Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Kvelstadt #758 üzenetére

    I.M. Broddtól két könyvet olvastam eddig, teljesen olyan a főhőse, mint Chandler Philip Marlowe-ja pár száz évvel később. Szakadt, de fifikás magánzsaru.

    Fawcettnek van pár hőse, pl. Brett Shaw, aki nyugodtan lehetne egy Rejtő regény főhőse is, csak ő huszonsokadik században van. Ugyanígy Sheenardnak is vagány kalandor főhőse van. Miközben pl. Fawcett (történész, vallástörténész és papi ismeretei, végzettsége is van) olyan dolgokba mászik bele, amit egyébként nem olvasnál el, több regényében is visszautal olyan kiindulási alapokra, amik történészileg hitelesek. De azért alapvetően szórakoztató műfaj, nem tudományos.

    Persze lehet, hogy Harrison Fawcettet Fonyódi Tiborként meg Tűzvonalban forgatókönyv íróként meg Hacktion íróként hamarabb ismered :)

    De ott van még Brandon Hackett is, akit eddig nem emlegettem, szintén magyar, az Erdőhold ciklusa nekem bejött.

    Egyébként van egy sok éve tartó antológia sorozat, amiben mindig van egy nagyobb regény meg sok kisebb novella. Azok is jók, sok szerzőt lehet onnan megismerni.

    Nemere nekem már kétséges. Ő egyszerűen kilóra ír és ez látszik a minőségen. A régebbi regényei jók, az újabbak szerintem nem annyira. Pl. A műkincsrablók a kisbolygón sorozata kifejezetten jó, vagy a neutron akció is, de azóta... Ha nem csak sci-fi meg fantasy jó, akkor misztikus krimi témában Leslie L. Lawrence is jó (Lőrincz L. László egyébként).

    Fable-nek is volt vagy 3 fantasy könyve, de tőle inkább a zsarus-kommandós könyveket csípem.

    az űrodisszeia az szerintem 4 könyv.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák