Új hozzászólás Aktív témák

  • volandy

    senior tag

    Mennyi szénhidrát van a tápodban?
    Kapd elő a tápos zacskót, és keresd meg rajta kérlek az összetevők között, mennyi szénhidrát van a tápotokban?
    Egyetlen egy táp kivételével (Orijen) nem fogod megtalálni ezt az információt. De miért? Mert a kutyádnak élettanilag nincs szüksége a külső forrásból bevitt szénhidrátra: a szükséges mennyiséget zsírból képes előállítani. Tehát ha nem kap szénhidrátot, - az emberrel ellentétben - akkor is életben fog maradni, míg fehérje és zsír nélkül nem. Mivel nincs minimum értéke a szénhidrátnak, ezért a tápgyártóknak nem is kötelessége megjeleníteni a mennyiséget a tápos zacskón, ami tisztelet a kivételnek pont jól is jön.
    Hiszen ez a
    ✅ legolcsóbb összetevő,
    ✅ térfogatnövelő,
    ✅ kötőanyagként is funkcionál - ez fogja megadni a tápszemcsék formáját.
    ✅ gyors energiát ad
    ✅ a növényi ősszetevők rosszul emészthető fehérjéket is tartalmaznak - magasabb lesz a fehérjetartalom, kevesebb húsra lesz szükség A felesleges szénhidrát mennyisége a tápban elérheti az 50%-ot is, amit aztán úgy ahogy van, ki is kakál, egy részét pedig elraktározza.
    Következmény pedig lehet:
    ⛔ Elhízás
    ⛔ Izületi problémák - izületi gyulladás
    ⛔ Emésztési problémák
    ⛔ Glutén érzékenység / intolerancia
    Nem érdemes olcsó tápot választani: amit ott megspórolsz, azt állatorvosnál fogod elkölteni. Olcsó húsnak híg a leve: soha nem lesz jó minőség. Jó hír, hogy ki tudod számolni, mennyi szénhidrátot tartalmaz a Ti tápotok!
    Szénhidrát = 100 - (nyersfehérje +nyerszsír+ nyersrost + nyershamu + nedvesség) /Ha nincs megadva a táp nedvességtartalma, számolj 7%-al!/ Az általam ismert, legalacsonyabb szénhidráttartalmommal bíró tápban 17% szénhidrát található, az is komplex formában. 20-30% között szerintem OK, 30-40% között elfogadható, 40% feletti szénhidráttartalomnál viszont válts tápot, vagy étrendet!
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák