Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • User_2

    tag

    válasz vzsryl #142014 üzenetére

    lehet, hogy lebeszélni akarlak, azért mégis leírom:
    bútrorlapot kifjezetten nehéz ha nem lehetetlen otthoni eszközökkel méretre vágni.
    de még a méretet korrigálni is.
    hasznosabb ezt az igényt elengedni és inkább pontosan tervezni és pontos méretre vágott darabokat venni.

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz vzsryl #142014 üzenetére

    Einhell-re nézz rá. Használunk ilyet is a cégnél.
    Azért a bútorlap már más tészta, bő 2,5 méteres táblák lefordulnak ekkora tárgyasztalról. Kell mellétenni valamit.
    Laminálthoz drága, kb 15 eFt árú lapot használunk.

    User_2: az elbontott beépített szekrény polcait vágtam rövidebbre a tárolóba egy Parkside merülő fűrésszel a saját vezetőjével. Nem kellett szépnek lennie, sem pontosnak, a 100×60 centis polcból kijött a 100×40 centis.

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

  • Inhouse

    őstag

    válasz vzsryl #142014 üzenetére

    Elég nagy ugrás van a 2 gép ára között. :Y Én nem igazán értem, hogy otthoni asztali körfűrésznél miért szempont az akkus...
    A laminált bútorlap vágása külön tészta. Szépre vágni otthon igen nehéz, de vannak trükkös megoldások. Viszont nem véletlenül sokmilliós tétel egy gép a lapszabászatban.
    Amikor az egyetlen csináltatott bútorunk rakták össze, a srácnak volt egy komoly kézi körfűrésze, de nem ez a lényeg. Volt hozzá apró, sűrű fogú lapja, de még ez sem elég. Volt hozzá egy kis tárgyasztal egy spec lefogó lappal. Ezt precízen beállította és a helyszínen igazítandó néhány elemből ezzel vágott. A leszorító lemez nem engedte felcakkozni a lap kilépésénél sem a laminált réteget, gyakorlatilag súrolta a vágóél.
    Én ráhagyással szoktam vágni és hozzácsiszolom a mérethez flexre rakott csiszoló tárcsával és csiszolópapírral. A laminált lapok között is van különbség, a fényes MDF alapú pl. egy sima dekopírlappal sem cakkozódik, főleg ha rajta a védőfólia...persze azzal meg nem tudsz pontosan/szépen vágni.
    Nekem is egy olcsó asztalim van, de nyeklik, nyaklik, ezzel igazán pontosan nem lehet vágni. A vezetőt a lappal párhuzamosan, illetve a lapot a tárgyasztalra merőlegesen állítani is művészet. Sőt ez utóbbihoz hack-elni kellett, mert gyárilag nem lehetett. Ritkán használom, addigra inkább feldobom a vágandót a bakokra és a kézivel áttolom a megvezető mellett.
    De ha laminált bútor, akkor amit csak lehet pontosan mérni és szabatni, elég azt összerakni.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák