Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sh4d0w

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz -Skylake- #91250 üzenetére

    El vagy tevedve. Sok dolgot Windows-on powershellbol egyszerubb megoldani, mint kattintgatni - mar ha egyaltalan a GUI felajanlja a lehetoseget. A Defenderhez nem veletlenul keszult 3rd party GUI.

    https://www.coreinfinity.tech

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz -Skylake- #91250 üzenetére

    Egy átlag normális hardveren, legyen az desktop, notebook, nincs szükség terminalozásra. Biztosan nem akartad érteni, amit írtam arról, hogy sok családtagnak, ismerősöknek raktam fel Linux Mint-et és évek óta használják. Egy házaspárnak, akik kinn dolgoznak, úgy adtam oda a használt üzleti gépeket, hogy felraktam a rendszert és úgy használják gond nélkül, hogy előtte Wint használtak. Szerinted ők használnak terminalt? Saját gépeimen évek óta nem kéne terminalt használnom, de áttekinthetőbb azzal csomagkezelni, monitorozni.

    Nyilván vannak olyan problémás hardverek, amikhez kellhet terminal.

    Azt kijelenteni, hogy nem "plug & play" rendszer, kb idiótaság, mert default az. Nem minden esetben működik akként, de ez egyre ritkább, viszont az előbbi megfogalmazás azt jelentené, hogy alapból nem az.

    Amúgy csodálkoznék, ha wifi sávszélesség téren a laptoposoknál is minden mindig patent lenne linuxon. Szerintem kva kényes a driverezésre ezen a téren és folyamatos bizonytalanság, driverek spájzolgatása, próbálgatása.

    Csodálkozhatsz, mert a teljesen normális a wifi sávszélessége is. Ez a driver bizonytalanság is marhaság, biztosan vannak olyan hardverek, amiken az, de én az eddig kezelt gépeim átlagos felépítésűek voltak...nyilván mezei laptopok helyett használtüzleti notebookokkal foglalkozom csak...

    De nem akarok én senkit győzködni, csak a baromságokat nem jó olvasni. A full DE-s Linux plugandplay és nem kell terminalt használni. Nem értek hozzá, mindössze 10 éve használok Mint-et, rengeteg gépre telepítettem ugyanezt és leírtam a tapasztalataimat.

    Teljesen normális dolog, ha valakinek a Win vagy Mac használhatóbb, használja azt. No ezzel már a jövő évi Windowsos kvótámat is elhasználtam... :U

    [ Szerkesztve ]

    új Samsung 980 1TB SSD 24eft 0TB írás, gyártói garancia

Új hozzászólás Aktív témák