Új hozzászólás Aktív témák

  • #72042496

    törölt tag

    válasz I_Am #1529 üzenetére

    Ezt a fémháló dolgot régen magyarázta valaki, de jobban belegondolva inkább csak a tartószerkezetre gondolhatott. A fal megbontását szeretném elkerülni, valószínűleg úgysincs mögötte semmi, marhaságot írtam korábban.
    Azért megkérdezem, mi módon gondoltad a megerősítést?

    Közben agyaltam, kitaláltam valamit, ami még megoldás lehet. Készítettem egy fényképet, hogy ne csak a levegőbe beszéljek. Telefonnál komolyabb eszközöm nincs erre a célra, ezért a minőség olyan, amilyen. Amire kell azért megfelel. :)

    A pirossal jelölt részekre vágatnék olyan egy cm vastag bútorlapot, amilyenen a kis hangfalak is ülnek. A pöttyözött részeken ezeket hozzáfogatnám a falhoz, a kék területre pedig a tartó kerülne, összesen 2x4 ponton rögzítve. Középen a leérkező vezetéket el kell vezetni, így oda nem rajzoltam be a bútorlapot. (Horonnyal is meg lehet mondjuk oldani, de ez már részletkérdés.)
    Nagy felületre osztódna a terhelés, én úgy vélem, a gipszkartonnak ezt így el kell bírnia. Erről vélemény? :) A függőleges bútorlapok egy méter hosszúak.

    Nagyon köszönöm a válaszod, a segítség felajánlását különösen! Sajnos nem mostanában lesz aktuális a dolog: a tartót február elején szeretném megrendelni, TV viszont csak kb. 2 hónap múlva jöhet szóba, akkorra gyűlik össze rá a pénz. Ha márciusban is érvényes lesz, lehet élek az ajánlatoddal! :R

    Létezik egyébként egy másik alternatíva is. Vagy a teljesen szabadon állítható megoldást választom, vagy a falhoz minél közelebbi, fix rögzítést. Előbbi persze, sokkal de sokkal vonzóbb, de árban messze nem ugyanaz a kettő, megaztán kezdenek eléggé elvadulni a szóba jöhető kivitelezési variációk... :)

    TexT-BoY: Nem a tipli itt a kérdés, abból a normálisabbnak bírnia kell. Csak hiába bírja, ha közben a fal meg kiszakad.

Új hozzászólás Aktív témák