Új hozzászólás Aktív témák

  • Crus

    őstag

    válasz Djuree #80533 üzenetére

    A mai gyerekek gyakorlati tudásával van gond, ill. azzal, hogy belefulladnak az információ és ingertengerbe. A kettő összefügg.

    Nincs idő gólörömre... nincs idő elmélyülni, jön az újabb inger és az emberi agy sajnos eredendően olyan, hogy mindig az újat és még újabbat keresi. Ez rövid úton oda vezet, hogy sok gyerek türelme a töredéke annak, mint ami nekünk volt.

    Nem mellesleg nekünk még bonyolultabb és melósabb dolgokkal volt dolgunk, ha használni akartuk őket, meg kellett tanulnunk. (Junoszt tv, Commodore 64, kazettás magnó, analóg cuccok, újságok, könyvek, urambocsá' tabletop RPG, etc.)

    A másik probléma velünk van szülőkkel. Mivel nekünk sok mindenre esély sem nyílt, ill. sokszor mondtak nemet, sok vágyott dolgot nem kaptunk meg, így kompenzálunk. Csak ezzel a módszerrel a gyerek értékítéletét szúrjuk el, de úgy egy életre... Ezért van az, hogy egy Kinder tojást kapni, manapság teljesen általános, nekünk meg ünnepnapokon, esetleg. És ami benne volt az BAROMIRA megbecsültük, nem úgy a mai gyerekek, akiknek 10 percig se érdekes és megy a másik 50-100 figura közé.

    Az egész litánia pedig úgy függ össze a Legóval, hogy a gyereknek az 50 oldalas manual már nyűg. Mert bizony figyelni kell és koncentrálni, különben ha benézi, lehet visszabontani... és sok gyereknél itt fogy el a türelem.

    [ Szerkesztve ]

    Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Új hozzászólás Aktív témák