Új hozzászólás Aktív témák

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz z123456789 #24026 üzenetére

    VANESSZA1: csak tudnám miért élvezetes az ilyen híreket megosztani, reggel óta 10x találkoztam vele. Miután megbeszéljük, hogy ki hogyan herélné ki az illetőt mit tudunk még csinálni? :F

    sony309: :R

    z123456789:

    Azt eddig is mondtuk, hogy a Pedigree és társaik főként a marketingre mentek rá semmint a beltartalomra. Könnyű kiigazodni ha az ember lecsekkolja az összetételt és nem arra hagyatkozik amit a marketing sugall.

    A fehérjetartalomról is nagyon sokszor volt már szó. Akkor van gond a magas fehérjével ha az nem állati fehérje. Ettől függetlenül én a közepes fehérjét preferálom 25-27% körül.

    A kölyök tápoknak azért van manapság létjogosultsága, mert a felnőtt tápokban kevesebb a fehérje mint ami egy kölyök szükségleteit lefedi. Az emelt fehérjetartalommal hirdetett közepes prémium tápok mint pl. a happy dog-nál a felnőtt táp nem valami fehérjedús. Ha megnézed a szuper-prémium tápokat mint pl. Orijen ugyanannyi a fehérje tartalma mint az adult verziónak ergo marketing nyomás hatására állt rá mindenki a puppy és junior tápokra, mert az emberek a kölyök kutyájuknak kölyök tápot keresnek. Amivel én etetek a Taste Of The Wild sokáig nem gyártott puppy verziót és most is az van a Canine-re ráírva, hogy bármilyen korosztálynak adható.

    Tehát, a kölyök tápok létjogosultságát nem a természetes szükséglet hanem a felnőtt tápok minősége indokolja. Ezen felül pedig a marketing.

    Egyébként nagyon divatos minden visszavezetni az ősfarkas táplálkozására de teljesen felesleges. Lehet, hogy nem evett lazacot de ha a körülmények úgy alakították volna akkor ette volna.

    Gabona: Bizonyos vélekedések szerint fontos, hogy a kutyák táplálkozásának része legyen a rost, mert jót tesz az emésztésnek, a gyomornak, a bélrendszernek. Valaki szerint a farkas is megette, valaki szerint kirázta a gyomortartalmat. Mindkettőben van igazság szvsz, épp az orvosunk világított rá a minap, hogy egy nagy növényevő állat teljes gyomortartalmát valószínűleg nem fogyasztották el, de kisebb állatok elejtésénél a gyomor és a vékonybél tartalma is bennük kötött ki.

    Itt is a középutat kell keresni. A gabona nem ördögtől való de nem szabad, hogy túlsúlyban legyen az állat étrendjében. A RC kifejezetten első helyre írja a kukoricadarát, de az se csapjon be első helyen állati fehérje szerepel aztán meg bontásban jönnek a gabonák melyeket ha összeadsz %-ban meghaladja az állati fehérje nagyságát. Így hihetik el veled, hogy többnyire állati fehérje van benne és így tesznek eleget a törvényi előírásnak miszerint azt kell első helyre sorolni amiből a legtöbb van benne.

    Nem tudom, hogy ki grammoz a barfnál. :) Valahogyan meg kell állapítani, hogy akülönböző adalékokból mennyi kell, a kutya szükségletének megfelelő mennyiség, nyilván. :)

    [ Szerkesztve ]

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

Új hozzászólás Aktív témák