Új hozzászólás Aktív témák

  • Bikkrom

    senior tag

    válasz tibi14 #129010 üzenetére

    Szia! Ha az oldala rendesen szellőzik, fentről meg nem ázik akkor jól tárolod. Nem zárod be a párát, de a csapadéktól véded. Gondolj bele a legtöbb fatelepeken kint áll a szabad ég alatt hónapokig. Annál már jobb helye lesz nálad.

    Viszont a vetemedéssel nem fogsz tudni mit kezdeni. :( Ezeket kivágják, pár nap és méretre is vágják. Nedvesen. Sokszor nem a közepéből. Jó görcsösen. Reped, csavarodik ahogy szárad. Vetemedni fog. Annyit tudsz csinálni, hogyha a fatelep engedi akkor kiválogatjátok az áccsal a szebbeket. Nyilván ami eleve nagyon csavarodott az így kiszűrhető.

    Jól látod, szerintem is csak drágulás jön. De ezt senki sem fogja megmondani tutira. Nálam is csak tipp, az alapján amiket látok.

    Szerk.: Nagyon tartani sem érdemes a vetemedéstől. Mindenhol ilyen anyag van, ezzel dolgoznak évek óta az ácsok. Vetemedett, repedt anyaggal. A fa ilyen. Pláne ha tegnap még a rigó fütyült rajta, ahogy mondani szokás. Ebben a felgyorsult világban senki sem fogja kivárni a száradási időket. Had menjen nedvesen... Aztán vetemedik.

    [ Szerkesztve ]

    Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Új hozzászólás Aktív témák