Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Frawly #60070 üzenetére

    Nem papagájkodás.

    De, az. Gyakorlatilag bármilyen gond felmerül, ahol be lehet ezt nyomni, ott meg is teszed. :P

    Ettől még egy átlag desktop rendszer semmiféle előnyét nem látná, innentől kezdve jön az, hogy miért vágna bele bárki is? A belakott rendszert ne agyonszemetelt rendszernek vedd, de az áttéréshez teljesen le kell tisztítani egy particiót minimum és átállni másik particiósémára, a GPT-re. Miért kezdene ebbe valaki, aki nem is ért hozzá és nincs is baja az MBR rendszerrel. Felhozod, hogy nem új az UEFI, igazad van, de mivel ez a kezdő Linuxosok topikja, megemlíteném neked, hogy max 3-4 éve van lehetőség a desktop Linuxoknál választani, hogy UEFI-ben telepítsd vagy legacyban.

    (tudsz egyébként egy kezdőknek való közérthető általános telepítési leírást UEFI-s installal?)

    Ti ketten a Papogány szakival hittérítő üzemmódban nyomjátok az UEFI-t, az Arch-ot, a KDE-t, ki mikor mit, de állandóan. Én már csak attól rettegek, hogy valamelyikőtök hozzájut egy új hardverhez, ami RGB ledes és mivel most az az új, mindenkinek azt fogjátok nyomni, mert ez az új trend. :D

    Az utolsó bekezdéseddel meg is magyarázod, miért nem akarja senki, ha egyszer működik a rendszere UEFI nélkül is. ;)

    Én gondoltam rá, hogy a minapi szerzeményen HP 8470p tiszta lappal indulva GPT/UEFI-ben rakom fel a disztrót, de mivel a Toshibából kiszedett SSD-ről tökéletesen fut az addigi rendszer.....ráadásul nem is új a masina, semmilyen RGB ledek nem villognak a billentyűzet alatt, így gondoltam, marad az ezeréves MBR, mert működik azzal is.

    Ez a legyen minden a legújabb, mert szar a régi dolgot amúgy sem értem, mert nehezen hiszem el, hogy az egy-két éves TV-t, hűtőt, porszívót, mosógépet is folyamatosan cserélgeted, mert rohadt elavult technológia. Még akkor sem a legújabb technológiát képviselő gépet veszi az ember, ha a régit le kell cserélni, kivéve, ha gazdag. :Y Megcsodáltam én is minap a félmilás hűtőket, nagyon tetszettek, de inkább a negyedéért vettem egyet. Ez van.

    (#60069) csixy

    Ha csak nincs valami különös oka az ellenkezőjének, akkor a GRUB-ot a meghajtóra kell telepíteni, nem particióra. ;)

    [ Szerkesztve ]

    új Samsung 980 1TB SSD 24eft 0TB írás, gyártói garancia

Új hozzászólás Aktív témák