Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    Üdv mindenkinek!

    Kis segítséget kérnék. Abszolút kezdő vagyok Linux-ban, tegnap raktam föl az UHU 2.0-át, eddig nagyon tetszik, de most kicsit elakadtam. Nvidia 6600 GT-m van és szeretném fölnyomni az nvidia-honlapon található 100.14.11-pkg1.run illesztőt. Odáig megvoltam, hogy kiléptem az x-ből, init 3-mal rootként futtattam a csomagot, el is kezdte szépen feldolgozni, majd kiírta, hogy a kernel-különbözőség miatt ez a driver erre a distro-ra nem tud települni, akarom-e, hogy rákeressen az nvidia-honlapon a megfelelőre, vagy valami hasonló. (mindezt fura volt látni nem grafikus felületen :) ) Mondom ok, keressen, de kb. 3-4 másodperces gondolkodás után írja, hogy ott sem talált megfelelőt. Kérdésem, hogy hogyan tudnám településre bírni a driver-csomagot? Sajna most nincs időm visszaolvasni (melóba megyek). Ha lehet, akkor valaki legyen olyan kedves és lépésről-lépésre írja le, hogy mit csináljak (pontosan mit hova pötyögjek és milyen sorrendben), mert tényleg abszolút kezdő vagyok és még csak kóstolgatom ezt a világot, de eddig nagyon tetszik és szeretném úgy belőni a rendszert, hogy tényleg okés legyen. Előre is köszi!

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Vladi #3201 üzenetére

    Nagyon szépen köszönöm a választ, tényleg a bekapcsolva maradt nvidiafb okozta a hibát. Kikapcsoltam és utána már minden további gond nélkül felment a korábbi módszerrel a driver. Már nvidia logoval indul a rendszer és a képernyő tájolása is ráállt a windows alatt megszokott monitor-beállításhoz.

    Biztos sok kérdésem lesz még, úgyhogy lehet megfordulok a topicban párszor. Tényleg, már van is: mi a helyzet a tűzfallal, anti-spyware-rel, antivirussal? Tegyek föl valamit, vagy az UHU-ban alapból benne levők elegendők, illetve azokat kell-e pluszban konfigurálni valamilyen módon? Még egyszer köszönöm!

    [Szerkesztve]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    Kéne még egy kis help! Hogyan tudom településre bírni UHU alatt a .tar.gz kiterjesztésű fájlokat. Lépésről lépésre írja le valaki, mert hol sikerül, hol nem és nem tudom mit cseszek el! Köszi!

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Vladi #3208 üzenetére

    Köszi a válaszokat mindenkinek, közben magamtól is rájöttem. Nem forráskód volt, hanem csomagolt alkalmazás, kitömörítettem és felment, pedig nem kifejezetten UHU-s volt, de simán fut, akkor ezek szerint mákom volt. Gondolom azért célszerű inkább csomagkezelővel dolgozni és nem terminálból, mert a csomagkezelőben fény derülhet a függőségi problémákra is, nemde? A Synaptic-ot egyébként használom, azt már rögtön az elején felfedeztem, emellett a KPackage-et is nyúzom, hol egyiket, hol másikat. Az uhu.linux.hu-ról már sokmindent leszedtem múlt héten, tényleg sok hasznos dolgot lehet ott találni, én is ajánlom.
    Ez a forráskód-forgatásos dolog viszont érdekelne, mert ugye sok helyen így találok dolgokat és szeretném kitanulni az alkalmazásukat, de a linked valamiért nem jó.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    Sziasztok!
    Láma kérdés: két vinyó a gépben. Jelenleg az egyik vinyó első partícióján egy XP üzemel (ez a C meghajtó), a másik vinyó első partícióján pedig egy UHU Linux. (ezt a partíciót ugyebár az XP nem látja).

    Namármost: a első vinyó első partícióján levő XP-t szeretném Vista-ra cserélni. A gondom csak az, hogy ugye nyilván ezen a partíción található az a bootloader fájl, ami alapján a gép bootoláskor rákérdez, hogy az XP-t, avagy a Linux-ot futtassa-e. Ha én most legyalulom az XP-t és a helyébe Vista-t nyomok, akkor ugye ez a bootmenüm kapcsiból elvész. Mit kell tennem ahhoz a Vista telepítése után, hogy újra feljöjjön bootolás előtt az oprendszer-választó menü, amiből kiválaszthatom, hogy a Vista-t, avagy az UHU-t akarom indítani? Gondolom a Vista bootrendszere már merőben más, mint az XP-é volt. Ez akkor azt akarja jelenteni, hogy valamilyen programmal kéne egy új bootmenüt kreálnom, ami már a Vista-t is szereti, avagy sokkal egyszerűbb a kérdés? Előre is köszi.

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák