre gondolni, a cselekmény is elég hasonló, pont olyan akciódús, pörgős (a nemrég olvasott Under the dome 1000 oldalán kevesebb minden történik mint itt 300 oldalban :D). Aki a military sci-fit szereti, annak nagyon be fog jönni. Helyenként ugyan megjelenik némi moralizálás és "érzelmi szál", de azért még akcióregény marad :)
    A humora is egész jó, bár kicsit egyenetlen: a könyv elején gyakori, helyenként már izzadtságszagú, a vége felé pedig szinte teljesen eltűnik.
    Kicsit zavaró hogy gyakran nagyok az egyes jelenetek közti ugrások (pl. a kiképzés három hónapjáról szinte semmi nincs a könyvben, szinte csak az első és utolsó nap).
    Tetszik hogy egész jól sikerült TÉNYLEG idegen fajokat kitalálni, akik nem csak abban különböznek az emberektől hogy mindenféle kinövések meg színes foltok vannak a fejükön, (bár itt azért elfért volna még egy kis változatosság).

    A sztori határozottan filmre való, kíváncsi vagyok mikor csap le rá Hollywood, én mindenesetre várom a filmet :)
    Addig is jöhet a következő rész (jelenleg 4 részes a sorozat).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák