Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Llew #80594 üzenetére

    Nem is éreztem, hogy elvárás lenne az egyetértés, ill. én is próbáltam úgy válaszolni, most visszaolvasva sem látom erőltetőnek, de azért leírom akkor: nyilván csak véleményt írtam le én is.

    Kettészedve a dolgot:
    Egyszerűen a gyerekjáték érv szerintem nem áll a Legónak ennél (az amúgy nagy) részportfóliójánál. Lásd fentebb írtak: 1. nem annak veszik, 2. nem annak szánja a Lego, 3. nem 1-2 készlet van, hanem komplett sorozatok, vagyis tudatos a dolog, nem én(mi) értjük félre a célközönséget. 4. árban sem játéknak van árazva. (játék: 80k-ig kb., komolyabb cucc: 60-80-tól) 5. mennyiségben is gyűjtői mértékben veszik, nem játék szinten.
    Egyikre sem látok példát, hogy gyereknek vennének 80-300k-s cuccokat, se egyenként, se tömegével. De nem is oda gyártják őket, a téma is olyan amire nem látom, hogy mozdulnának gyerekkel.

    A másik dolog a tartósság, itt viszont pontosítanék, bár sztem nem írtam olyat amire válaszoltatok. Amit írtam, hogy ha a fentit máshogy gondolom (vagyis nem játéknak veszik), akkor a "pár év és lehet, hogy kuka, ez így van rendjén" sem áll meg.
    De ezt nem minősítettem tovább:
    - Nem beszéltem nepperekről. Akinek 10 évig dobozban porlad szét az úgy járt. Semmi dolgunk velük.
    - Ha 1-2-3 év alatt megy szét a drága nemjáték az gond szerintem. Nem 5-10 évről volt szó, vagy 30. Az oké... szét ne porladjon 5-10 év után se, de ha itt-ott (hajszál)repedéses és nem tömegével az belefér.
    - És azt se írtam, hogy szétesne 2-3 év alatt, erre a felvetésre csak reagáltam. Ha visszaolvastok inkább védeni szoktam a Legót ilyen szempontból. Nálam bírják az új készletek így nem tartom rosszabbnak mint a 30 évest. Vagy szoktam úgy fogalmazni, hogy nem vállalnék állásfoglalást, mert nálam nincs rossz élmény (de közben látom akinél 1 év után reped). Azt meg tudom, hogy régen is tört, repedt. A 30 évesekben van is, de ott se sok, az is oké.

    Szóval nem azt mondom, hogy szar a Lego és szétesik 3 év alatt. Szerintem (remélem) nem.
    De ha így lenne - és van akinél jobban törik - akkor amellett már nem tudnám elfogadni a fenti érvet, hogy hát ez játék és oké, hogy 3 év után félig tönkremegy.
    Vagy ha így van akkor eszembe sem jutna ennyiért vásárolni... szerintem sokaknak, nem csak nekem.

Új hozzászólás Aktív témák