Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackV

    őstag

    válasz CPT.Pirk #91066 üzenetére

    Ezzel meg tudtam oldani, hogy ne egy macskakaparás legyen fullhd monitoron a linux boot menüje, köszi, így már nem zavar. (Csak emiatt akartam kilőni és inkább a BIOS-ból állítgatni, hogy mit honnan bootolok.)

    Na de ha már kilőni akartam, azt is meg akartam tanulni, na az már bajosabb ügy. Leírom ide igazából csak magamnak jegyzetnek, hátha később még kell.

    A grub menü kilövésének legegyszerűbb módja 0-ra állítani a visszaszámlálást. A customizer át is írja a megfelelő helyeken 0-ra az időket, de amikor kimenti a változásokat, akkor az os-prober mindig beleír egy ilyet:

    }
    set timeout_style=menu
    if [ "${timeout}" = 0 ]; then
      set timeout=10
    fi

    a cfg legvégére, ha észlel a gépben más bootolható os-t, tökmindegy, ha külön SSD-n vannak. Ha terminálban kinyessük a cfg-ből ezt a daganatot, akkor pedig a sudo update-grub parancs után megint visszaírja a végére és 10 másdoperces visszaszámlálással indul a boot menü.

    2 megoldásra jutottam.

    1.: lehúzni az összes vinyót, ahol OS van telepítve és utána elvégezni a grub.cfg szerkesztését, akkor nem kapunk ajándékot a végére. Ez persze vinyon belüli több os esetén nem megoldás.

    2.: ki kell lőni a sudo chmod -x /etc/grub.d/30_os-prober paranccsal, de ezzel óvatosan, mert utána egy +x-re nem állt vissza. Már nem emlékszem pontosan, hogy varázsoltam vissza de újraraktam a probert egy sudo apt-get install os-prober -rel és utána a grub-customizer -ben kellett csináltam egy visszaállítást utána újra lett os-probi.

    És most a végére járok miért reklamál a hőfokok miatt, mert a biosban összesen 2 hőfokom van, egy CPU és egy N/B. (Win CPU temp alatt is minden faxa.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák