Új hozzászólás Aktív témák

  • Har_melin

    addikt

    válasz sto1911 #1366 üzenetére

    válasszuk ketté a jól megvalósított és a jól felépített endgame-et. (Egy jól felépített is lehet unalmas ha a harcok unalmasak és fordítva.)

    Szerintem jól felépített endgame az, amikor folyamatosan van motiváció az egyre nehezebb kihívások legyőzésére. A PoE-ban pl. eleve a lvl100 elérése már önmagában kihívás a halál miatti XP vesztés miatt és ha nem is lehetetlen endbossokat farmolni lvl94-95 környékén, a plusz 4-5 passzív pont a skillfán nagyon jól jön hozzájuk. Ezen túl bizonyos feature-öket csak akkor tudsz elérni, ha legyőzöd a megadott bossokat, és erre jön még rá a boss specifikus loot. Ott a trade játékosok dominálnak, tehát egy keresett darab megszerzéséért megéri próbálkozni.

    A Grim Dawnban az egyik passzív bónusz típust ugyanúgy viszonylag korán kimaxolja az ember, mint itt a skilleket, sőt a lvl100-at is el lehet érni különösebb endgame grind nélkül. Viszont ott hatalmas mennyiségű cucc van a magasabb szintű dungeonök loot táblájába pakolva, amelyekhez eleve esélyed sincs hozzájutni (vagy csak lottó ötösként) alacsonyabb szinteken. Az ott a legmagasabb szintet képviselő legendary cuccok gyártásához szükséges blueprintek például, miközben a legtöbb build specifikusan legendary cuccok köré épül. És persze ott is megvannak a csak az endgame bossoktól, vagy a magas szintű endgame dungeon jutalmául beszerezhető darabok. (csak érzékeltetésül: a GD-ben nekem 1200 óra játék után sincs még meg mindegyik blueprint és hiányzik jó pár boss drop is.)

    itt az endgame első része (a normál monolitok) szerintem viszonylag könnyen legyőzhető némi rutinnal. Az empowered monolitoknál elvben van egy nagy ugrás (a lvl 100-as corruption), amit nehezen tudok megítélni a buildek nagyon rossz balansza miatt. Én ward-oskarakterekkel mentem eddig, azokkal ha nem is sétagalopp volt, de szó nem volt arról, hogy állandóan a HP gömböt kellett volna néznem. Amennyire én érzékeltem, olyan 200 corruption-nál kezdenek potyogni a ritkább boss cuccok - és ennyi. Pontosabban az én buildjeimnél ennyi, mert LP nélküli cuccokkal szaladgálok most már majdnem 300-as corruption szinten és nem érzem hátrányát. Más buildeknél lehet, hogy elengedhetetlen, hogy legalább jó LP1-es cuccok legyenek rajtad, azoknál lehet motiváció a farmolásra, ezt nem tudom megmondani.

    Védd a fákat - egyél hódot!

Új hozzászólás Aktív témák