Új hozzászólás Aktív témák

  • Jovanny2

    őstag

    válasz föccer #26282 üzenetére

    Úgy látom, kaptál választ. Pufferméretben az 1000 l alapnak számít, ez alatt azt mondják, nem érdemes foglalkozni vele (persze ha a hely behatárolt, akkor kissebb is jobb, mint a semmi). Nálam is alapból túlméretezett (a ház hőigényéhez mérten), 4 tagos öntöttvas kazán van, ami kb. 15 perc alatt 60 fokra tolja azt a pics@nyi vizet, ami a radikban van. Utána kezdődik a szellőztetés (mondjuk ennek is van előnye), de azt meg sajnálom kiengedni az ablakon, vagy fojtom a kazánt, de az meg még sokkal rosszabb, mert úgy lekátrányosodik a kéményem, hogy öröm (nem az) nézni. Ehhez képest a tartálynál:

    - thermosztáttal szabályozható lesz a benti hőmérséklet, ha elérte, elkezdi fűteni a puffert a felesleges energiával
    - délután begyújtok, felfűtöm a rendszert estig, aztán ha minden úgy lesz, ahogy elterveztem, akkor másnap délután kell újra begyújtani, napközben az asszonyra és a gyerekre jó idő van, tüzelés nélkül
    - amikor tüzelek, teljes erővel mehet, nem kell fojtani, a hatásfok kb. duplája lesz, mint eddig, a kéményem gyönyörűen kiég, nem kátrányosodik

    Szerintem nem hülyeség, nagy reményekkel indulok majd neki ennek a szezonnak, de sajnos még csak megtervezve van a rendszer, hónap vége felé szerelik.

    Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.

Új hozzászólás Aktív témák