Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Morris

    veterán

    válasz celf #115024 üzenetére

    Hevestherm tényleg nagyon jó. Nyugodtan veheted.
    Jó a vasalat és vastag a profil.

    [ Szerkesztve ]

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz celf #115024 üzenetére

    Nem. A Kömmerling az nem a gyártót jelenti hanem ez a profilok gyűjtőneve. Tehát a Kömmerlinghez tartozik több profil aminek vannak pontos paraméterei előírásai, amit majd legyárt egy gyártó. Eddig a Salamander például zöld címkés volt, az volt az eredeti Salamander ami zöld címkés és nem fekete, de ha megkérdezel egy ablakost azt fogja mondani hogy a fekete címkés hamisítvány, ami nem igaz. A Brügmann gyártja tovább a Salamander profiljait, és maga a zöld címkés Salamander megszűnt.

    Ezért mondom hogy nem úgy megy ez az ablak vásárlás hogy látatlanba veszel ablakot, ismerősöktől meg kell kérdezni hogy kitől vették, vagy szomszédtól, majd ott kipróbálod hogy milyen a vasalat benne, szorul-e esetleg, mik a tapasztalatai vele. Nálunk például van 2 kis Salamander ablak, ami nem jó. Egyszerűen ha bukóra nyitom ki a bal sarkánál elnyomja a tömítő gumit és kireped, egyszer már az ablakossal visszavitettem a gyárba, új tömítést raktak bele, ha kinyitom bukóra ismét ugyanúgy a bal felére valamiért elnyomja a tömítőgumit és az egyik megint kirepedt. Inkább nem nyitom bukóra őket. Az újabb Kömmerling ablakokból is van kettő kicsi, ezek folyamatosan bukón nyitva vannak, spájz és wc, itt is látni hogy a tömítő gumit megnyomja az ablak szárny súlya, de ez a gumi teljesen más mint amit a Salamander profilhoz használtak, sokkal jobb.

    Illetve az is fontos egy ablaknál hogy 2 vagy 3 gumi tömítés van benne, pl. nálam Salamanderben csak 2 de a Kömmerling-ben már 3 van! Illetve ami nagyon fontos még szerintem az az hogy jelezd előre hogy szeretnél-e párkányfogadó toldót az ablakra vagy sem, mert hogyha akkor jössz rá miután beépítik az ablakot, akkor le kell vésni a falból, máshogy nem lesz párkányod.

Új hozzászólás Aktív témák