Új hozzászólás Aktív témák

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz philoxenia #21495 üzenetére

    Egyrészről igen, másrészről nem.

    Van az egyik része, amit részletesen kifejtettem, az abszolút nem kutyafajta, gazdatípus, vagy bármi másnak szól, pusztán arról, hogy rengeteg olyan ember van, aki így kezeli ezt a témát. Össze-vissza rohangál a kutyája, mindenkihez oda megy, ha meg gond van, akkor megy a rova, hogy mi van. Ez a része engem pont nem érint, mert hozzánk jöhet aztán akárki, miattunk baj biztos nem lesz, ebben a szituban én is inkább azon az oldalon állok, ahol a posztoló, vagyis, hogy inkább nekem kell nagyon figyelni, mert a kis hülyém mindenkihez oda menne. De ettől függetlenül - még ha ezt is csinálja többször a kutyám - nem lesz normális, és próbálom elkerülni, meg mint írtam, ezekért én vagyok a felelős.

    Fordítva sajnos jártunk már pórul, még az előző kutyámmal, ő is birka volt. 3x rontott rá nekifutásból kutya, az egyiknek állatorvos lett a vége.

    A másik oldala, igen, az ilyen kijelentéseket alapvetően sértőnek tartom, és itt is eléggé úgy jött le, hogy persze, "pitbull, susogós, kötött sapka"...mintha ezeknek a dolgoknak bármi köze is lenne egy kutya viselkedéséhez. Mindezt megspékelve azzal, hogy gyerekek vannak, és (eltúlozva) egy olyan kutya, aki nem jön ki minden kutyával, az már gyerekeket reggelizik. Aztán jött szépen a kontra, hogy farokhosszabításra kell a kutya.
    Ezzel találkozom nap, mint nap, akár szóban akár tettben, akár csak egy-egy nézésben. Legutóbb is sétálunk, jön velem szembe egy nő valami kis kutyával, meglátott minket erre felkapta a kutyáját. Erre felkaptam én is az enyémet. És láttam, hogy értetlenül néz.
    Rohadtul elegem van a beszólásokból, hogy "ilyen kutyával" minek sétálok erre, hogy "ilyen kutyára szájkosár kéne" és az ehhez hasonló elmés beszólásokra. Az egyik szomszédom odáig fajult, hogy a családja védelmében nekem jött, mert félti a családját a kutyámtól és húzzak innen a pi**ába, mert ez "ilyen" kutya. Elegem van abból, hogy bármelyik kutyafajta nevét pejoratív módon alkalmazzák, főleg úgy, hogy eddig 10-ből 10-nél, ha visszakérdeztem, hogy "milyen kutya? meg tudja mondani a fajtáját?" a válasz hebegés, habogás, meg, hogy valami pitbullizé, meg harci, meg veszélyes, meg gyilkos.

    De ebből már volt is itt vita, amikor gyönyörű szépen kiderült, hogy az általános vélemény, hogy a kutya azért támad emberre, mert olyan fajta. Erre most tudnék mondani egy nagyon szép szót, ami a lónak egy bizonyos testrészére utalna.

    Az utolsó részben meg nem értek egyet. A tények teljes ismerete nélkül simán elképzelhető, hogy a kutya szimplán azt tűri nehezen, ha neki rontanak. (Ahogy a legtöbb ember nehezen viselné, ha az utcán se szó, se beszéd valaki elkezdené piszkálni, ölelgetni, lökdösni, holott ismerősökkel, barátokkal szoktak ilyet csinálni.) Azért mert egy kutya nem a 0. perctől kezdve megadó és 100%-osan béketűrő, azért nem feltétlen problémás. Vannak kutyák, akik a kölyköket nem csipázzák, vagy a túl aktív kutyákat (pl. az enyém elég sok kutyának már túl sok, olyan kutyákat is kihoz a sodrából, akik alapvetően nem agresszívek, mert túl pörgős és sokszor pofátlan), éppen ezért nem engedjük rá másik kutyára a sajátunkat. Azt meg továbbra is tartom, hogy ha mindenki figyel a saját kutyájára, akkor nincs gond. A gondok általában ott kezdődnek, hogy az egyik fél ezt nem teszi meg. Te is jössz a szájkosárral. Miért kellett volna szájkosár a kutyára? A gazda felügyelete alatt volt, és amint látható, kontroll alatt, mert egyik kutyát sem bántotta. Ezzel az erővel bármelyik kutyára lehetne rakni, amelyik kutya már egyszer is összebalhézott másikkal...a sárga szalag meg itthon kb. halottnak a csók. De megkérdezném: ha lett volna rajta sárga szalag, és tényleg szétkapja a kutyát, akkor rendben lenne a dolog? Vagy, ha lett volna rajta sárga szalag, akkor Liza felismeri a sárga szalagot és nem szalad oda? Vagy bármin változtatna?

    A sárga szalag pont az ilyen emberek miatt lett kitalálva. Alapvető szerintem, hogy nem engedem rá a kutyámat máséra kérdés nélkül. Ez sajnos nem működik, mint látszik is, mert az emberek 90%-a nagy ívben szarik rá. Pedig ez lenne az alapvő. Erre kitalálták a sárga szalagot, hátha így valakinek feltűnik. A következő mi lesz? Egy "NE ENGEDD IDE A KUTYÁDAT" táblát kell a hátára akasztani, hogy megértsék?

    [ Szerkesztve ]

  • zolynet

    addikt

    válasz TazLeacher #21501 üzenetére

    "Legutóbb is sétálunk, jön velem szembe egy nő valami kis kutyával, meglátott minket erre felkapta a kutyáját. Erre felkaptam én is az enyémet. És láttam, hogy értetlenül néz."
    Óriási, de tényleg, ezt én is alkalmazni fogom. :K (semmi szarkazmus)

    Most kifejtésbe nincs időm belemenni, mindkét oldalt megértem valahol.

    Life is too short to stay stock!

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz zolynet #21502 üzenetére

    Szerintem a kutyatartókban ez a legnagyobb hiba. Ez kb. olyan, mintha mi az utcán sétálva minden alkalommal összerezzennénk, ha elmegy mellettünk egy nálunk nagyobb/erősebb ember, és elbújnánk előle a kapualjba. Az emberek fejében a kutya méretével kapcsolatban vannak komoly gondok:

    Minél nagyobb a kutya, annál agresszívebb, ami mellé egyenesen társul, hogy minél nagyobb a kutya annál kevésbé fázik is. Ezekkel nap, mint nap találkozom.

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz TazLeacher #21501 üzenetére

    "A csávó meg mondja, hogy faszért mennek oda a kutyák, köszönjük meg, hogy nem kapta szét őket."

    Ha ez elhangzott, nincs miről beszélni.

    Ennyi erővel hozzám se jöjjön oda kutya, mert akár szét is verhetném a fejét baltával? :F Örüljön a szomszéd kutya, hogy nem mérgezem meg, mert sokszor ugat? :(

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz TazLeacher #21503 üzenetére

    Nem lehet, hogy a sok bennetek ert bantas miatt kicsit tulerzekenyen erint a tema? Nekem is rosszul esne azz alaptalan tamadas ami az emberek tudatlansagabol fakad, de itt senki nem mondott rosszat a kutyara. Olyan a kutxa mint a gazdaja. Mint ahogy a gyerek is akkor idiota ha a szulei is azok es alkalmatlanok a gyereknevelesre. De ez a felkaptam a kutyamat dolog nekem.is tetszett. Viszont mi van ha tamadtak mar meg a kutyajat? Az eremnek mindig 2 oldala van. :F

    [ Szerkesztve ]

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz bb0t #21505 üzenetére

    Az enyémet is támadták már meg, engem is vertek már szájba. Szerintem így nem lehet a világhoz állni. De ez az én véleményem.

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz philoxenia #21504 üzenetére

    Ha odamész az utcán egy 2 m-es csávóhoz, és ok nélkül elkezded lökdösni, majd közli, hogy örülj, hogy nem vág szájba, akkor ő a paraszt? :F

    Furcsa mód bizonyos dolgokban elfelejtjük, hogy kutyákról van szó. Ha összeeresztesz 50 véletlenszerűen kiválasztott kutyát, ott lesznek harcok, acsarkodás, akár elég komoly balhék, amíg ki nem alakul a rend. Ha kutya "szétkapta volna" - ami feltehetőleg nem azt jelentette volna hogy a kutya 10x10 cm-es darabokra cincálja a 7 hónapos kölyköt majd diatalittasan a lerágott fejét rituálisan körbehordja a jelenlévők között - akkor semmi nem lett volna, hanem egyszerűen jól ellátja a baját. Ami bizonyos esetben akár odáig is fajulhatott volna, hogy egy füllel kevesebbel távozik a kölyök. Jelezve a kölyöknek, hogy tiszteletlen voltál, én nem tűröm ezt. Számunkra, mint gazdák számára ez nagyon bántó lehet, végignézni egy ilyet, ugyanakkor egy teljesen normális reakció a kutyák között. Abszolúte nem normális, hogy egy 7 hónapos kutya mindent suttyba dobva egy "vadidegen falka egyik tagját" lerohanja.

    Igenis örüljön neki. Vad idegen kutyára, aki ráadásul pórázon volt, ráengedte az engedetlen, hebrencs 7 hónapos kutyáját. Igen is nagyon örüljön, hogy nem lett belőle nagyobb baj, és adjon hálát az istennek, mert egyáltalán nem biztos, hogy a következőt ilyen olcsón megússza.

    De ugye te is érted a kukacoskodás, amikor a kifejezéésel van bajod. Amikor azt mondják a gyereknek az utcán, hogy "örülj, hogy nem ütött el az autó", az nem azt jelenti, hogy csak a jókedvem miatt nem hajtottam át rajtad 120-al...hanem egy kifejezés arra, hogy nagy szerencséd volt, akár nagyobb baj is lehetett volna.

  • rii

    nagyúr

    válasz philoxenia #21500 üzenetére

    sajnos én ebben semmi olyat nem látok, hogy most mi indokolja egy 14-15 éves kutya esetében, hogy közvetlenól az ajtó elé h.gyozzon, mikor ott van neki ez egész udvar (votlaképp egy telek, egy egész hétvégi telek), de ő meg még egy lépcsőt is felmászik ...

    most területet akar jelölni?
    vagy csak szimplán feszegeti a határokat, hogy mit lehet megtenni?
    szemtelenkedik, pofátlankdik, bosszút áll?

    de tudja h nem szabad, mert végig néz közbe

    nem az én kutyá(i)m, tehát én nem nagyon fegyelmezem őket, mert már tényleg öregek, ... meg'hát más kutyáját nem lehet csak úgy ... meg én egy héten 1x vagyok csak lent ...

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz rii #21508 üzenetére

    Lehet túl egyszerűen fogom fel a dolgot, de egy 15 éves kutya esetében sokszor nem kell logikát találni a tetteiben. Meghülyült, ahogy sok ember is meghülyül öreg korára.

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz philoxenia #21504 üzenetére

    Illetve még talán annyit, hogy a saját tetteidet egy alapvetően ösztönből cselekvő kutya tetteivel hasonlítod össze, illetve azzal támasztod alá, akkor nem szóltam semmit.

    Én várhatóan nem fogok örömtáncot járni, ha a kamaszkorú gyermekem nem szarik a szomszéd kertje közepére, viszont kimondottan elégedett vagyok, ha a kutyám kamaszkorára ezt nem teszi meg. Bár mindkettő megtehetné, de remélem a gyerekemnek ennél több esze van, és sose fog azzal védekezni, hogy a milyen boldog voltam, amikor Bodri először kulázott a saját kertünkbe, nem érti mi a baj azzal, hogy ő is oda gittel.

    [ Szerkesztve ]

  • Dorian

    félisten

    válasz TazLeacher #21510 üzenetére

    "várhatóan nem fogok örömtáncot járni, ha a kamaszkorú gyermekem nem szarik a szomszéd kertje közepére"

    Ő ezt akkor fogja kezdeni :D

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz Daffni2 #21512 üzenetére

    Akkor gyakoroljatok, mert nem biztos, hogy kellő hatást fogsz vele elérni, ha lendületből felkapva együtt orra estek vagy beborultok az árokba... :))

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz TazLeacher #21510 üzenetére

    Egyszeruen nem akarod erteni amit irok, az az erzesem. Nem a kutya reakciojarol beszelek, hanem a gazdaerol. Adott egy hely, ahol kialakultak szokasok, tobbek kozott az, hogy a kutyak rohangalhatnak es orulhetnek egymasnak. Itt az acsarkodo eb log ki a sorbol. Emberre leforditva, ha a bortonben rohanok oda a ketmeteres csavohoz udvozolni, hogy szia, hello! Akkor valoszinu az altalad irt reakcio, ha ellenben mondjuk egy templomban, akkor az ilyen reakcio fog visszatetszeset kelteni. Van par olyan topik a PH!-n, ahol a topiklakok olyan hangon beszelnek egymassal, hogy ebbol a topikbol moderatorert szaladnanak rogton. Az oda betevedo vagy felveszi a ritmust, a stilust, vagy nem jar oda.
    A leirasbol nekem az jott le, hogy az adott gazda ugy viselkedett ott, mint peldaul a rokkant helyre parkolo, az uton mindenkit leduro terepjaros. Utana azzal vedekezve, hogy "Orulj, hogy nem loktelek az arokba."

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz philoxenia #21514 üzenetére

    Továbbra sem értek veled egyet.

    Már bocsánat, de nem egy kijelölt futtatóra vitte a kutyáját. Egy erdőbe ment sétálni pórázon a kutyájával...ha futtatóról lenne szó, azt mondom, hogy ne vigye oda, ha nem kompatibilis. De mi az, hogy nem nem mehet el egy erdőbe pórázon sétálni a kutyájával, csak azért, mert más kutyákkal gondok lehetnek? Ő megtett mindent, amit tudott. Odafigyelt, pórázon tartotta, nem engedte rá más kutyára. A gond most tényleg az, hogy olyan helyen sétál, ahol mások is szoktak?

    A te álláspontod szerint egy lakótelepi parkba sem vihetem le a kutyámat, ha gond van vele, mert ott kialakult a rend, hogy minden kutya szaladgál. Tehát sz@rjon a lakás közepére, mert kialakult rend van, ő pedig nem része ennek.

    Elég faramuci gondolkodás ez, hogy letolom magamról a felelősséget. Ez kb. az a kategória, amikor a kis Gino-t beengedik a játszótérre, és azt csinál, amit akar, mert játszótér. Sz@runk mindenkire, ellökjük a másik gyereket, teleszórjuk homokkal a kapucniját, félrelökjük a hintától...stb. Majd amikor szólnak a szüleinek, hogy nevelje már meg e gyereket, akkor a válasz, hogy ez egy játszótér, azért jöttünk ide, hogy játsszon a gyerek. Majd amikor a Te gyerekedet vágja szájba egy homokozólapáttal, és rászólsz, hogy öcsi, még egy ilyen, és felrúglak, mint kakas a lószart, ha anyád nem nevelt meg, majd én meg foglak, akkor elkezdünk azon vitatkozni, hogy hogy jövök én ahhoz, hogy így beszéljek a gyerekével, és ki nem sz@rja le, hogy mit csinál a gyereke, ez egy játszótér. Ahogy játszótérnek meg vannak a kulturált használati szabályai, úgy a kutya elengedésének is.

    Arról nem fogsz tudni soha az életben meggyőzni, hogy normális dolog egy vad idegen kutyára ráengedni a sajátodat. De mint korábban írtam, előfordul ilyen, nem katasztrófa, csak ilyenkor meg vállalni kell a következményeket, adott esetben azt, hogy a másik kutya odakap.

    De akkor mi lett volna normális reakció a gazdától?

    - Bocsánat, hogy felelőtlenül ideengedted a kutyádat az enyémhez, én kérek elnézést? Vagy egyszerűen szó nélkül kellett volna hagynia, mert ez így normális? Nem azt mondta, hogy "kisöreg, szájbab@szlak, ha még egyszer idetolja a pofáját a dögöd", hanem szólt, hogy örüljön, hogy nem kapta szét a kutya. Nem fenyegetőzött, nem küldte el őket az anyjukba, nem mondta azt, hogy a következőnél nem fogja vissza a kutyát, egyszerűen felhívta a figyelmet arra, hogy rohadt nagy szerencséjük volt. Ha egy kicsit életszerűen gondolkodunk, teljesen életszerű a reakció. Amit korábban is mondtam már: megyek autóval, kilép elém egy gyerek, fékezek, és megállok előtte fél méterrel. Kiszállok, és odaszólok neki, hogy "kisöreg, máskor nézzél körül, és örülj, hogy most nem ütöttelek el". Ebből valahogy nálad egyenesen következik, hogy egy vérparaszt vagyok, és szívességet tettem, hogy nem mentem át rajta 120-al.

    Amiről Te többször írtál - mondjuk a legutóbbi esetben is, az árokba lökés - azok fenyegetések. Amiről meg a kutya gazdája, vagy én az autós példámban beszéltem, azok teljesen reális, LEHETSÉGES KÖVETKEZMÉNYEK. A csávó nem fenyegetőzött, mindössze jelezte, hogy akár ez is lehetett volna a vége. Amiről Te beszélsz, az az lett volna, ha azt mondja, hogy "örülj, hogy nem csapkodlak szájba".

    De hogy a templomos példát és a börtönöset is ide vegyük:
    Ha a börtönben odamész, és vállon verdesel valakit, akkor valószínűleg a reakció az lesz, hogy ha még egyszer hozzám nyúlsz, kiverem a fogaidat, és örülj, hogy most megúszod ennyivel -> fenyegetés.

    Templomban épp gyertya van a kezedben egy misén, majd odajön egy csávó talpig WC papírba csomagolva, vállon vereget, hogy hello, kiesik a kezedből a gyertya, majd közlöd vele, hogy "Örülj öreg, hogy nem gyújtottalak fel", az nem azt jelenti, hogy piromániás állat vagy, aki holnap ha olyan kedve van, rágyújtja a lakást, hanem minössze felhívtad a figyelmét arra, hogy akár sokkal rosszabbul is járhatott volna.

    [ Szerkesztve ]

  • monti0222w

    addikt

    válasz philoxenia #21514 üzenetére

    Nem vitaként írom, de mi annak idején úgy tanultuk, hogy pórázon viszem oda a kutyát a másikhoz, ismerkedni és ha nincs feszültség egyikben sem, és megy a barátságos csóválás, szimatolgatás, akkor lehet őket elengedni. Sajnos, kutyáknál mi is pórázon vagyunk, mert Zénó is átfordult, pedig két és fél éves koráig nagyon jól kijött a többi kutyával, csak itt Újpesten, akkoriban elég hülyén gondolkodtak jó páran és úgy gondolták az ő kutyájuk erősebb és ránk engedték, csak nem tudták, hogy szarul fog járni a kutyájuk, na de mindegy, ezek az idők már elmúltak, és azóta Zénó csak az ismerős kutyákkal jön ki jól, akikkel még fiatal korában együtt játszót. Viszont emberekkel, gyerekekkel, kimondottan mindig is jól kijött, jó pár gyerek lovagolt a hátán, és birkaként tűrte tőlük a nyúzást, pedig volt farok meg fül húzás is a repertoárban! Hát, csak ezt akartam elmondani röviden a mai nap írásait olvasva. :)

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    Megvettem a Seatone-t, végül a sport restartot. Mától kezdve adom neki. Fintorgott rá a kis görcs, de aztán elkevertem és mintha ott se lenne. Kíváncsi vagyok tapasztalok-e majd valami változást. :C

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz bb0t #21517 üzenetére

    Nekünk a zöldkagylóval nem volt gondunk, de valamelyik gyógyszerrel még az előző kutyámnál sikerült az elérni, hogy a kutya, ami még vasszöget is megettte, egy idő után nem volt hajlandó megenni tápot, azonosította a gyógyszerrel. Háztartási kekszet kellett a táphoz keverne, hogy megint elfogadja, hogy az kaja, 1 hét után elhagytam a kekszet, és megint ment minden a régi kerékvágásban. Most Lavett tabit adok neki naponta a szőrére, azt meg úgy fogja fel, mint a jutifalit. Meghallja a zacskó csörgését, és rohan, hogy nasi van.

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz TazLeacher #21518 üzenetére

    Pedig olyan jó illata van. :DDD Lehet csak az zavarta, hogy por. Először nem kevertem be. Nálunk a multivitaminnal van így. Néha adok neki, megeszi pőrén azt hiszi juti. :B Ja meg a hasmenés, arra is fel kell készülni most jut eszembe.

    Egyébként ha már kajánál tartunk, állandóan ideges vagyok mert mindig kaja után áll neki ugrálni, játszani, birkózni minden. Félek a gyomorcsavarodásról. Elolvastam róla mindent, tudom, hogy nagyobb az esély rossz minőségű tápnál meg idősebb kutyánál, de Nucky bukfencezni szokott, nyeklik nyaklik, most is hempereg. Állítólag még azt se lenne szabad. :((( :F Nem tudok vele mit csinálni mert ha ki van csukva játszik magában, ha ott vagyunk vele jön ide és leállítani úgy lehet ha lefogjuk, de abból is csavarodik ki mint egy kis birkózó szóval félek, hogy azzal is csak ártunk. :F

    [ Szerkesztve ]

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz TazLeacher #21515 üzenetére

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • Daffni2

    addikt

    válasz monti0222w #21516 üzenetére

    Hát eléggé rossz tanítás volt,pont,hogy nem szabad pórázon ismerkedni!!

    "Aki ad,az nyer"

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Daffni2 #21522 üzenetére

    Nem ismer valaki hivatásos keresőkutyát? A lakhelyünktől kb. 10 percnyire lakik egy belga juhász tenyésztő pár. [térkép] Sokszor szoktunk előttük elsétálni szomszédnak is onnan van a belga juhásza. Húsvét hétfőn kiszökött az összes kutya, több mint 10. Mind meglett kivéve két 10 hónapos kölyköt. Aztán 1-2 napon belül meglett az egyik (a vízben ácsorgott, rettegett és nem ment oda amikor hívták) de a tesója nem. Azóta csoportos keresések vannak, mi is voltunk kint de nagy az erdős rész. Minden nap reggel 8-től este 8-ig keresik de már kezdik feladni. Szóval arra gondoltam ha valami keresőkutya szagot fogna legalább tudnánk merre ment. :F

    Daffni2: Pont azt mondta, hogy pórázon kell. De én meg azt olvastam, hogy csak póráz nélkül szabad - legalább is a tükörmódszer azt mondja, ha jól tudom.

    Felnőtt kutyának is mehet a napi egy szem?

    [ Szerkesztve ]

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

  • zolynet

    addikt

    válasz TazLeacher #21503 üzenetére

    A hátamon áll a szőr mikor ilyet látok, szívem szerint azonnal leültetném és megnézetnék vele 3 SzízőrMilán videót, hogy rájöjjön a gazda.

    #21512 Daffni2: Nincs kifogás, menj gyúrjál. :P Nekem 21kilócska, de olyan kis aprójószág, van hogy a lakásban felkapdosom. Nem egy tipikus vizsla termetű, sajnos, vagyhát mindegy.

    Szerk:
    A fő témához csak annyit, hogy egyszerűen nem egy olyan kutyatulajdonossal találkoztak aki vevő a barátkozásra. Én pl mindig megkérdezem a kutyatulajdonostól, hogy: "Lehet barátkozni?"
    Mert sajnos 5ből 3 azt mondja, hogy nem sajnos mert nagyon aggresszív, félős, sokkal kisebb, meg még számos nevetséges faszságot. Nyugtázom, belül sírok és megyünk tovább.
    Itt most egy számomra még mindig gyökérrel találkoztak, ugyanakkor jer1cho véleményét is el-elfogadom, vagyis látom mit akar mondani.
    Ez most így sikerült, megjegyezte az embert, kutyát, többet nem megy oda.....hamarabb meg kell fogni.

    [ Szerkesztve ]

    Life is too short to stay stock!

  • zolynet

    addikt

    Új téma:
    Kkutyasampont kellene vennem, de valami olyat ami rüh-re, élősködők elűzésére is jó.
    ~1hónapja kapott egy frontline kombót, de 1-2napja megint vakaródzik, látom a fején, szőrén a fehér apró pontokat, amik ugye rühre utalnak. 1hónapja fürdetés is volt, azért ilyen sűrűn nem szoktuk fürdetni.
    Milyen sampont vagy szert javasoltok?
    Ha melegebb lenne akkor levinném a Dunához vagy Velencére és jól megfürdetném, az az igazi, akkor kitakarodnak. :K

    Life is too short to stay stock!

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz zolynet #21525 üzenetére

    Én is birom, mikor meglátnak minket és húzzák el a kutyát, meg 10centis pórázra veszik. Szerintem pont, hogy ők cseszik el és miattuk viselkedik így a kutya. Ha behúzod magad mellé vagy elé azt mondod, védelem kell, feszül a póráz azt gondolja a kutya feszültség van, nekem is be kell feszülnöm. Miért nem lehet tiltással laza pórázzal eljönni mellettünk ha már barátkozni nem akarnak.

    Ha olyan a szitu akkor sem érzékeltetem a kutyával, hogy aggódásra van ok, nem kell, hogy aggódjon ő is. Mikor beesett a Tiszába halálra volt rémülve, de aztán meg lett dícsérve, hogy milyen ügyes kutya amiért beesett és onnantól ő is derüsebben látta a dolgokat. :DDD Mikor odaszaladt hozzánk egy kóbor steff (akiről kiderült, hogy csak önsétáltató) akkor sem húztam el onnan hanem leültettem néztük laza volt a póráz mikor láttam, hogy nem ideges a másik odamehetett és haverkodtak. Más szerintem felkapta volna és elszalad. :U

    (#21526): Neostomozan pár száz forint, vízben feloldod abban megfürdeted, vagy lepermetezed. Jó rüh, tetű, bolha és kullancs ellen.

    [ Szerkesztve ]

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

  • Daffni2

    addikt

    válasz bb0t #21523 üzenetére

    Olvasd el még egyszer amit írtam a pórázos ismerkedésre :D

    Mehet napi 1 ártani nem fog.

    A Tükör módszertől feláll a szőr a hátamon :W

    [ Szerkesztve ]

    "Aki ad,az nyer"

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Daffni2 #21528 üzenetére

    Uh pedig többször is elolvastam :D Csalást sejtek :DD :DD

    Kúraszerűen? Meddig?

    A tükör módszert én fenntartásokkal kezelem. Nem hiszek abban, hogy mindent jutalmazni kellene és büntetni nem, meg nem hiszek a fenyítési módszereikben sem. Múltkor nálunk a szegedi fb csoportban valaki megosztott egy videót amiben síppal dobbal kergetett 20 ember egy szerencsétlen kutyát, prezentáció jelleggel "agresszív a kutya" nem folytam bele, de ott többen is keresztre feszítést kértek az oktatónak, szóval vannak furcsa dolgok ott is. CM-t többre becsülöm, a maga természetes ösztönös képességeivel és eszközeivel.

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz TazLeacher #21515 üzenetére

    Erről: "Nem azt mondta, hogy "kisöreg, szájbab@szlak, ha még egyszer idetolja a pofáját a dögöd", hanem szólt, hogy örüljön, hogy nem kapta szét a kutya. Nem fenyegetőzött, nem küldte el őket az anyjukba, nem mondta azt, hogy a következőnél nem fogja vissza a kutyát, egyszerűen felhívta a figyelmet arra, hogy rohadt nagy szerencséjük volt. "
    Ne is haragudj, de ez jut az eszembe:
    "Lenin elvtárs éppen elmélyülten ír a dolgozószobájában, amikor a közeli játszótérről berepül egy labda. Lenin feláll, és visszadobja a labdát a gyerekeknek. A jelenet egy szemtanúja így kommentálta az esetet: milyen jó ember ez a Lenin elvtárs, pedig közéjük is lövethetett volna"

    Gondoljuk tovább a dolgot. Feltéve de meg nem engedve, a pitbull komoly kárt okoz a másik kutyában. Ez esetben mi a törvényes lehetőség?
    17. §(2) Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.
    17/C. §43 (1)44 Amennyiben a települési, fővárosban a kerület önkormányzat jegyzője, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi főjegyző arról értesül, hogy eb a 4. számú melléklet szerinti sérülést okozott, arról köteles írásban értesíteni a sérülés keletkezésének helye szerint illetékes járási állat-egészségügyi hatóságot.

    (2)45 Eb okozta sérülés esetén a járási állat-egészségügyi hatóság a (3) és (4) bekezdések szerinti jogkövetkezményeket alkalmazhatja a 4. számú melléklet alapján.

    (3)46 A járási állat-egészségügyi hatóság az ebtartót

    a) írásos figyelmeztetésben részesítheti,

    b) az eb közterületen való vezetésekor szigorúbb szabályok betartására kötelezheti,

    c) az eb tartási körülményeinek megváltoztatására és szigorúbb tartási feltételek kialakítására kötelezheti,

    d) az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértővel egyeztetett képzés elvégzésére kötelezheti.

    (4)47 A járási állat-egészségügyi hatóság

    a) elrendelheti az eb ivartalanítását,

    b) az ebet veszélyesnek minősítheti,

    c) elrendelheti az eb életének kioltását, az Ávtv. 24/C. § szerinti esetekben.

    (5) A sérülés keletkezésének kivizsgálása során vizsgálni kell az eb által okozott sérülés bekövetkezésének körülményeit, különösen a sérült ember vagy állat magatartását. Szükség esetén az eljárásba be kell vonni az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértőt.
    17/H. §57 (1) A veszélyes eb nyakörvén jól látható jelzést kell elhelyezni. A jelzés legalább öt centiméter átmérőjű korong, egyik oldalán az ebtartó neve, lakcíme, telefonszáma, a másik oldalán az eb hívóneve és a „Veszélyes!” felirat szerepel. A korong beszerzésének költségei az állat tulajdonosát terhelik.

    (2) A veszélyes eb olyan megfelelően zárt, bekerített vagy elkerített helyen tartható, amely megakadályozza az ebnek a közterületre vagy szomszédos magánterületre történő, felügyelet nélküli kijutását, továbbá, hogy az eb embernek vagy állatnak sérülést okozzon.

    (3) A veszélyes eb tartására szolgáló ingatlan be- és kijáratain jól olvasható „Vigyázat! Veszélyes eb!” feliratú táblát kell elhelyezni. A szöveg mellett jól látható, támadó ebet ábrázoló grafika feltüntetése szükséges. A táblát jól látható helyen kell elhelyezni.

    17/I. §58 (1) Veszélyes ebet közterületen vezetni, tömegközlekedési eszközön szállítani csak a harapás lehetőségét megakadályozó, biztonságos szájkosárral és a kibújást megakadályozó nyakörvvel, két méternél nem hosszabb, nem kihúzható pórázon, a tartási engedélyben megjelölt személy felügyeletével szabad. E helyeken az ebet a pórázról elengedni és a szájkosarat levenni tilos.

    (2) Veszélyes eb felügyelete - a tartási engedélyben meg nem jelölt személyre - ideiglenesen sem ruházható át.

    17/J. §59 (1) Veszélyes eb tulajdonjogának átruházásakor az új tulajdonosnak új tartási engedélyt kell kérnie.

    (2)60 Veszélyes eb tulajdonjogának átruházását, az állat elhullását, elvesztését huszonnégy órán belül - munkaszüneti nap esetén a következő munkanapon - a járási állat-egészségügyi hatóságnál be kell jelenteni.

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • Orlin

    addikt

    válasz TazLeacher #21515 üzenetére

    "Nem azt mondta, hogy "kisöreg, szájbab@szlak, ha még egyszer idetolja a pofáját a dögöd", hanem szólt, hogy örüljön, hogy nem kapta szét a kutya. Nem fenyegetőzött, nem küldte el őket az anyjukba, nem mondta azt, hogy a következőnél nem fogja vissza a kutyát, egyszerűen felhívta a figyelmet arra, hogy rohadt nagy szerencséjük volt. Ha egy kicsit életszerűen gondolkodunk, teljesen életszerű a reakció."

    Az eredeti sztori így volt,azért ne ferdítsünk:

    Steady74
    "A csávó meg mondja, hogy faszért mennek oda a kutyák, köszönjük meg, hogy nem kapta szét őket."

    Amúgy szerintem itt a srácnak a stílusával volt baj!Nem is értem miért állsz bele ennyire a történetbe jer1cho! :)

    [ Szerkesztve ]

    LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

  • Dorian

    félisten

    Srácok, nagyon túlpörgitek ezt a témát.
    Pacsi!

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz Orlin #21531 üzenetére

    Továbbra is egy dologért:

    Azon megy a vita, hogy milyen stílusban szólt a gyerek, és nem azon, hogy nem kellett volna oda engedni. Így kezdtem az egészet. Szerintem az egész el van cseszve, ha egy helyzetben azon vitatkozunk, hogy ha én hülye vagyok, arra hogy reagál a másik. Ez kb. ilyen óvódás színvonal, amikor így próbálod letolni magadról a felelősséget, hogy elkezdesz azzal foglalkozni, hogy de a másik hogy reagált rá.

    Megint leírom: talán, ha úgy megy oda a kedves gazda, hogy elnézést kér, akkor lehet nem ez a reakció. Ebben a helyzetben jelenleg kit érdekel, hogy:

    - Nincs megnevelve a kutya, mégis vadidegen kutyák között, póráz nélkül szaladgál. Nem számít...
    - Ráengedte a kutyáját egy másikra. Nem számít...
    - Utána annyi nem volt benne, hogy elnézést kérjen. Nem számít...

    De az nagyon fontos, hogy ezek után a csávó milyen stílusban válaszolt. Ez itt a lényeg, ezt kell megragadni a történetbe, hiszen ez a lényeg. Nekem ez a furcsa az egészben. Ha a dolog ennek az inverze lenne, akkor is a stílus számítana?

    Tehát ha ráengedném a kutyámat egy másikra, aki nekimegy, sérüléseket okoz neki, majd mézes-mázos stílusban elnézést kérek, akkor miden rendben?

    Továbbra is ott tartok, hogy nem értem, hogy hogy jutunk el oda, hogy az legyen a vitatéma, hogy a csávónak milyen stílusban kellett volna válaszolnia, és nem az, hogy nem engedem rá egy vadidegen kutyára az enyémet kérdés nélkül.

    Ha meg igen, akkor elnézést kérek, ha meg nem,akkor nem lepődök meg az esetleges reakción.

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz philoxenia #21530 üzenetére

    Megint ezzel jössz? Pont ugyan azt írod le negyedszer, ötödször, a Lenines példa is nagyon vicces, csak megint nem arról szól...

    Érded a különbséget a fenyegetés, támadás, tudatos erőszak és a LEHETSÉGES KÖVETKEZMÉNY között? Az egyik szándékos, a másik meg nem. A csávó nem azt mondta, hogy ráuszítja a kutyát...most már komolyan úgy érzem, hogy direkt csinálod.

    Érdekes a törvény ezen része:

    Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.

    Ennek a fickó eleget tett. Ő megtett mindent. Ráengedtek egy kutyát az övére. Ezzel nem tud mit tenni, azon kívül, hogy kerítést húz körülötte közterületen.

    Ha meg azt mondod, hogy a csávó a hibás, ha ráengednek a kutyájára egy másikat, abból balhé lesz, és megsérül egy kutya, akkor elég sok kutyára szájkosár kéne. Mert elő-elő fordul az életben, hogy két kutya összepattan, és az egyik megsérül.

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz TazLeacher #21534 üzenetére

    "Ráengedtek egy kutyát az övére"

    Komolyan gondolod? Egyébként olvasd el a törvényt, az pont a "lehetséges következménnyel" foglalkozik.
    Normális kutyák között normális viselkedés nem a marás. Általában nem merül föl ez pitbull esetében sem, mint itt a topikban sokan már kifejtették.
    A megoldás nem az, hogy mindenki szájkosaraz, meg rángatják el egymástól a kutyákat pórázon. Az illető gazda vagy ismerte agresszív veszélyes ebként a kutyáját, akkor szájkosár minimum, vagy eleve nem is akarja szocializálni, hanem arra tartja, hogy "vagánykodjon" felvágjon vele, arra meg inkább nem is írok semmit...

    _______________________________________________________________________________________

    Amúgy meg ne írjál nekem félkövér nagybetűkkel, inkább örülj, hogy nem tiltalak ki!

    Na ugye milyen bunkóság így viselkedni, ha adott helyen erősebbnek érzed magad... :)

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • kew

    senior tag

    Na, nyugi már srácok :) Szvsz mindkét álláspontban van igazság. A szabadon lévő kutya ne rohangáljon oda idegenekhez, az idegen gazdi meg ne bunkózzon rögtön.

    Más: Ma megyünk dokihoz lyme oltásra, bravecto tabiért. És nőtt Marci szájába valami kinövés, olyan mint valami szemölcs, nem tudom, mi lehet az :F Egy nagyobb meg egy kisebb van egymás mellett. A jobb pofája belső részén van neki. Remélem nem valami olyan, amit le kell onnan műteni :U

    [ Szerkesztve ]

  • Steady74

    addikt

    válasz TazLeacher #21534 üzenetére

    nézd Jeri, a ráengedés erős túlzás a véleményem szerint. Liza minden kutyához úgy közeledik, hogy az utolsó métereket lapos kúszásban, a fű alatt teszi meg, azonnal megadást jelez. Ebből a kutyák elvileg értenek.

    Értem az álláspontodat, el is tudom fogadni, de azt gondolom zárjuk le ezt a témát.

    Nyissunk egy másikat: kutyának a fülét hogyan szoktátok takarítani? Lizának hetente 2X orvos által felírt valami cuccot nyomunk a fülébe, megmasszírozom, aztán meg kirázza, utána meg áttörlöm vizes vattapárnával. Mégis látok benne fekete lerakódásokat, de nagyon mélyre nem akarok lenyúlni a fülében..

  • kew

    senior tag

    válasz Steady74 #21537 üzenetére

    Én is kaptam valami lötyit a fülre. Mi úgy szoktuk, hogy ebből egy vattakorongra nyomok egy jó adagot, azt ráterekem az ujjamra, és jól áttörlöm vele a füle belsejét. Nekem azt mondta a doki, hogy nyugodtan belenyúlhatok rendesen, kézzel úgy sem tudom megsérteni, úgyhogy amíg tudok, betolom az ujjam és jól áttörlöm. Persze nem erőltetem be, csak úgy érzéssel :)

    A rendelőben egy vékonyabb fémfalamire tekert vattát, és azzal tövig benyúlva pucolta.

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Dorian #21532 üzenetére

    :Y De édes a kis béke nagykövet. :DDD

    Kiskutyánál előfordul, hogy előreszalad tényleg lapozzunk most már. :B

    Kew: Nuckynak a combhajlatában van egy kis csomó a bőre alatt, remélem, hogy csak egy kis zsírcsomó, kemény , nem piros nem fáj neki, és alig nagyobb mint egy gombostűfej. Ha nő elviszem orvoshoz. Nektek nem ilyen van a pofijában?

    Ha eszedbe jut kérdezd már meg a dokitól, hogy a lyme oltás mennyire kiforrott? :DDD

    Tervez valaki valamit hétvégére? Áll. 20 fok lesz, mi megyünk coursingra meg akarunk menni fenyő erdőbe kirándulni. :))

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz philoxenia #21535 üzenetére

    Csak a végére reagálnék:

    Félkövérrel nem emelhetetem ki a mondandóm légyegi, kimelni szándékozott részét? Vagy van olyan szabály, hogy moderátoroknak címzett hozzászólásban nem lehet félkövér? Vagy a félkövér eleve csak a moderátoroknak van? Nekem ezek nem remélnek...de javíts ki nyugodtan, szerintem jobban naprakész vagy.

    Akár ki is tilthatsz ezért (vagy azért, mert nem vagyok hajlandó elfogadni az álláspontod).

    Azért bátorkodtam itt reagálni, mert Te sem privátban írtad.

    Ha tényleg szabályt szegtem, akkor az innentől ugye nem is számít? Hiszen saját álláspontod szerint bunkó voltál, ami a beszélgetés eddigi menetéből következtetve azt jelenti, hogy a továbbiakban azzal nem kell foglalkoznunk, hogy mi vezetett ide, egy a lényeg: a Te stílusod. Innentől már az én megelőző dolgaim lényegét vesztik és téged kezdünk pellengérre állítani, hogy hogy jössz Te ahhoz, hogy ilyen stílusba válaszolj. Az, hogy mire reagáltál így, én hogy viselkedtem, az lényegtelen, a bűnös innentől Te vagy.

    Na ugye, milyen vicces, amikor a hibámat úgy próbálom eltusolni, hogy a "sértett" félre tolim a felelősséget? Mert a verekedés úgy kezdődött, hogy Te vissza ütöttél.

    [ Szerkesztve ]

  • kew

    senior tag

    válasz bb0t #21540 üzenetére

    Steady: igen, nekünk is mondta, hogy úgy ne :D Ezért csak ujjal puceválom. De jó koszos tud lenni, egy hét alatt már fekete a sok portól :)

    Hát neki nem a bőre alatt van, hanem kitüremkedik két bőrszínű kis pont, olyan mint valami vadhús vagy szemölcs. Majd hazaértem lefotózom. Kb másfél hete vettem észre, de most úgy látom nő is neki. Kíváncsi leszek mit mond rá a doki.

    A lyme oltás emberre már jó ideje van, gondolom a kutyás verzió sem lehet kiforratlan :) De majd rákérdezek :)

    Mi is kirándulni megyünk, szerintem a Normafa felé vesszük az irányt :)

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz TazLeacher #21541 üzenetére

    Na ugye! Direkt alá írtam, a félreértések elkerülése végett, hogy ez csak példa.
    Természetesen soha nem csinálnék ilyet, :N csak mutattam, milyen az, ha túlreagálunk egy dolgot. :)
    Te sem csináltál semmi olyat, ami bármilyen szankciót érdemelne. Az illető kölyök is csak odaszaladt a pithez, gondolom farkcsóválva. Erre bunkóság leugatni a gazdát, hogy "örülj, hogy nem!" Itt a "megtehetném" volt a lényeg, ami nekem lejött az esetből, de mint már párszor írtam, nem voltam ott, a kommunikáció pedig mindig kiegészül gesztusokkal, hangsúllyal is, ráadásul a szavak is lehetnek pontatlanok utólag idézve. Nekem az eredeti bejegyzésből az jött le, hogy "menj innen a f*talicska kutyakölykeiddel, mer' mingyá' eleresztem Zénót, oszt' lesz nemulass!" Neked nem. Az igazság nyilván a kettő között van. De az biztos, hogy nincs ilyen törvényi hely, hogy nem szabad a másik kutyához odaengedni a sajátot barátkozás céljából. Ennek nincs szankciója. Annak van, ha az illető kutya feleslegesen agresszíven reagál. Nem vinném kutyák közé a kutyámat, ha nem tudnám kontrollálni a viselkedését, nyilván van egy határ, de normál esetben kis morgással esetleg odakapással két kutya viszonya pillanatok alatt rendeződik. "hogy faszért mennek oda a kutyák, köszönjük meg, hogy nem kapta szét őket." ebből nekem nem a rendreutasítás jön le, hanem az, hogy komoly kárt tenne benne a másik kutya adott esetben.

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz philoxenia #21543 üzenetére

    Az egészből nekem valahogy az jön le, hogy a többség olyan, mintha egy idealizált varázsvilágban élne. A legtöbb ember - köztük természtesen én is - rengeteg vitás szituációban nem szépen, disztingváltan, visszafogottan reagál, főleg, ha már nem az első eset.

    Ha a TESCO-ban 5. alkalommal tolja valaki a sarkamra a kocsit, lehet én is valahogy úgy fogok válaszolni, hogy "Nem tudsz figyelni, baszd meg?".

    Valahogy úgy érzem, hogy nem ugyan abban a világban élünk. Odarohant a kutya, a csávó akár megijedt, hogy baj lesz, akár csak ideges lett a hülyeség miatt, és így reagált. Ennek az lett a következménye, hogy egy suttyó paraszt lett, aki farok-hosszabbításra, erőfitogtatásra használja a kutyát.

    Hogy egy klasszikussal zárja...az vesse rá az első követ...

    Tényleg úgy érzem, hogy olyan, mintha olyan emberekkel beszélgetnék, akik csak TV-ből és könyvekből ismernék a való világot, emberek között még nem jártak volna.

  • Daffni2

    addikt

    Szerintem tegyünk potot az ügy végére az én "történetemmel"

    Az avatarom alapjául szolgáló előző Dobim, igazi alfa nőstény volt, hozzá nem lehetett csak úgy odarohanni,hello itt vagyok ismerkedjünk, mert annak súlyos földbedöngölés volt a következménye.
    Ezért többnyire pórázon vezettem olyan helyen ahol menet közben találkozhatott kutyákkal.

    Tehát nem agresszív,szocializálatlan állat volt.

    "Aki ad,az nyer"

  • tboy93

    nagyúr

    Sajnos mi sem vagyunk hozzászokva a harcias kutyákhoz, nálunk is volt már belőle probléma, hogy Axel odaszaladt egy pórázon lévő kutyához és majdnem bunyó lett a vége :( A golden annyira erőszakmentes, hogy hajlamos az ember más kutyáról is ezt feltételezni, soha nem volt példa még arra hogy pórázon vittem Axelt és egy idegen kutya ellen ellenségesen lépett volna fel... kutyája válogatja ki-hogy reagál. Viszont sajnos ha pórázon van az agresszív kutya és a tied odarohan majd a pórázon lévő kutya megtámadja, akkor te vagy a hibás, bármennyire fáj is ezt kimondani :(((

    [ Szerkesztve ]

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    Ennél a kutyánál birkatürelműbbet még nem láttam. Nucky rohangál előtte és harapgálja a fejét ahol éri, az meg még csak el se csapja a fejét. Ezen a képen éppen úsztak a kutyákok, mindig ő úszott be a nagy botokért a többiek meg a parton várták, és volt, hogy egyszerre 3 kutya próbálta elvenni tőle a botot, sikertelenül. :) Mindeközben a kutya meg se mordult csak tűrte ahogy a sok bolondgomba rajta túráztatja magát. Ha rajtam múlna én őt hívnám Daddy-nek. :) De egyébként Shadow a becsületes neve.

    [ Szerkesztve ]

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz tboy93 #21546 üzenetére

    A golden annyira erőszakmentes

    Ezzel az egy mondattal van bajom, a többi tetszik. :))

  • tboy93

    nagyúr

    válasz TazLeacher #21549 üzenetére

    Te lattal mar morgos/harapos golden retrievert? :Y En ismerek vagy 10-et, de mindegyik olyan mint egy barany, cibalhatja kisgyerek, utheti a hulye gazda, johet idegen kutya, de ezek nem harcolnak, morognak, harapnak. Multkor volt is belole baj, anyaek elvittek a goldit setalni es az egyik utcan egy nyitott kapun kiszaladt egy nemetjuhasz, ravetette magat a kutyankra es elkezdte marcangolni, ez a kis hulye meg kapasbol megadta magat, nem vette fel a harcot a masik kutyaval. Ugy kellett lerugni rola faternak a nemetjuhaszt :( Fel is jelentettuk az idiota gazdat, mi lett volna ha egy kisgyerekre ugrik ra a kutya?

Új hozzászólás Aktív témák