Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz VANESSZA1 #24032 üzenetére

    Nem kell szó szerint érteni csak arra céloztam, hogy sosem fogom megérteni mi lesz jobb attól ha ezeket a posztokat megosztjuk és gyűlölködik mindenki egy sort. A mérgezős híreknek is csak annyi értelme van, hogy Kaposváron elkezdte valaki és már Szegeden is csinálják. Akinek eddig nem jutott eszébe, hogy fagyállóba mártogassa a babapiskótát már az is ezt csinálja unalmában. Szigorúan vett értelemben ez spam. Nem lesz senki sem több attól, hogy ilyenekkel rakjuk tele a topikot (mintha facebookon nem lenne elég) de ez csak az én véleményem, lehet mások szeretnék, hogy legyen sok ilyen bejegyzés. :U

    Rivaul: lényegében egyet értek amikor a farkas étrendjét hozzák fel etalonnak mindig megkérdezem, hogy mennyi is egy vadon élő farkas átlag élettartama? Lehet, hogy így meg úgy volt de közel sem biztos, hogy az ideális. Ezért nem tetszett a lazacos kijelentés sem, lehet, hogy nem ette de attól még jó neki. És természetesen fontosak az egyéb összetevők is pl. a kálcium-foszfor arány ahogy írtad is ami azért lényegesebb a kölyköknél mert még fejlődésben vannak a csontok és ízületek. Egyébként a kutyák képesek kompenzálni a kálcium hiányát ellenben, nem úgy mint a túlzott bevitelt, tehát a kevesebb mindenképpen szerencsésebb mint a több.

    z123456789:

    Szerintem kísérletezés útján ráérzel miből mennyi kell. És nem is muszáj minden nap ugyan azt az összetételt adni (mint pl ahogyan egy tápnál működik ez). Tegnap én is nokedlit ettem, ma húst fogok. Ha érted mire célzok? (Aztán lehet hogy ez is benne van a barf szabályzatban, nem tudom, nem olvastam még barf anyagot.)

    Nem jó példa a mi étkezésünk, mert az emberek többsége egyáltalán nem figyel a bevitt tápérték minőségére és mennyiségére. Nem azért eszel nokedlit mert olyan nagy szükséged lenne a fehér lisztre, vagy nem azért eszel zserbót mert az élethez nélkülözhetetlen lenne a finomított cukor. :) Ha felannyira odafigyelnék a saját étrendemre mint a kutyáméra akkor egészségesebb lennék és 2-3 kilóval kevesebb. :B Persze lehet, hogy egyik nap ezt raksz a kajához a másik nap meg valami mást, de azért olyat nem csinálsz, hogy kisdrága tegnap húst kaptál ma csak kefírt kapsz meg pár szem epret. :DDD A barfosok egyébként nem aggódják túl a dolgot, rutinból csinálják nem méricskélnek és valóban látják miből mennyi ideális a kutyájuknak. Tudom van egy két fórum ahol arra verik, hogy hány szem áfonya ment a tálba de az már inkább csak nagyzolás meg unalom. :N

    [ Szerkesztve ]

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

Új hozzászólás Aktív témák