Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Rive #506 üzenetére

    Logikai bukta: ha a nagy macsókra buknak a csajok, akkor a macsók miért maradnak alul?

    "Újabb kérdés, hogy a szaporodásukra hogyan hat a gyorsabb növekedés. Az atlanti lazac párválasztásakor a méret fontos, mivel az AquAdvantage halak nagyobbra nőnek, alapvető kérdés, hogyan hat ez a szaporodási sikerükre? Nem meglepő módon, az AquAdvantage lazacok alulmaradtak a vad hímekkel szemben"

    "Mi az, amit hiányolok a magyar (meg úgy általában a nemzetközi) sajtóból? Ennek, a lassan két évtizedes tudományos munkának akár csak az említését is." - mennyi lazacot is eszik a magyar :F

    A gmo-val nem az a baj, hogy nem működik, hanem az, hogy igen: usa-ban volt szerencsém GMO zöldségfélét enni, eszméletlen, hogy mennyire a súlyra mennek, gyakorlatilag színes vízzacskó volt a paprika-paradicsom. Nem mondom, a hollandok ugyanezt megoldották gmo-mentes nemesítési technikákkal, de egy biztos: nem az élelmiszer minősége, hanem a termelő profitja a fő szempont.

    Nem vagyok totál gmo-ellenes, de amikor ott tartunk az élelmiszeriparban, hogy a német(!!) átcímkézi a lejárt húst, amerikában meg többen halnak meg ételmérgezésben, mint az arrafelé igencsak gyakori lövöldözésben, addig elég szkeptikus vagyok a motivációkat illetőleg.

    [ Szerkesztve ]

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

  • Szevam

    aktív tag

    LOGOUT blog

    válasz Rive #506 üzenetére

    Az egyik kommentelő hozzászólását alátámasztanám:

    "Az, hogy a halfogyasztásunkat tengeri halászat helyett szárazföldi halfarmokon nevelt jószágokkal helyettesítsük, az bizony elég fontos megoldás lenne, mivel a világtengereken alig-alig találni már olyan területeket amik nem súlyosan túlhalászottak. "

    Voltam Hortobágyon a halastavak felé (kisvasúttal, turistaként), ahol azt panaszolták, hogy nem fogy a ponty, és hogy mennyire jó lenne ha az itthoniak ezt ennék, mert rohadt sok van belőlük.

    Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

Új hozzászólás Aktív témák