Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyesteb

    tag

    Sziasztok!

    Van egy keverék (labi-vizsla-ki tudja még mi) kutyám, akit befogadtunk, 6 hetesen találták az erdőben, hozzánk 8 hetesen került. Kezdetben, mivel akkor költöztünk a házunkba, nem volt kerítés a ház körül, bent élt a most már háztartási helységben, akkor még egy üres szoba volt, ami nem a házból nyílt akkor, hanem kintről. Így élt kb fél éves koráig, amire meg tudtuk csinálni a kerítést (tél volt, nem lehetett betonozni, se lyukat fúrni az oszlopnak). Sajnos nem találkozott ebben a fogékony korban pár dologgal, amivel kellett volna, pl villám, dörgés, stb.
    Így a vihartól fél, de annyira, hogy ha már a tengerparton dörög (Zala nyugatibb oldalán lakunk), akkor ő nyüszít. Ha itt a vihar persze menedékbe helyezem a házban, de azért akkor, ha Kínában dörrent egyet egy sárkány nem kellene félnie, nem?
    Lehet ezzel kezdeni valamit? Próbálom jutifalattal jutalmazni, amikor lenyugszik, ma reggel is ezt csináltuk, le is feküdt mellettem a pincében és pihent, de amint eljövök mellőle, egyből zizi lesz.
    Amúgy ezt akkor is csinálja, ha huzamosabb ideig nem vagyok kint vele. Most itthonról dolgozom, így látja, hogy itt vagyok és folyamatosan nyüszít, ha úgy ítéli meg, sokat voltam már bent. De nem ő dönti ezt el, hanem a munka. Ezzel tudok valamit csinálni? Hagyjam nyüszíteni, majd megnyugszik?

    Köszi, ha tudtok ötletet adni.
    Kutyasuliban voltunk már 3-4 tréningen, azokat gond nélkül veszi, a kiképzők szerint nagyon társasági kutya megfelelési vággyal...

  • nyesteb

    tag

    válasz Predator2 #35089 üzenetére

    Szia!

    Az elsőre nem hiszem, hogy van jó megoldásom, nálunk hamar abbahagyta ezt a kutyánk, bár én falun élek, itt szinte mindenhol van kutya (szembeszomszédom pedig nagyothall).
    A finnyásság nálunk is dilemma volt az elején, de a Dado tápja megoldotta (nem reklám, de tényleg csak ez vált be), azóta falja. Mi konkrétan a bárányos mellett döntöttünk és ezt több, mint egy éve folyamatosan eszi. Persze eleinte kellett, hogy 5 perc után elvegyük tőle a tálat, mert előszeretettel ment el kirándulni evés helyett, de azóta nincs gond, tudja, ha kaja van, akkor enni kell. Remélem megoldódik, mert eléggé idegesítő helyzet. Volt, hogy egyszerre 6 féle táp volt itthon, válogatott, de azóta csak ez az egy van és minden rendben az evésével.
    Kitartást! :)

  • nyesteb

    tag

    válasz Predator2 #35092 üzenetére

    Mienk is keverék, mondjuk a szőre nem hosszú, drótszőrű inkább, így a kozmetika sosem volt téma nála, de a szőrhullásra is jó ez a táp, azt írják. Mi a finnyássága miatt választottuk és bejött. Árban sem vészes, vettünk kétszer ennyiért is tápot már, amit át kellett adni a szomszéd kutyának, mert a mienk rá se nézett, inkább nem evett napokig. Pedig ha olyanja van, a halas tápot is bepuszilja gond nélkül...

  • nyesteb

    tag

    válasz t256 #35117 üzenetére

    Szia!

    Nekem akkor csinálta ezt, amikor elérte a "serdülő" kort. De szerencsére hamar le lehet nevelni róla, ugyanúgy, mint előtte, de igen, ez a dominancia próbája nála. Próbálgatja a szárnyait.
    Én sajna ritkán jutok el vele olyan helyre, ahol kell a póráz neki (szerencsére engedelmes vadászkutya léte ellenére is), de ha kell, néha nálam is így kezdi. Ilyenkor jön az atyai szigor és hamar felfogja, mit kell tennie, mit kérek tőle. Néha már csak a nézés is elég neki.
    Ehhez tudni kell, hogy az én kutyám keverék, kidobott kutya és ennek megfelelően teljesítési kényszerrel küzd. De a kutyasuli sokat segíthet Neked, hogy tudd, mit és hogy kell kezelni.

  • nyesteb

    tag

    válasz t256 #35120 üzenetére

    Szia!

    Én a serdülő kort az egy éves korára tenném inkább a kutyának, mert ekkor kezdi próbálgatni az erejét és kérdőjelezi meg az addigi helyét a falkában. Legalábbis én így tanultam még a kutyasuliban.
    Egyébként igen, sajnos így van, az az 5 hónap nagyon meghatározó volt a nevelése során, ahogy a mienk első 6 hete, amit nem a családjában töltött, hanem az utcán. A mienk még az almát is úgy eszi, ahogy tőlünk látta, meg mindent nagyjából úgy csinál, mint egy ember, már amit lehet persze.
    De ne add fel, minden helyzet javítható, max lassabb lesz és több odafigyelést igényel.
    Mi most azzal küzdünk, hogy megtanítsuk kiskutyákkal bánni és hogy ne féljen mindentől, ami kicsit is ellen fordul. Ha bármi a kerítésen kívül van, azt ugatja, de belül csak a macskákkal és a patkányokkal kötekszik, a kutyákkal csak megadja magát, még egy kicsi kutyával szemben is.
    Persze, ha rám támad bármilyen kutya, akkor vérmes vadállattá változik, feláll a szőr a hátán és támad, nehogy már engem bármi bántson. Persze csak ha én engedem neki, előbb mindig kérdez és csak utána támad. A macskákat tudja, hogy kérdés nélkül el lehet zavarni a telekről, ezért nem haragszunk. Meg nem foghatja, de elkergetni azt szabad. (sajna kiskorában megette az ürüléküket, ezért kerültek tiltó listára a szomszéd macskái...)

    Egy szóval mindent meg lehet oldani, csak időt kell rá szánni és nem erős elvárással állni egy ilyen életkezdetű kutyához.

  • nyesteb

    tag

    válasz Zsombe #35130 üzenetére

    Szia!

    Nagyon aranyos, jó kutyázást hozzá!
    Igen, a kölyökkutya ilyen. Nálunk is így volt, minden percet velünk akart tölteni és persze megszakadt a szívünk, amikor sírni hallottuk. Első kutyások vagyunk mi is, így csak a saját tapasztalatot tudom leírni. Mi is felkeltünk megnézni, rendben van-e Roxy, de persze soha nem volt baja. Csak bekakilt, vagy megtelt a pelusa.
    Az biztos, hogy a legrosszabb, ha külön szobában akarjátok tartani, de beengeditek kiskorában a sajátotokba. Arról lenevelni csak sok fájdalommal lehet, mert utána tovább fog nyüszíteni. Ha most lett elválasztva, az a szeparációs szorongásos szakasz. Ezen túl kell lenni. Persze a sírásra se rohanjatok egyből, mert nagyon rafkós kis állatkák a kutyák és hamar megtanulják, hogy sírni kell és itt vannak velem.
    Szerintem, de majd kapsz profibb választ is itt, akinek régebb óta van kutyája, biztos jobban csinálja, mint mi. De ezeket tapasztaltuk, hátha segít.

  • nyesteb

    tag

    válasz Predator2 #35132 üzenetére

    Szia!

    Én nem reklámozom, de nekem a válogatós, finnyás kutyám a Dado mellett tette le a voksát. Na jó, én tettem le, de ő azóta eszi. Nincs baja, sajna a környezetben sok a pollen, ezt ő is megérzi (nyíratlan telkek), de bőrproblémája nincs, doki szerint sem. Érzékenysége sincs, de megelőzendő próbáltuk ki ezt (na meg a finnyássága miatt), bevált. Azóta csak ezt vesszük.
    Ismeretlen eléggé az országban, az állatorvosom sem ismeri, de megnézte és szerinte is jó a cucc, csak nincs marketingje.

  • nyesteb

    tag

    válasz jézusom #35135 üzenetére

    Nem tudom. Ennyire nem olvastam utána az összetevőknek, illetve megnéztem, de nem vagyok szaki a témában.
    Melyiket javasolnátok akkor helyette?

  • nyesteb

    tag

    válasz jézusom #35137 üzenetére

    Nyers hússal eteted, vagy előkészíted valahogy a húst? Nem kevés neki csak a hús? Tudom, a természetben sem kapott mellé köretet és vitamint, de ezek a kutyák már csak leszármazottai a természetben élőknek, gyaníthatóan az emésztésük sem olyan, mint az elődöknek.
    Mondjuk nem tudom, ha nyers hússal etetném, nem lenne-e kedve önmagától is szerezni kaját, mert itt falun ez kicsit necces lenne. Vadászkutya nagyrészt a szentem, meg is fogja a telekre betévedő állatokat (persze csak kicsiket, az őzbe nem kötött még bele, de azok nem is állandó vendégek nálunk), nem szeretném, ha a szomszéd telkén nézne körbe.
    A Britet néztem én is tegnap este, a Fresh kacsás verzióját, mert nagyon mozgékony a kutyánk. Remélem ízleni fog neki, bár a rászoktatást már megoldottam régen is, most sem lesz gond.

    Köszi!

  • nyesteb

    tag

    válasz 7Sony7 #35184 üzenetére

    Szia!
    Mi is gondolkodtunk ezen sokat, de a nem átfedéses is teljesen bevált. Mondjuk mi két rétegben tesszük fel a nagy mínuszokban, de így legalább bemegy a kutyus. Elsőre furcsa volt neki, kellett jutifalat, de megszokta. Szóval mi úgy csináltuk, hogy a fal külső és belső felére is tettünk fel, igaz, a mi házunk szigetelt, így van falvastagság is...

  • nyesteb

    tag

    válasz Vesa #35187 üzenetére

    Akkor biztos nem rövid szőrű.. :)
    Nálunk szerencsére évek óta megvan, az egyik kis sarkát kóstolta csak meg, de rászóltam, azóta nem cibálja. Szerencsére nem egy nagy összeg, amit tavaly vettünk, az még víztiszta is és jobban szigetel, mint a gyári. Mivel vásárolt a ház... :)

  • nyesteb

    tag

    válasz Vesa #35190 üzenetére

    Én legutóbb egy cserepeslemez, munkavédelmi és egyéb dolgokat is forgalmazó cégnél vásároltam, olcsóbb volt, mint a Fressnapf és nagyon jó minőségű.
    Hát igen, a mi kutyánk a maga 18 kilójával nem tud versenyre kelni vele. Mienk vizsla-labi keverék, annyira nem is hosszú a szőre, de nem szokott fázni. Tettem be tavaly egy külső hőmérőt hozzá, láttam, hogy folyamatosan 10 fok körül mozog nála még a kinti -10 ellenére is, így nem volt gond. Persze mikor kijön a házból, vacog, de olyankor jól megfuttatom és már el is felejti a hideget.
    Azért a -15ben már bent alszik, ennyire nem vastag az a bunda...
    Tudnál írni a berni temperamentumáról? Keresünk másik kutyust még a mostani mellé, mert azért nagy a terület. Eddig goldiban gondolkodtam, de valami olyant keresünk, aki játszik is a másik kutyával, bírja a futást és a kinti tartást. Eddigi legjobb ötletem egy goldi-vizsla keverék... :)

  • nyesteb

    tag

    válasz jézusom #35195 üzenetére

    Az biztos, hogy keverék lesz, az első is az, nagyon jó kutyus lett.
    Valami ötlet, hogy lehet kiválasztani a második kutyust? Szerencse is kell gondolom, de biztos vannak jelek.

  • nyesteb

    tag

    válasz Ispy #35211 üzenetére

    Csak megkérdezem, a kacsás milyen? Brit Fresh Duck with Millet Adult Run & Work
    Sokat fut, vizsla keverék. Amióta ezt kapja (még csak most van az átszoktatás a Dadóról), azóta elevenebb sokkal, bár a vakarózása azóta is megvan. Igaz, ez szerintem a pollen terhelésétől, mert a szomszédban a préri eléggé füves. Talán jövőre már ideköltöznek és nem lesz ennyi gyom ott, de a telet leszámítva vakarózik szegény. A doki nem talált semmi problémát persze, szerinte is a pollen a ludas.

  • nyesteb

    tag

    válasz volandy #35237 üzenetére

    Nem ismerem a kutyád, de nagyon tetszik! Persze nem gazdi szempontból, de nagyon makacs, tudja, mit akar. Mindig is bírtam az ilyen kutyákat. Legalább nem unatkozol mellette! :)

    Szerencsére nekem ilyen gondom nincs, mert a Bravectot pont tegnap adtam neki, simán kézből elveszi és megeszi. Bár kézből szinte mindent meg tudok vele etetni, nagyon kevés dolgot nem fogad el tőlem. De tény, ha a tányérjába tettem valami kis csalafintasággal, akkor ő is kitúrta és otthagyta a meglepit. Szóval én már a férgesség ellenit is egy kis darab valami füstölt szalámiba, kolbászba dugom bele, simán elveszi és megeszi. Majdnem nem is rágja, csak nyeli. De a táljából nem. Csak kézből.
    Egy próbát megér...

  • nyesteb

    tag

    válasz elfelejtette #35271 üzenetére

    Szia!

    Vannak belőle mágneses megoldásúak, elvileg azok annyira nem rontanak rajta, de az biztos, hogy nem is javítanak. Ha az ajtó hőszigetelt, biztos rontani fog azon. Nekünk ilyen van, igaz a pinceajtón, mert a kutya oda szokott elmenni, ha melege van vagy fázik, de megnézve a szerkezetet kicsit sem hőszigetelő. Rések vannak rajta. Mivel kemény, a kutyánknak is idő kellett, míg be mert rajta menni. Most már lecseréltem ezt a kemény műanyagot hőfüggönyre, mivel úgysem számított szigetelési szempontból és legalább nem csapódik a hátának.

  • nyesteb

    tag

    válasz elfelejtette #35273 üzenetére

    Csak az a kérdés, hogy utána kutyád átmegy-e rajta. Ha igen, akkor lehet szigeteltebbel is próbálkozni. Rá lehet szoktatni bizonyos szintig, de ha túl díszkomfortos neki, akkor nem biztos, hogy használni fogja. Legalábbis én ezt tapasztaltam.

  • nyesteb

    tag

    válasz elfelejtette #35275 üzenetére

    Vannak jó praktikák, hogy megtanulja. A macsekkal nem lesz gond, ők a meleget keresik és megoldják.
    Jutifalattal és nagy dicsérettel el lehet érni, hogy bemenjen a kutyus. Nálunk még mindig félretolja a lábával, úgy megy be, de az tény, hogy a mienk sajna keveset volt az anyjával, mert kidobták és sok emberi dolga van. Még az almát is körberágja, mint mi, igaz, ő a csutkáját is kivégzi. De a szárát lecsupaszítva otthagyja, az nem kell neki. Van esze.. :)

    Szóval sok sikert, de a hőszigetelés biztosan csökkenni fog a kutyaajtó miatt. Láttam egyszer a neten egy olyat, amit nagyon dicsért a marketinges, de valami horribilis ára volt, így nem azt választottuk. A műanyag is 13e körül volt, mikor vettük, a pincére pedig tökéletes.

  • nyesteb

    tag

    válasz jézusom #35291 üzenetére

    Amúgy meg lehet nézni a konzervvel etetett kutya végtermékét is. A szaga mintha romlott májkrém lenne, nagy adag, általában folyósabb, mint a száraz tápos kollégáinak. Egy ideig mi is adtunk neki konzervet IS, mert csak úgy volt hajlandó a hercegnő falatozni, aztán rájöttem, hogy nem csak magamnak és a pénztárcámnak ártok ezzel, hanem a kutyámnak is, így ugrott a konzerv. Azóta is megenné, mert tele van ízfokozóval és szagosítóval, de nem kap.
    A szomszéd keverék németjuhász kapja a talán sparos kutyatápot (egész nap előtte van), kutyaszalámit vagy mi az és mellé a főzött kaja. Na, ő fosik mint a tojó galamb. Nem is egészséges sajnos, igaz, már öreg is szegény (8 éves asszem), de a végtermék is fura és nagyon szagos.
    A mienk 90%-ban tápot eszik, most Brit Fresh kacsásat, előtte Dadót kapott, mindkettőtől normál széklete van, nagy ritkán van folyósabb, főleg, ha érik az alma és bekajál belőle.
    Szóval én nem adnék konzervet a kutyámnak. Anyatej leválasztás után is biztos van jó megoldás, de a tápokat kicsit beáztatva megeszik a kicsit is. Szerintem, mert nem volt soha újszülött kutyám, nem is várható.

  • nyesteb

    tag

    válasz dragon11 #35293 üzenetére

    Próbáld meg egy kis joghurttal, talán úgy jobban csúszik. A táp zacsijára nincs írva ajánlás?
    Egyébként az én kutyám is próbálkozott eleinte, hogy ezt nem kéri vagy azt nem kéri. A jó tápot max 2 nap alatt megszokta, de most már fokozatosan térek át másikra, nincs is gond vele. Ne hagyd 5 percnél tovább előtte, utána megtanulja, ha ott a táp, enni kell. Különben éhes marad a poci. De 2 nap után egy kis joghurttal fel lehet javítani, hogy megegye, de ez se legyen állandó szerintem.
    Belekóstolt egyébként? Vagy már a szaga is távol tartotta tőle? Mert ha belekóstolt, lehet, hogy kemény volt a fogainak, akkor vízzel is lehet lágyítani, melegebb vízzel.

  • nyesteb

    tag

    válasz Dorian #35302 üzenetére

    Így van. A természetben sem ettek minden nap, nem is lesz ennyitől semmi baja. Max megtanulja, ki a főnök és honnan jön a kaja...

  • nyesteb

    tag

    Lehet volt már téma, de lemaradtam róla. A BARF miért jobb, vagy egyáltalán jobb, mint a táppal etetés? Nem akarok kirobbantani vitát, de érdekelne, mert egy ideje már foglalkoztat. A legjobbat akarom adni a kutyámnak, de nem tudom, a BARF jó lenne-e neki. Keverék vizsla-labi-egyéb mix, 18 kiló a versenysúlya és nagyon szeret futni. Eddig táppal etettem, nem volt vele baja, csak sokat vakarózik. Kapott hipoallergént is, attól is, nagy a szénaterhelés a szomszédban, egyenlőre nem lakják és hát a fű nő. Télen sokkal kevesebbet küzd szegény. Télen is kint van, szigetelt házban, drótszőrű kvázi. Eddig bírta.

    Köszi!

  • nyesteb

    tag

    válasz cappa72 #35355 üzenetére

    A szőlővel úgy tudom, óvatosan kell bánni. Nem eheti meg a magját és túl sok a cukor nekik benne. Nem is engedem, hogy egyen belőle, persze itt is eltűnik a nagyon édes szőlő már, de alapból nem engedem neki. Valami bélproblémát okoz nekik...

  • nyesteb

    tag

    Sziasztok!

    2 kérdésem lenne.
    A kutyánknál kb 1 hete tértünk át a Brit Fresh kacsa+köles verzióra úgy, hogy előtte kb 3 hétig a régivel keverve ette. Nem volt semmi gond. A hétvégén elmentünk családlátogatóba, ott szokásos házi kosztot megkapta kis mennyiségben, de már odafelé is fura volt a kutyánk, folyton nyüszített, amit nem szokott utazás alatt. Visszafelé is volt egy kis nyüszi, de nem volt vészes, ellenben hétfő óta hasmenése van. Tegnap kapott szétfőzött rizst, kicsit megfogta neki, de a reggeli pakoláskor csak az eleje volt szilárd, a végére megint dobott egy kis hasimarsit. Mi lehet ez? Jókedvű, vidám, eszik, iszik, futkároz, játszik mint régen, eszi az almát csőstül, nedves az orra, a fogínye sem fehér, így nem tudom hova tenni. Nem is meleg a kutya. Szóval mindent csinál úgy, ahogy eddig, kivéve a nagydolog.

    Másik kérdés. Ma megnéztem egy kiskutyát, akarunk mellé hozni egy társat. A mienk vizsla-labi keverék, az új jövevény labi-vizsla keverék lenne. Persze elől a dominánsabb van.
    Ellenben amikor odaértem, a kiskutyák nem nagyon akartak felém jönni. 2 nőstény volt, az egyik elő sem jött, a másik elől volt, de nem nagyon jött felém, inkább a tesóival játszott. 5,5 hetesek, így nem csoda. Hétvégén elmegyünk megnézni megint, akkor már feleségem is jön velem, igazából az ő kutyája lesz, bár gyanítom, hogy ez a kutyus is inkább rám fog hallgatni. Csak az a fura, hogy nem jött az emberhez. Az első kutyám, mikor meglátott, majdnem leugrott a kanapéról, pedig fel sem érte. Ehhez képest ez a kutyus mintha le lett volna szedálva. Lehet, hogy ő nem lesz annyira aktív? Akkor mást kell keresni, mert a mostani egy energiabomba...

    Köszi!

  • nyesteb

    tag

    válasz jézusom #35386 üzenetére

    Beszéltem tegnap a dokival, probiotikumot adott neki, illetve nekem, hogy adjam be neki. De egyetértek, inkább kint legyen a probléma, mint megfogjuk, de a rizst ajánlották. Nem jött be, tovább léptem, a doki ezt javasolta. Mintha javulna, már keményebb a kimenet, meglátjuk. Ha holnapig nem lesz javulás, megy a dokihoz felülvizsgálatra.
    Csontot nem kapott most, szerintem.
    Vizet kap, több helyen is van a telken kitéve neki itató, iszik is rendesen, naponta-kétnaponta kell töltenem, eddig elég volt 3 naponta.

  • nyesteb

    tag

    válasz TheProb #35400 üzenetére

    Mi a hátsó üléssort adtuk a kutyánknak, hám+csat megoldással. Mivel a kutya nem ember, ezért a kocsiban csomagnak számít, amit csak rögzítve lehet szállítani, ezért bekötni mindenképpen kötelező. Sokan hagyják mászkálni, én ezt nagyon veszélyesnek tartom még úgy is, hogy a mi kutyánk alszik hátul szinte végig. Persze nem egyből csinálta, eleinte voltak sírások, bár akkor még a hordozóban szállítottuk, de megszokta. Bátyám a csomagtartóban szállítja, de ők öten vannak, nálunk pedig nincs gyerek, így elfér a hátsó ülésen.
    A héten jön a második kutya, ott eleinte még szállítóbox lesz, de nagyon gyorsan át akarunk térni a hám+öv megoldásra, mindenkinek jobb. Csak szokja meg a szállítást.
    Ezt javaslom neked is, hogy szoktasd a kocsihoz boxban, utána már mehet a hám+öv megoldás, szerintem. Így biztonságosabb, mert akármilyen kicsi a kutya, ha a sofőr ölébe ugrik, vagy meglöki a kezét, abból lehet probléma.

  • nyesteb

    tag

    Sziasztok!

    Szombaton hozunk egy kis társat a kutyánknak, mindkettő vizsla-labi keverék. Már írtam itt a mostani kutyámról. Nagyon szocializált, emberekkel is barátságos, szokott itt lenni néha napokig pl bátyám kutyái, jól elvannak, de ők nagyok.
    Most egy kölyök érkezik, sajnos 7 hetesen el kell hozni, mert a tulaj nem akarja tovább tartani. Vannak tapasztalatok, mire figyeljek?
    A mostani kutyám tényleg nem erőszakos, hamar elfogadja a helyzeteket, nem balhés. Ha itthon vagyok, akit beengedek, üdvözli, persze ha nem megyek ki, inkább ne jöjjön be ismeretlen ember.
    Most a kiskutya az anyjával néhány még ott élő tesójával él és egy másik vizslával, aki szintén nőstény. Egy házban élnek így páran, nincs gond, csak az anya a táljára féltékeny.
    Nálunk a mi kutyánkkal próbáltunk már más idősebb kutyát összehozni, a mienk keresi a társaságukat, engedi a tálját is, csak a másik volt mindig bolond, így nem lett a társa. Most egy kölyökkel próbálkozunk, itt remélem nem lesz gond, de tanácsot fogadok szívesen.
    Amit korábban írtatok, azt igyekszem betartani majd, én hozom ide a kutyát, kint leszek velük egy ideig, hogy lássam a reakciókat, de ha van még jó tipp, szívesen fogadom.

  • nyesteb

    tag

    válasz nyesteb #35412 üzenetére

    Még egy kérdés: A kiskutyának ideiglenesen készítenék egy házat, hátha nem engedi be a nagy (elférnének bőven, van hely és melegebb is lenne bent, de ki tudja). Kb mekkora alapterületű és magasságú házat csinálja neki? Szigetelt lesz, így a belső méret a lényeg. Most 7 hetes lesz, mikor elhozom, szerintem kb. tavaszig kellene, akkor megkapja a végleges házát, akkor már nem lesz hideg, nem olyan fontos, hogy ne legyen egy légköbmilliméterrel se nagyobb a ház.

    Köszi!

  • nyesteb

    tag

    válasz Vesa #35415 üzenetére

    Sajna nem tenyésztő. Nincs is meg semmilyen feltétel, csak szigetelt házban vannak...

    Nem szívesen teszem ki én sem, szerencsére még nincs nagy mínusz kint, de ha nem kezd hozzászokni, akkor az egész telet bent kell töltse, különben megfázik. Fűthető házat nem szívesen csinálok neki, mert akkor meg úgy fázik meg. Nem könnyű, nem is akartunk kutyát hozni most, de sajna megszerettük...

    [ Szerkesztve ]

  • nyesteb

    tag

    válasz #89309696 #35418 üzenetére

    Köszi!
    Abban bízom, hogy a nagy elfogadja és egy helyen alszanak a télen. Mindenképp lesz másik háza, ez tuti, de ha a nagy nem fogadja el, akkor nem tudom, mi lesz. Meglátjuk.
    Most is kint vannak, de az anyjukkal egy házban, ami azért más, mint egyedül, az biztos.

  • nyesteb

    tag

    válasz Vesa #35422 üzenetére

    Kemény mínuszokban a nagy sem lesz kint, de értem. Van garázs, van pince, de valószínűleg az előtérben alakítunk ki neki helyet. De akkor az egész telet itt kell töltenie, az tuti, mert nem fog kialakulni neki a vastag bundája.
    Sokan mondják, hogy kemény tél lesz, nem akarom, hogy baja essen...
    Még azon is gondolkodtam, hogy rendelek neki egy fűthető házat, max jövőre már nem használjuk a fűtést benne, ha nem kell. Erről mit gondoltok? Sima infra fűtésen gondolkodom, amit akár a plafonra is lehet fogani, hogy ne égesse meg...

  • nyesteb

    tag

    Sziasztok!

    A kutyámnak még mindig lágy a széklete. Végigcsináltuk a probiotikum kúrát, sokat javított rajta, de ma reggel néztem, hogy még mindig lágy. Az eleje rendben van, ott kemény, de a végére újra ez a világosbarna még épp hogy nem fosi jellegű jön ki. Doki szerint nincs bélgyulladás.
    Okozhatja a táp? Brit Fresh kacsa-kölesest kap, pont a múlt hét vasárnap tértünk át teljesen rá és hétfőn kezdődött a fosi. A hétvégén egyébként rendben volt a széklet, még tegnap is, de ma reggelre megint lágy lett.
    A tápváltás fokozatos volt, 50-50-be kevertem az előző Dadóval és utána fokozatosan növeltem az újat. Összetételében a doki szerint is rendben van a táp, de olvastam itt, hogy ettől még lehet, hogy neki nem jó. Vizsla-labi mix, 3éves, sokat fut, ezért is választottam ezt a tápot. Szeritetek?

  • nyesteb

    tag

    válasz galervin93 #35431 üzenetére

    Köszi!

    A húst főve adod neki, ugye?
    Mindegy, milyen hús? Talán a disznó lenne a legjobb választás, holnap megyek a városba, veszek is neki, bár még lehet, hogy van a fagyon valami, akkor ma azt kap...
    Köszi, egy próbát megér.

  • nyesteb

    tag

    válasz Dorian #35437 üzenetére

    Én szerintem mindent csak főzve adnék neki, főleg így, hogy valami nem teljesen kerek benne...
    Köszi!

  • nyesteb

    tag

    válasz jézusom #35440 üzenetére

    Most úgy néz ki, talán kezd helyreállni. Ha nem eszik egész nap almát, akkor rendben van a széklete. Szerencsére vége az almaszezonnak, már csak az van, amit valahova eldugott, téliesített, más nincs a földön, így remélem a fosi is abbamarad...

    Köszi a tanácsokat!

  • nyesteb

    tag

    válasz #89309696 #35465 üzenetére

    Az utolsó mondatoddal mélységesen egyetértek (persze a többivel is, de ezt kihangsúlyoznám). Ha valaki kutyát tart, tudja, mivel jár. A gyereket se hagyjuk otthon, ha nyaralni megyünk, persze nem lehet egy gyerekkel összemérni a kutyát, de aki családtagnak tartja, ott szerintem egyértelmű a helyzet.
    Sajna itt falun sok a falusi kutya, akik csak elvannak a gazdik mellett, de mi pl a kutyáinkat (közben megérkezett a csöppség is) nem hagyjuk itthon, ha nyaralni megyünk, inkább olyan helyet választunk, ahova lehet vinni. A goldival pedig, ha tanítják, semmi gond nem lesz nyaralás közben sem, ahogy a Balcsin sem.
    Nekem vizsla-labi mix kutyáim vannak, de a suliban megtanulta a nagyobbik már, hogy mit és hogy lehet (persze itthon is sokat kell vele foglalkozni, nem elég a heti 1 óra a suliban), a kicsit pedig most kezdjük tanítani. Simán jött a nagy velünk a Balcsira, igaz a családi nyaralóba, de a partra is levittük, elvolt gond nélkül.

    Szóval a goldi jó választás, csak azt döntsék el, milyen céllal lesz a kutya. A leírás alapján inkább családtag, de akkor el kell fogadni, hogy ez kompromisszummal jár.

    Persze adódnak helyzetek nálunk is, mikor más eteti, de ahogy Fehér Farkas is írta, kezdettől szoktatni kell hozzá, hogy valaki mástól is fogadja el az ételt. Arra figyelni kell a goldinál is, hogy a túl barátságos természete miatt ne mindenkitől fogadjon ételt, mert az még probléma is lehet!

  • nyesteb

    tag

    Sziasztok!

    Tanácsra lenne szükségem. A hétvégén hoztunk el egy kiskutyát a 3 éves labi-vizsla mix kutyánk mellé, szintén labi-vizsla mix, csak erősebb labi vonásokkal, ahogy látszik egyenlőre. Még a színük is egyforma majdnem.
    A probléma, hogy az idősebb egy talált kutya, kiskorában az erdőben találták és mi onnan fogadtuk be, nem anya volt mellette sajna. Ennek megfelelően néha nem is tud mit kezdeni a picivel, néha meg nagyon szépen elvannak. A nagy házát kinézte magának a pici és ahogy látom, a nagy hagyja is. Igazából nagyon ritkán teszi helyre a picit, ami nekem nem tetszik. Ennél még én is többet morgok a kicsire, mint a nagy kutyánk. Persze a picinek is van saját háza, de teljesen beszokott a nagyhoz, aki meg időnként kint alszik. Igaz, csak napközben láttam kint, este valahova bemegy, mert a pince is szabad hely nekik és ott nincs télen sem fagy. Van is ott egy helye, gyanítom ott alszik.
    A pici időnként átmegy a saját házába. Volt olyan, hogy mindketten a nagy házából jöttek ki, mikor kimentem.
    Lehet valahogy a nagyon nevelni, hogy kicsit jobban érvényesítse az akaratát? Az tény, hogy nagyon kedves mindenkivel, még a kutyaoviban is előbb minden kiskutyát visszakísért a gazdijához, aki elsőre nem ment és csak utána jött be, hiába hívtam. Most már ilyet nem csinál, egész gyorsan visszajön, csak ez a nyúlbélasága kicsit fura számomra.

    Köszi a tippeket előre is!

  • nyesteb

    tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni kutyámmal kapcsolatban. Hosszú lesz a bejegyzés, de sajna minden körülményt leírnék, hogy látható legyen a probléma.

    A kutyám egy kidobott kiskutya volt, a doki szerint kb 5 hetesen találták az erdőben egyedül. A befogadóktól került hozzánk egy hét után. Mi akkor költöztünk (volna) életünk első házába, falura, feleségemmel. A kutyus is az első kutyánk, kutyám. Mindketten végig városi gyerekek voltunk, előtte én csak társasházban laktam, páromék családiban, de kis telekkel. Erre vettünk egy fél hektáros telket egy felújítandó házzal. Ezt csak azért írtam, hogy lássátok, a kutyának volt helye, jó helye (vizsla-labi mix a kutyus, szeret futni nagyokat), csak mikor végre ki tudtunk ide költözni, akkor még nem volt kerítés sem az első telek körül se, így a kutya bentlakásos lett. 2 hétig a nappaliban aludt a hordozójában (nagy méretű hordozó volt), majd kikerült a külső szobába, ami korábban garázs volt, de legalább fűtés volt benne, így nem fázott. Mivel télen költöztünk, így a kerítést csak márciusban tudtuk megcsinálni, akkor engedtük ki Roxyt először póráz nélkül. Akkor még nem tartottuk kint a hideg miatt, csak májustól, amire megjött a szigetelt háza. Azóta kint van, időnként jön csak be hozzánk, de nem sokáig, csak látogatóba.

    A problémásabb rész most jön. A szomszédaink nagyon segítőkésznek bizonyultak az elején, több éve kutyát tartottak, a férfi a katonaságnál kutyás katona volt, így nem kérdőjeleztem meg a hozzáértését, elfogadtuk a tanácsaikat. Falun élnek születésüktől fogva, így ebben sem kételkedtünk. Az első telekrészünk mögött van egy cirka 3800nm-es hátsó gyümölcsös, amit korábban csak villanypásztorral kerítettek körbe, de 3 szomszéd csinálta, így nem csak a közvetlen szomszédommal, de a mellett lévővel is közös volt a telek. Itt kezdődött a gond. Mivel a mienk a legnagyobb, az elődöm nem is foglalkozott a hátsó résszel, így ez egy kihasználatlan nagy telekrész volt. Mindkét szomszéd kutyája ide járt hozzánk elintézni dolgaikat, a 2. szomszédom ide is terelte két egerét (bocsánat, tényleg ilyenek azok a csivavák, még a színük is arra utal, nem beszélve a modorukról), így eldöntöttük párommal, hogy ebből elég. Főleg, miután az egyik kiskutya rám támad, majd a nagy darab „gazdája” is, hogy ne merjem megállítani a kutyát, mert ez egy drága kutya. Keverék, hagyjuk. Persze az én kutyám fél éves volt még csak és védeni akart, megértem megállítani, de nem lett gond. Azután elsőre villanypásztorral, tavaly pedig végleges kerítéssel lekerítettük magunkat. De ekkor már 2 és fél éves volt Roxy. Mivel senki sem tartotta be a határokat velünk szemben, így a kutyám is ezt látta. Sőt, a szomszédomék még rá is játszottak, mert amikor én behívtam a kutyám, hogy megyünk be, ők akkor visszahívták és elkezdték simogatni, etetni. Persze elborult az agyam, rájuk szóltam, de egy kölyök kutyának a simogatás és a jutifalat az első.
    Utána többször átjártak hozzánk a szomszédék mindenféle ok nélkül, megnézni a fű növését, vagy nem tudom, miért, de átjártak. Mi ennél intelligensebbek vagyunk, nem megyek át sehova hívás nélkül, még a családtagokhoz sem állítok csak úgy be. Ők megcsinálták, hogy felhívtak, hogy megmentették a haláltól a kutyám, adtak neki vizet, mert üresen hagytam itt a tálját reggel, mikor dolgozni mentem. Persze ilyen sosem történt, minden reggel friss vizet kapott, 1 tálja van és 2 vödör, amiben esővíz van, a 2 vödör tele volt. De ők átjöttek.
    Nem vettem komoly dolognak még akkor, de az utóbbi időben nagyon elkezdett félni mindentől a kutyám, nem csak a villámlástól, mindentől, ezért elvittem egy specialista bentlakásos terápiára, ahol elmondtuk ezeket, de már a beérkezéskor tesztelték a kutyám és a mi kapcsolatunkat, kiderült, hogy a kutya tojik ránk magasról. Nem vagyunk a falkája, a kiképző szerint a szomszédokat tekinti annak, mivel bármikor idejöhettek, etették, stb, így ők a falkája, minket elvisel. Voltam a kutyámmal 5 kutyasulis képzésen, de egyik sem segített, bár nem is tudtam akkor még a problémáról.

    Még egy adalék, a macskák. A szomszédnak van dögivel, az orvosokat azok nem látták életükben, szaporodnak, mintha muszáj lenne. Persze a kutyám vadászkutya, ismerkedni akart a macskákkal, akik odakaptak neki, ezért ő azóta vadássza őket. Engem nem zavar, nem utálom a macskákat, de kutyás vagyok. Megölni nem engedem neki, de kergetni kergetheti. Szerencsére a macskák megtanulták a rendet, nem járnak már ide át, csak évente egyszer próbálkoznak, de akkor nagy futásban van részük.

    Van egy része a házunknak, a hátsó rész, ahol egy pince/terasz van, a szomszédoknak ez a házukból kijárati része, mármint ebben a magasságban van náluk a kijárat. Nekünk a hálószobánk. A kutyánk nagyon sokat áll itt és néz át a szomszédba, illetve most már nem néz, mert sötétítettük, de a kiképző mondta, hogy ő az orrával lát, keríthetek én akármit, akkor is érzi. A szomszédnak itt van a belső udvara is, a macskák és a kutyája, ami egy berni pásztor – németjuhász keverék, idős kutya. A kutyáink jóban vannak, Roxy vele nőtt fel sajna. A kutyánk sokat áll itt a kerítésnél, eleinte azt hittem, hogy a meleg elől menekül ide, de a szomszédok miatt. 2 éve itt látta, hogy a szomszéd kislány lóbálja előtte a macskákat, a kutyám meg habzó szájjal ugrált a kerítésen, aznap este teljesen kikészülve zihált a padlón fekve, ennyire belement. Azóta is, ha itt áll és nézi a macskákat, vagy csak a szomszédokat, nem hallja a behívást, ide kell jönnöm érte és megérinteni, hogy vegyen már észre. A mostani ismereteimmel azt mondom, hogy mintha vágyakozna át a szomszédba. Ja, régen rossz volt a közöttünk lévő kerítés, néha átszökött a kutyám. Persze etették, a vihar elől remegő kutyájuk mellé fektették a házba, stb.

    A kérdésem az, hogy szerintetek mit tudok tenni az elköltözésen kívül? Később is akarok kutyát tartani, persze a szomszéd kihagyásával, de már most szeretném elérni, hogy a falkája legyünk. Már elvileg csak mi etetjük, többször rászóltam már a szomszédra, talán már megértette és nem eteti. De sajna a kerítésen keresztül még mindig simogatják, amikor nem látom. Elöl már a kerítésre kihúztam ilyen 100% belátásgátlót, de hátul még nem.
    Köszi és bocsi a hosszú leírásért, de így keret a történet. Most még közel 2 hétig a bentlakásos helyen van a kutyus, utána kezdem újra a tréninget előröl. Szerencsére vállalkozó vagyok, itthonról dolgozom, így meg tudom tenni, hogy napközben néha kimegyek vele gyakorolni.

    Nagyon hosszú lett, köszi a végigolvasást!

  • nyesteb

    tag

    válasz Manduia #35941 üzenetére

    Szia!
    Köszi. Gondoltam én is, de ez szerintem nem opció. Nem jár be sokat a kutyám, nincs is helye bent. Szeretném kint tartani, mivel ott érzi jól magát, legalábbis eddig ott érezte jól magát. Most jön a jobb idő, többet leszek kint, kint fogok dolgozni.
    Nem a szomszédok miatt aggódok, csak szeretném elérni, hogy hozzánk kötődjön és ne a szomszédhoz.

  • nyesteb

    tag

    válasz notika77 #35943 üzenetére

    Elvileg már nem kap kaját a szomszédból, legalábbis ezt állítják, de a hangjukat hallja, időként hátul átnyúlnak a kerítés rácsain, de más kontakt már nincs. Persze engem csesztetnek, hogy ne zárjam el tőlük a kutyát, de ez nem érdekel, a saját életem és a kutyámmal való kapcsolat számít, más nem.

    Azt nem tudom eldönteni, hogy a kerítés mellett miért áll ennyit. Egy helyben áll, néha oda sem néz, gondolom szaglászik. Néha kint vannak, néha nem, de a macskák kint vannak folyton. Azokat pedig nagyon nem szereti, mert két-három alkalommal megkarmolták az orrát, így nem a kedvencei. Vadászkutya, így simán kinézem belőle, hogy vadászni akarja a macskákat, de a kerítés nem engedi. Persze a szomszéd kislánynak azért lóbálnia kell előtte a macskát (azóta van fent a sötétítő kerítés), amitől a kutyám teljesen kikészül idegileg. Néha remegni szokott, amikor észreveszem, hogy ott van.

    Marad a teljes elszigetelés. Meglátjuk a jövő hétvégén, mire jutnak vele. Eddig amit tudok, hogy még a kiképzővel sem sikerült kapcsolatot teremtenie, de talán ma már jobb a helyzet. Kiderül.

  • nyesteb

    tag

    válasz Manduia #35944 üzenetére

    Amikor kizártuk, akkor egy kb 1,5 évig nem volt gond a kutyával, de jöttek a macskák és a szomszéd azóta engedetlen velünk, pontosabban csak az anyuka, a többiek nagyjából elfogadják a kérésünket.
    Próbáltunk másik kutyát hozni mellé, hátha vele jobban ellesz és nem a macskákat nézi, de nem maradt meg mellette semelyik sem. Az idősebb odamart Roxynak, a kölyköket pedig ő nem tudta elviselni 2 hétnél tovább. Remegett és csattogtatta a fogsorát. Így maradt egyedül, pedig a telek mérete elviselne egy társat még mellé.
    A benti dolog nekünk is sokszor megfordult a fejünkben, de amíg bejártam dolgozni, nem tudtuk volna kivitelezni. Sok kutyatréner is azt mondta, hogy ha benti kutya, akkor napközben is bent kell lennie, de ő ennél sokkal mozgásigényesebb, nem bírta volna bent. Éjszaka sem marad meg a fenekén, 2-3 óránként jár körbe a telken, hátha valami változott. Szokott, mert erdő szélén élünk, vannak sünik (már sok süket lehet közülük, amikor 3 cm-ről ugatja a kutyám), őzek, stb, őket lehet ugatni.
    Ha beengedem, akkor is 10-15 perc múlva mehetnékje lesz és ki kell engedni.

  • nyesteb

    tag

    Sziasztok!

    Egy ideje nem kellett tápot vennem a kutyámnak, mert sikerült a múltkor rosszul rendelni és idehoztak 4 zsákkal, ami mostanában fogy el. Nem nagy fogyasztó a kutyus (közepes testű, sokat mozgó labi-vizsla-.. keverék), kinti (ő aztán nem benti, amikor beengedem, akkor is max 2 kör és már áll az ajtónál, hogy ő bizony kimenne), de rendelnem kellene újra tápot. Hát, leestem a székről az árakat nézve.
    Eddig Brit Fresh és Care volt, kacsás, aktív kutyáknak. De megnézem, most már 23e körül mozog a 12 kilós táp. Mivel sok neki ez az aktivitási szintű táp, ezért váltani szeretnék, ami nem aktív kutyáknak van.

    A váltás oka, hogy ha eszik a kutya, utána nagyon sokat fut, de ugye nem szabad többet adni neki, mint az előírás, mert elhízik. A nagy hatóanyagtartalom miatt keveset kap, nem telíti el a pocakját, de így is sokat fut és nagyon aktív lesz tőle. Amikor "kimegy" belőle a kaja, utána lenyugszik. Akkor is fut, de kaja után látszik rajta, hogy futnia kell, mert túlteng benne az energia. Tudom, nem szabadna ilyenkor futtatni, de ha etetés után nem megyek ki vele a hátsó telekre, akkor önmagától kezdi kergetni a nem ide tartozó állatokat és fut a kerítés mellett, ugrál, stb. Gondoltam még így is jobb, ha velem mozogja le, ott legalább nem engedem ugrálni.

    Összefoglalva milyen tápot javasoltok, ami megfelelő lenne neki?
    Köszi!

  • nyesteb

    tag

    válasz f4lcon #36336 üzenetére

    Ezzel csak az a gond, hogy kukoricás, az meg tudtommal nem tesz jót nekik. De az ára rendben lenne.. :)
    Mi is kétszer etetjük, reggel és este..

  • nyesteb

    tag

    válasz Manduia #36360 üzenetére

    Én is ezt adom a kutyámnak minden este, nagyon szereti, a fogai rendben vannak, a doki szerint is jók a fogai, szóval szerintem mi maradunk ennél.
    Igaz, a szájszag ellen nem sokat segít, arra ott a száraztáp.

  • nyesteb

    tag

    válasz fojtviki #36372 üzenetére

    Mi is így jártuk szerencsére, nálunk már körömnyi volt, be is vörösödött, de a doki fénykép alapján megmondta, hogy várjunk 2 napot. Kenni kellett neki valamivel, már nem emlékszem mivel, de magától felszívódott. Valami zsírcsomó volt. Azóta sincs gond vele.
    Azt mondta a doki, hogy ha már látszik a daganat (rák), akkor a kutya kedvetlen, nem eszik, nem fut, nem aktív. Ilyenről szó sem volt.
    De a doki mondja ki a véglegest rá, mert én infós vagyok, nem állatorvos, csak a tapasztalataim írom le. De az biztos, ha megint találok ilyet a kutyán, akkor megy a dokihoz ismét. Ehhez ők értenek.

  • nyesteb

    tag

    Sziasztok!

    A tapasztalatotokra lenne szükségem. A helyzet az, hogy van egy keverék vizsla-labi kutyánk, 4 éves ivartalanított szuka. Tavaly is próbáltunk már hozni mellé egy másikat, de ott nem jött össze, úgy érzem, mi nem voltunk felkészülve rá. A kutyánknak jó volt a társaság, csak elkezdte csattogtatni, kocogtatni a fogát és ezt nem tudtuk, miért teszi. Most is csinálja, de a másik már nincs mellette, elajándékoztuk.
    Ellenben nagy a terület (fél hektár) és rövidesen állatokat is tartanánk rajta majd, kacsa, bárány első sorban, de ehhez kevés a mostani kutyink. Ezért egy németjuhászt gondoltunk hozni majd mellé, szigorúan tavasszal.
    De. A mostani kutyánk nagyon függ a szomszédoktól. Mikor ideköltöztünk, sajna nem sokat tudtunk a kutyanevelésről, a szomszédok segítőkészek voltak, de ez átcsapott területhatárok felrúgásába is. A kutyánkat etették, átjártak vizet adni neki (4 edénye volt, ebből 1 fogyott ki persze), folyamatosan kapott tőlük jutifalatot, joban, mint a sajátjuk, így kialakult benne egy fura szokás. A macskákat rühelli, ellenben a szomszédban van dögivel (persze se oltás, se féreghajtás, se semmi náluk), így egész nap a kerítés mellett koslat a kutyánk. Persze így nem jelez, nincs elől és néha megteszi, hogy otthagy játék közben engem is. Szóval letojt minket. Nem szeretném, hogy ezt a németjuhász eltanulja tőle. Mit tudok tenni? Még van kb negyed-fél évem, míg jön a másik, így talán még időben vagyunk.
    Persze a mostani kutyánk idegileg kikészül a kerítés mellett. Teljesen zombi lesz estére, fél mindentől, a pincében alszik inkább, ami a ház mögött van és persze onnan nem hall sokat sajna. Pedig nagyon jó jelző kutya lenne. Van egy szigetelt háza elől, a bejárat előtt, de nem nagyon van benne.

    A múltkor nagyon jól kijött a kicsivel, egész éjjel játszottak, figyelt rá, stb, csak mi értelmeztük rosszul a kutyánk jelzéseit. Az is vizsla-labi volt, nem németjuhász. Most már inkább azt szeretnék...
    Rövidesen kutyakiképző költözik a szomszédunkba, így lesz segítség, de addig is kérdezem, mit tanácsoltok?

    Köszi!

  • nyesteb

    tag

    válasz jézusom #36432 üzenetére

    Na, ezért a hozzáállásért hagytam itt a fórumot korábban is. Melyik mondatomban olvastad, hogy vicsorgás miatt adtam tovább?
    Sebaj. Kösz a segítséget, hasznos volt a hozzászólásod.

  • nyesteb

    tag

    válasz notika77 #36435 üzenetére

    Úgy látom, félreértettetek.
    Igen, a kiképzővel jó a viszony, segíteni fog, ő is a németjuhászt javasolta.
    Nem a terület őrzése lesz a feladata, hanem a kacsák védelme a rókáktól. Jó helyen lakunk, leszámítva 1 incidenst, amikor felvágták a kerítést, hogy a kutya kimenjen az utcára, de ezt is megfogtuk. Azóta kamera van az utcafronton.
    Nem is az új kutya miatt kerestelek titeket, csak a tisztánlátás végett írtam le a történteket. Amiatt kértem a tanácsotok, hogy lehet elérni, hogy a mostani kutya ne vigye át a szomszédoktól való függésbe az új kutyát. Persze mi is sokat tanultunk az elmúlt évekből, hogy mit nem szabad, de hátha valaki már tapasztalt hasonlót és van tanácsa, hogy mit és hogyan érdemes.
    Nem emberektől való védelem miatt hozunk másik kutyát, arra ott a kamera és a jó falu, jó szomszédok. Akik miatt a mostani kutyánkkal a gondom van, velük is jó a viszony, csak ezt benéztük.

    Szóval, van ötlet, hogy lehet elérni egy kutyánál, hogy ne a szomszédokkal és a macskáikkal foglalkozzon? Ez a kérdés igazán.

  • nyesteb

    tag

    válasz f4lcon #36436 üzenetére

    Ahogy az előbb is írtam, nem a terület ilyenfajta őrzés lenne a feladata, hanem a rókák megijesztése. Nem kell rókát sem fognia, csak jelezni, hogy itt van és figyel, akkor már nem hozzánk jön a róka, megy további szomszédoknál körbenézni tyúkok irányába.

Új hozzászólás Aktív témák