Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Morris #93005 üzenetére

    Érdemes, persze, csak nagyobb lesz a veszteséged.
    Van olyan rendszer, ahol Lego alaplemezhez hasonló táblákat raksz le, a bütykök közé tekered a csövet és egy gipszes kiegyenlítővel síkba húzod. Na, táblák alá még mehet egy lépésálló hőszigetelő réteg, rá pedig a járólap.

    Ha melegburkolat, akkor parafa padló adja a legjobb hőérzetet. 4 cm vastagságban belefér 2 cm lépésálló hőszigetelés, 2×8 mm MDF, vagy rétegelt lemez teherelosztónak átlapolva és erre a klikkes parafa 10 mm-rel. (Felső réteg 3-4 mm parafa, alsó réteg 1,5 mm parafa, a kettő közt HDF.)

    Sajna a parafa puha, de legalább rugalmas, leesik valami, az nyomot hagyhat. 31-es kopásállóságú laminálttal egyenértékű, kvázi egy kerámialakkos parketta. Mechanikai sérülések és a víz a két legnagyobb ellensége, ésszel kell használni és felmosni.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

  • lemmy71

    őstag

    válasz Morris #93005 üzenetére

    4 centi vastagságban burkolóval együtt, nem tudod megoldani a vizes padlófűtést, minimum kétcentis hőtükrös szigetelés kell, plusz a cső, némi simító anyag (MAPEI NOVOPLAN MAXI), ragasztó és a lap, ez már cirka hat centi :K Talán ha padlófűtés alaplemezt használsz és valami ultravékony burkolót, de még akkor is necces a 4 centi :F Vagy van megoldás, verd fel a betont, vagy maximum levágsz az ajtók aljából és csinálsz egy küszöb toldást, nekem is így van a két hálószobában, az ajtókból 2 centit vágnom kellet és ennyivel megemeltem a küszöböt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák