Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    válasz adalbert1 #10002 üzenetére

    röviden: teljesen elcsúszott a költségvetésem a duplájára, és teljesen elcsúszott a kivitelezés is munkaerő csere és a kivitelezés közbeni tervezés miatt :DDD
    hosszabban: nem érdemes azzal foglalkozni, hogy mennyivel szállt el nálam a büdzsé, mert eredetileg csak fürdőt és wc-t akartam szétverni, de ahogy bontottunk, úgy jöttek elő a hibák és a trehány munka, nekem eldurrant az egyam és teljes felújítás lett belőle, mert ha most nem csinálom meg, akkor már soha.
    úgyhogy a drágábbik utat választottam. ehhez jött helyenként, hogy volt pár dolog, ami tényleg masszívan drága lett az alaphoz képest, mert megszerettem és azt akartam berakni. ha azt mondom, hogy ami nonsense volt és szívom a fogam, akkor az egyértelműen a konyha és a fapadlóm, mert ez a kettő volt nagyon drága igazából.
    ugyanis maga a munka, mindennél azonos összeg és a legjobban is tervezhető, mindegy, hogy 5e ft-os padlót vagy 20ezreset rakatsz le. az anyagokkal lehet veszettül elszállni. minden ami egyedi, extra igény, eltér a megszokottól, egy kis extravaganciát hordoz, az kurva drága lesz. ebből indulj ki nyugodtan.
    azért számoltam is egy picit és az én esetemben aközött, hogy tulajdonképpen jó ez így is és tudok vele élni, és aközött, hogy na ez igen, ez az én stílusom és erre hosszú távon szívesen fogok ránézni érzés között kb 30% volt a diffi. ezt a különbséget rászántam.
    most még anyázok néha, de majd ha 3 hét múlva végre vissza tudok költözni valszeg egy csapásra lenyugszom. mert azért ez rengeteg pénz.
    a csúszás meg mindig benne van, nekem kb 2 hónap már mert rossz rendelés, lassabb beszerzés, fasz munkaerő, kirúgás, másik kerítés, mikor ér rá.. nekem könnyű volt, mert van helyem máshol is lakni, így ez nem okozott egy percig sem fejtörést, inkább az bosszant, hogy autóval kell most naponta munkába járnom és az 2 óra szenvedést jelent naponta, amit jobban is eltudnék tölteni. mondjuk edzéssel..
    persze ha újra felújítanék már könnyebb lenne, mert van tapasztalatom most már nem is kevés, megvannak a kulcsfigurák hozzá, akik tisztességesen, lelkiismeretesen és profin dolgoznak. nem ők a legolcsóbbak, de az 90%-ra biztos, hogy nekik nem kell visszajönni hibákat kijavítani.

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák