Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Gabesz87 #110050 üzenetére

    Ez is hordoz magában rizikót. Egy felől honnan tudod h lesz olyan tisztességes az eladó / építő, h a hibákra felhívja a figyelmedet? :) Egy halom ilyen esetről tudok, közvetlen rokonságban is. Unokabátyámék most költöztök át sorházból egy 15 éves családi házba Szombathelyen. Elhallgatták h a csatornával gond van valahol, mert lassan folyik le a víz. Aztán az ereszek lejtése sem tökéletes, egy csomó szakaszon megáll benne a víz (ez most az őszi levélszedéskor derült ki), valamint a folyosó egyik felében a járólapokat mint ha részben elengedte volna a ragasztó. Látszik h a fuga is el van válva a laptól és ha bizonyos pontokon lép rá az ember, érezni / hallani a lapok nyöszörgését.
    Nyilván felhívták az előző tulajt a költözés utáni 1 hónapban, de "ők ezeket nem tapasztalták". .. és ezek még nem is olyan nagy dolgok, de persze nem is a filléres kategóriák.

    A legtisztább szerintem ha:
    - használt ingatlannál a teljes felújításnál / új mellett az építésnél (ez nyilván inkább csak családi háznál működik) ott tud lenni a fő fázisoknál az ember (persze ha van némi kompteneciája a témához, utánaolvasott előtte)
    - megbíz egy olyan műszaki ellenőrt aki tényleg a vevő érdekeit képviseli és fényképekkel, plusz a jelenlétével végigdokumentálja az építkezést / felújítást.

    A többi az mind lutri és mai építőipari viszonyok mellett sajnos jóval nagyobb az esély arra h probléma lesz az ingatlannal (ha új, ha régi), mint h minden a terv szerint tökéletes lesz.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák