Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Atlantisz48 #44141 üzenetére

    Üdv!

    Most működik minden, de ha jól veszem ki a szavaidból, akkor újra akarod telepíteni az egészet? Nem értem minek, de ha nagyon ráérsz, felőlem.
    Olyan elő szokott fordulni, hogy ha több meghajtó van a gépben, akkor a Windows rendszerbetöltője a másik lemezre kerülhet. Ezért szokták javasolni, hogy telepítés idejére érdemes minden más meghajtót lehúzni és csak az legyen csatlakoztatva, amire telepítesz! Tehát az esetleges újratelepítéskor érdemes lenne kivenni a HDD-t és csak az SSD maradjon benne. Utána minden mehet az SSD-re, a HDD-t meg használhatod adattárnak. A GRUB-nál a W10 megnevezése aszem normális, illetve ha indul rendesen, akkor úgysem az a lényeg. A boot sorrendnél előre lehetne pakolni, amit ténylegesen használsz. Persze amikor telepítesz, akkor nyilván aszerint kell beállítani.

    Valamint, ha újrarakod, akkor jó lenne a legelején eldönteni a Legacy / UEFI Boot kérdést és aszerint beállítani. Megvannak utóbbinak, valamint a GPT partícióstílusnak is a maga előnyei, de körülményesebbé is teheti a dolgokat...Lehet akár Legacy is, de ha utóbbi mellett döntesz, akkor ajánlott elolvasni ezt a két írást: [link], [link].

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák