Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tusi74

    őstag

    Hogy lehet megcsinálni, hogy a monitorom 1152*1024 85Hz legyen?
    Mert a felbontást be tudom állítani, de a frissítést nem.
    Suse 9.2 Professionalom van.

    Ha elkezdem állítgatni a vízszintes+függőleges frekit, akkor általában úgy elállítom, hogy el sem indul az X.

  • tusi74

    őstag

    válasz mkbla #268 üzenetére

    Mert a Moire-k a monitoron a 1152*864-hez vannak beállítva.

    Egyébként maga a felbontás megjelenik, csak azt nem tudom belőni, hogy éppen 85 HZ legyen!

    Tegnap éjjel meg egyszer sikerült elérni a 83Hz-et, az össze-vissza állítgatásokal, csak akkor meg elcsúszott a kép balra, hiába állítottam be a tesztnél középre.
    Kijelentkeztem, bejelentkeztem, és hopp, el is csúszott.

  • tusi74

    őstag

    válasz VaniliásRönk #4746 üzenetére

    Ugyanígy voltam egy hónappal ezelőtt, mint Te. Azóta meg elválaszthatatlanok vagyunk az Ubuntu-val.

    Nekem is teljesen legális Vistám, legális Windows-os programjaim vannak, tehát elvben teljesen hülyeség áttérnem. És mégis jelenleg az egyik winyómon Ubuntu, a másikon Vista van. Bármikor be tudok bootolni a Vistára, teljesen be van lőve, tehát bármikor munkára kész. És mégis, ha csak lehet az Ubuntu-t bootolom. Amíg a Vistán elindul pl. az FLV converter segédprogram, (valami 5000 Ft-ért bereggelve), addig az Ubuntu-n már terminálban át is van konvertálva. Mire reggel a Vista bebootol, addig meg is reggelizek 2x. Az Ubuntu meg pöccre indul. A programok sokkal, de sokkal gyorsabban futnak. Filmet lehet vágni az avidemux-szal, a GIMP-et nagyon megszerettem, az Open Office-ban eddig mindent meg tudtam csinálni, mint Wordben, sőt többet, mert azonnal konvertálhatom PDF-be, és "gizda" módon PDF-eket küldözgetek a partnereknek. Nincs annál szánalmasabb dolog, mint amikor nincs pénz ADOBE ACROBATRA (nem reader!),. és mindenféle regisztráalatlan PDF konverterrel konvertál, amin ott virít a konvertáló progi neve, linkje, meg óriási vízjellel, hogy UNREGISTERED VERSION.

    Természetesen nekem is vannak olyan progijaim, amire nincs valódi alternatíva, semmi gond beindítom a Vistát, de alig várom, hogy végezzek, mert már teljesen elszoktam ettől a csigalassúságtól.

    És mivel a pénzt nekem sem szórják 2 kézzel, meg kell érte dolgoznom, így elegem lett az évek óta tartó mókuskerékból. Új Windows, új vas. Ha Vistát akarsz, költs egy vagyont hardverre. És ebből, csak úgy van kiszállás, ha hátat fordítasz a mesterségesen kikényszerített fogyasztásból. Hogy azért vásárolj egy erőgépet, hogy futtatni tudd az op.rendszert. Ha egy konkrét célszoftver miatt kellene hardver, pl. játékok, akkor megérteném, de maga az op. rendszer miatt, az már nonszensz.

    És az áttérésemet, már a családom is észrevette. Pl. csendesebb lett a gép. A Vista állandóan tekerte a winyót, az Ubuntu-szép csendesen fut. Elvan az 1 giga ramommal.

    A Sykpe sokkal tisztább hangú az Ubuntu-n, mert a Vistán alig jutott szerencsétlennek erőforrás. Itt meg vígan elnetezgetek, MSN-ezek, miközben Sykpe-n beszélek valakivel. A Vistán először ki kellett mellőle lőni mindent, böngésző, stb. majd lehetett beszélni.

    Nem beszélve arról, hogy sokkal szebb, szerintem az Ubuntu. Nekem, mint nőnek ez is szempont.

  • tusi74

    őstag

    válasz VaniliásRönk #4772 üzenetére

    "Az a baj, hogy dualbootnak nem látom értelmét, nekem a Linux nem hobbi, megpróbáltam M$ nélkül megoldani az életemet, de úgy tűnik egyelőre nem fog menni. :((("

    Nekem már összesen 2 program miatt kell a Win, az egyik az Abbyy Finereader, a másik egy spéci iskolai program az ASC Timetables, aminek még hírből sincs Linuxos verziója. Ha ezekkel van dolgom, akkor visszabootolom, a Vistát, de minden mást el tudok végezni Ubuntu-n. Gyorsan, pörgősen. Egyszerűen hatékonyabb. Eddig minden gyorsabban fut. De pl. az sem mindegy, hogy mivel nekem a Skype pénzzel van feltöltve, hogy 1000 Km-rel arrébb kristálytisztán hallanak-e, vagy még az egyébként is természetes akcentusom mellett (nyilván bármily jól beszél az ember egy idegen nyelvet, csak nem az anyanyelve), még dadogok is, a Skype akadozása miatt. Tehát nekem mára munkaeszközöm lett az Ubuntu, közel sem hobby. Az már más kérdés, ha már így is úgy is egész nap megy a gép, miért ne MSN-ezzek, és csináljak bármi szórakoztatót, amit a WIN-en megszoktam.

    Nekem jelenleg olyan érzés, mintha vettem volna egy új gépet. Olyan teljesítményt hozott ki a 2,8 GHZ Cerka+1 GB RAM+FX5500-amból, hogy csak ámulok, bámulok.

    [ Szerkesztve ]

  • tusi74

    őstag

    válasz BigBadPlaYeR #4776 üzenetére

    Én a legprimtívebb, de legbiztosabb módszert alkalmaztam. Először feltettem a Vistát, majd lehúztam a winyót, és a másikra feltettem a Linuxot. Így tuti mindkettő indul egymástól függetlenül, én Bios-ban váltok, de állítólag meg lehet utólag mahinálni a GRUB-ot, hogy lássa a WIN-t, megköszönném, ha valaki segítene, hogy kell.

    Nekem most így néz ki a GRUB-om:
    [I]"title Ubuntu 7.10, kernel 2.6.22-14-generic
    root (hd0,2)
    kernel /boot/vmlinuz-2.6.22-14-generic root=UUID=bad53581-b42c-4494-9bff-1f1543b43c42 ro quiet splash locale=hu_HU
    initrd /boot/initrd.img-2.6.22-14-generic
    quiet

    title Ubuntu 7.10, kernel 2.6.22-14-generic (recovery mode)
    root (hd0,2)
    kernel /boot/vmlinuz-2.6.22-14-generic root=UUID=bad53581-b42c-4494-9bff-1f1543b43c42 ro single
    initrd /boot/initrd.img-2.6.22-14-generic

    title Ubuntu 7.10, memtest86+
    root (hd0,2)
    kernel /boot/memtest86+.bin
    quiet"[/I]

    Azt kell tudni, hogy a második winyómon van a Linux (BIOS-ban HD1), az elsőn (BIOS-ban HD0), a Vista. De mivel le volt húzva a telepítéskor, most a GRUB a második winyót látja HD0-nak.

    [ Szerkesztve ]

  • tusi74

    őstag

    válasz Vladi #4780 üzenetére

    Köszi, sajnos ezzel nem indul el, de annyiea nem baj. Annyira ez nekem nem sürgető, addig meg átváltok BIOS-sal. Ha lesz időm guglizom majd.

    Ezt az rtfm-et elég sok helyen olvasom, ez minek a rövidítése?

Új hozzászólás Aktív témák