Új hozzászólás Aktív témák

  • kbalage2

    aktív tag

    válasz -=Sziszi=- #27034 üzenetére

    Nagyjából olyasmi a dolog ahogy Throme írta, mivel én kb az összes változatot kipróbáltam ezért leírom hogy bonyolultsági szint szerint sorba rakva milyen opciók lehetnek:

    - Levideózod ahogy szétszeded a modellt és ezt megfordítva lesz egy összeszerelési videó. Előnye a készítőnek hogy ez a legegyszerűbb, hátránya hogy általában nehéz követni és zavaró ahogy kirepülnek/eltűnnek az alkatrészek.
    - Lefotózód az építési fázisokat (akár építve akár bontva) majd a megfelelő sorrendben összefűzve csinálsz belőle egy videót. Macerásabb mert több száz fotóból kell videót csinálni, felhasználóként meg macera folyton indítani/megállítani a videót építés közben.
    - Az előző megoldás csak pdf-be vagy netes galériába összefűzve. Ez könnyebben kezelhető, ez az egyik legelterjedtebb módszer. Készítőként nem annyira bonyolult összehozni, felhasználóként egész jól kezelhető, természetesen sok függ a fotók minőségéről és hogy mi/hogyan látszik a képeken. Ha a készítő nem figyel arra hogy külön fotózza-jelölje hogy az adott lépésben milyen elem kerül beépítésre akkor persze nagyobb kihívás.
    - Digitális modell közzététele - megépíted valamilyen tervezőprogramban (LDD, Mecabricks, LDCad, Studio stb) és megosztod a file-t. Az építés főleg nagyobb modell esetén hosszadalmas, felhasználóként meg nehéz kikövetkeztetni hogy mi mi után következik.
    - Digitális modell rendes építési lépésekkel - mint az előző csak úgy van összerakva hogy a megfelelő lépéssorrend is ki van alakítva. Sokkal több idő elkészíteni, jóval könnyebb követni.
    - Digitális modellből pdf instrukció - ez a legszebb és legfelhasználóbarátabb, természetesen a legtovább is tart az elkészítése. LDD-ből is lehet generálni, Studio most már egész korrekt eredményt hoz, illetve (amit én használok) az LDCad és LPub3d kombinációja. Meg kell építeni a modellt a korrekt lépésekkel (ügyelve arra hogy valóban össze is lehessen rakni úgy a valóságban), minden lépéshez beforgatni a kamerát a megfelelő szögbe, lépésenként ellenőrizni/korrigálni a felhasználandó darabokat, ideiglenesen forgatott/tologatott részeket elkészíteni, nyilakat egyéb jelöléseket rárakni stb. Ezzel tényleg Lego szintű instrukciót lehet előállítani viszont rettenetesen időigényes, simán el lehet vele szöszölni több hetet is. A 42069 motorizálási instrukcióm több mint 300 oldal, el is szórakoztam vele több mint egy hónapot mire kész lett.

    Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

Új hozzászólás Aktív témák