Új hozzászólás Aktív témák

  • sicc_innen

    tag

    Linux kezdőknek. Kezdő linuxos szerettem volna lenni. Egy éve próbálkozom, ismerkedem ezzel az oprendszerrel és a disztróival.
    Szimpatikus volt, egészen addig, míg falakba kezdtem ütközni. Az első kopp az volt, hogy az Nvidia kártyát nem lehet rendesen, részletesen beállítani, mivel nincs hozzá gyári linuxra készített driver. Így nem tudtam a monitoromat sem bekalibrálni. Nincs színcsatornánként (RGB), külön-külön fényerő, kontraszt, gamma, színezet állítási lehetőség. Ez nagy hátrány. (Tul.képpen itt már meg is bukott a mutavány, mivel képfeldolgozáshoz elengehetetlen a precízen kalibrált monitor.) Radeon kártyát nem fogok venni ez miatt, mivel az egyetlen játék, amivel évek óta játszom Nvidiára van optimizálva. Ez a (steames) játék sem fut linux alól, csak win.
    A munkáim során Adobe softokkal dolgozom, amiknek szintén nincs linuxos változatuk, csak fapadosabb alternatívájuk.
    A high-end zenehallgatáshoz a DAC-om nem tudja a natív DSD jelet közvetíteni linux alól.
    A laptopomon a billentyűzet világítást nem lehet bekapcsolni Linux alatt, és megoldást sem sikerült rá találni. Az esti, éjszakai regényírások így nehezebben mennének. :W
    Azért használjak linuxot, hogy wine alól futassam a "mindennapos" programjaimat?
    Jó meg szép a Linux - az átlag usereknek, meg a programozóknak. Tök látványos felületeket lehet neki adni. De a wint nem veri meg még egy ideig, az biztos, mivel ott - akár a mókolt programokkal - sokkal több lehetőség van.
    Elbúcsúztatjuk az óévet, és kicsit keserű szájízzel elbúcsúztatom a Linuxot is. Többet vártam tőle. Talán majd évek múlva... :C
    BÚÉK!

    Minden változik, csak a Boltzmann-állandó

Új hozzászólás Aktív témák