Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • I02S3F

    őstag

    válasz Kazakovian35 #79640 üzenetére

    -ezt nem tudom, angolul keress rá
    - szvsz a legegyszerűbb, ha csinálsz külön felhasználót neki
    -a Bleachbit azt hiszem valami takarító progi. Linuxon erre semmi szükség. Csak tönkre fogod tenni vele a rendszert. A rendszer " tisztításának" van 1-2 parancsa, javaslom olvass utána. A linux, még hosszas frissítési ciklusokon át sem szemetelődik tele! Van, aki 5-7 évig húzza egy Ubuntu telepítéssel, nem beszélve az Arch terjesztéséről. Zorin-nal nem tudom, hogy mi a helyzet!
    A Linux nem Windows, más a filozófiája és alapjaiban is más!
    - itt egy program erre például. Gondolom ezzel az lesz a bajod, hogy cli-s. Linux alatt gyorsabban tudsz cli-vel dolgozni. Persze ma már akár meg is úszhatod a használatát, de van olyan program, ami nem rendelkezik gui-val.
    -Nem tudom, hogy a Zorin melyik naptár és kapcsolatok alkalmazást használja, de biztosan mentenek offline fájlokat működésük során. Ha így értetted a kérdésedet!
    -A Bleachbit-ről fentebb írtam. Ha játszadozni akarsz a rendszerrel, akkor javaslom inkább a konfigurációs lehetőségek kiaknázását. Linuxban több mindent megtehetsz, mint windows-ban. Persze ehhez jellemzően konfigurációs fájlokat lesz szükséges szerkesztened.
    -Hogy a Zorin felülete mennyire változtatható, azt nem tudom. A kezdő barát disztrók (Mint, Ubuntu, Manjaro, stb. [nem feltétlenül ebben a sorrendben]) igen jól témázható! Ráadásul van többféle (és windowsra is hajazó) felület. Ezeket Live-ban érdemes kipróbálni (Boot-olsz a Linux lemezről, vagy usb kulcsról) (Javaslom nézz róluk videókat elsősorban, hogy eldöntsd, hogy melyik tetszik a legjobban.) (Virtuális gépen is tesztelhetsz következmények nélkül) . Következmények nélkül babrálhatod!
    -

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz Kazakovian35 #79640 üzenetére

    A PopOS! Gnome felületet használ, ahhoz van ilyen Gnome Tweak Tool amit fel kell rakni a szoftverközpontból és utána abban lehet állítani egy csomó olyan dolgot, amit alapból nem lehet.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Kazakovian35 #79640 üzenetére

    PopOS-t nem ismerem, de a géped marketinges neve semmit nem ér, a hw összetevők a lényegesek, gondolom nem meglepő ez azért számodra sem! :N Amiatt is lényeges, mert ha nVidia VGA van a gépben, akkor a PoPOS-nél arra egy külön nVidia iso-t kell letölteni!

    GUI-s beállításokban értelemszerűen nem tudok segíteni, mert egy átalakított Gnome felületről van szó. Amit I02S3F kolléga említett(kicsit sokat emlegetve a Zorin-t), az nagyon igaz, a BleachBit-et engedd el szépen, két ikonja van, mivel egyik user, másik root módban indítja a programot. Utóbbival tudod megnyekkenteni a rendszert, ha nem tudod mit csinál, amit bepipálsz, aki meg tudja, az azért nem használ ilyet. Terminalból egyszerűen lehet pár tisztító parancsot kiadni, egyébként itt a rendszer nem szemeteli tele a registryt, mint Windowson.

    Amiben még tudok segíteni az ez a GUI-s Exiftool:

    jExifToolGUI 1.8.1

    Ha nem kifejezetten game miatt szedted le a friss PoPOS-t, én is javaslom, hogy nézd meg a leginkább kezdőknek összerakott és igen kiforrott Linux Mint Cinnamon-t, mehet akár a 20.2 verzió is.

    Ha csinálsz magadnak egy fiókot, akkor ott érdemes jelszavazni a belépést, max másoknak csinálsz egy jelszó nélküli másik usert.

    A többi kérdés mind az OS asztali kezelőfelületének ismeretét igényelné, szerintem túl sokan nem használják, így lassabban kapsz majd választ.

    Terminalba(Ctrl+Alt+T) írd be az inxi -Fxxx parancsot és annak a kimenetét majd ide illeszd be(Programkód gomb használatával) az mindent elmond a gépedről, ami itt kellhet.

    Ja igen, mielőtt továbbmennél, az itteni Összefoglalót is javaslom tanulmányozni!

    [ Szerkesztve ]

    új Samsung 980 1TB SSD 24eft 0TB írás, gyártói garancia

Új hozzászólás Aktív témák