Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Victoryus #125027 üzenetére

    Üveges ajtónál kb mindegy.
    Üveg nélküli CPL ajtóból lehet kérni hangtechnikai betétes változatot is, emlékeim szerint 43 dB-es is van. Persze árban ez már több.
    Amúgy az alap a papírrácsbetét, ami hanggátlás szempontjából felejtős. A furatolt ajtólapot kell kérni, kb 10k felára van ajtólaponként.
    Hangszigeteléshez kell a küszöb is, lehet automata küszöb is, de valami legyen.
    A hangszigetelésnek nem barátja a szellőzés, mert ahol a levegő megy, ott a hang is. Heroin-árban azért lehet kapni szellőztetős automata küszöböt.

    Burkolás: két lehetőséged van. A burkolt falra megy fel az ajtó, vagy az ajtó beépítése után burkol mellé a burkoló. Előbbi akkor mutat jól, ha a burkolat eléri a tok tetejét, különben a burkolattal azonos vastagságú takarólécet kell tenni a burkolat fölé a tok és a fal közé.
    Az átfogó tok szerkezetében a mobil borításban van 1-1,5 cm játék a fal vastagságát illetően. Tehát ha készre van vakolva a falad és így 10 cm, akkor már a burkolás előtt leadhatod a rendelést 11 cm vastag falra való ajtóra, mert azt a 3-5 mm csemperagasztót már el fogja vinni a szerelt tok.
    De annyi már nincs benne, hogy menet közben kiderül, hogy a fal mindkét oldalát burkolod.

    Donki Hóte: az ajtóból vagdosni nem lehet össze-vissza. A CPL ajtónak van egy keretszerkezete, ami kb pont a 10 centi, de a fenyő ajtó is csappal, núttal van összerakva és az alsó vízszintes elemnek feladata van.
    Emellett a kilincs helyét alulról szokás mérni, jellemzően 105 cm. Ha vágsz 10 centit az ajtóból, 95 cm magasan lesz a kilincs, amit szokni kell optikailag.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák