Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz Z_A_P #144962 üzenetére

    Kicsit kiegészíteném/árnyalnám a Zéé által írtakat.

    A beton (meg pl a gipsz is) hőt termel kötés közben. Ez annyit tesz, hogy minimális mínuszban még lehet vele dolgozni. Fagypont közelében alapból célszerű melegvízzel keverni a betont, és ha este várhatóan fagypont alá esik a hőmérséklet, akkor minnél korábban kezd el a munkát, hogy még nap közben meghúzzon.
    Nagyobb hidegekben meg ott vannak az említett adalékok. Ha jól emlékszem -15 fokig lehet betonozni, de ez mostanában nem fenyeget minket. :)

    A másik, hogy a locsolás nem csak hőmérséklet, hanem páratartalom függő is. Tehát minimális esély van rá, hogy locsolnod kell majd a betont. Karácsonyra 15 fokot mondanak, ha ez száraz időhöz társul, akkor egy pohár vizzel löttyínts a betonozás egyik sarkára. Ha pezsegve elkezdi beszürcsölni a vizet, akkor locsold meg.

    Én tavaly, 01.01-én, napsütésben rövidujjasban (és picsa másnaposan és kiugrott vállal :) ) betonoztam a hűszivattyú alapját. Locsolnom kellett másnap.

    Ettől függetlenül az esetek legnagyobb részében valóban felesleges ilyen időben, a honi páratartalom mellett, kültéren locsolni a betont.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák